STROJNISTVO.com • Poglej temo - Izdelava analize za uvožen predmet v STEP

Izdelava analize za uvožen predmet v STEP

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

Izdelava analize za uvožen predmet v STEP

OdgovorNapisal/-a bpfajfar » 25.1.2012 9:47

Pozdravljeni, naletel sem na problem in sicer moram narediti strukturno analizo nekega produkta, ki je bil zmodeliran v solid edgu, model sem s pomočjo stepa uvozil v ProE 4. Kar se tiče uvaza ni bilo problemov, nato sem zagnal Mehanico nastavil vse potrebno na modeli (tlak, material, podpore..) problem nastane, ko zaženem analizo. Napiše mi:

Mechanica cannot proceed for this model because there are no parts with material properties, surfaces with shell definitions, or curves with beam definitions. For 2D Models, you must assign material properties directly to the surfaces in the 2D plane.

Poizkusil sem narisati nekaj v ProE4 narediti analizo in dela, kar pomeni da je nek problem na uvoženih partih.

hvala

Slika
bpfajfar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Karl Benz » 25.1.2012 10:12

Problem je v tem, da kosi nimajo definiranega materiala. Torej: definiraj material za vsak kos, pa bo stvar delovala.

lp
Karl Benz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bpfajfar » 25.1.2012 10:16

Karl Benz napisal/-a:Problem je v tem, da kosi nimajo definiranega materiala. Torej: definiraj material za vsak kos, pa bo stvar delovala.

lp

Gre za en kos neko posodo, material sem mu definiral, in ne dela.
bpfajfar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CADfreak » 25.1.2012 10:27

Zdravo

Ali ti je uvožen model "zaprlo" v solid?

LP

Jože
CADfreak
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a bpfajfar » 25.1.2012 10:32

CADfreak napisal/-a:Zdravo

Ali ti je uvožen model "zaprlo" v solid?

LP

Jože

mi je ja!
bpfajfar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CADfreak » 25.1.2012 12:11

Pozdrav

Sem do sedaj imel parkrat primer uvoza iz SolidEdge-a v Wildfire3. Pa sem imel nekaj problemov, ker so ali solidi bili razbiti na več teles, ali pa so ostale kakšne odvečne površine. Možno je v solidu zaprta kakšna odvečna površina. Je pa dobro še pogledat, če ni kaj na kakšnih skritih layerjih.

Če ne bo uspeha, mi lahko pošlješ step. Bom poskusil uvozit v CreoPro in če bo uspešno, ti lahko pošljem neutral datoteko....

LP

Jože
CADfreak
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a bpfajfar » 25.1.2012 12:17

CADfreak napisal/-a:Pozdrav

Sem do sedaj imel parkrat primer uvoza iz SolidEdge-a v Wildfire3. Pa sem imel nekaj problemov, ker so ali solidi bili razbiti na več teles, ali pa so ostale kakšne odvečne površine. Možno je v solidu zaprta kakšna odvečna površina. Je pa dobro še pogledat, če ni kaj na kakšnih skritih layerjih.

Če ne bo uspeha, mi lahko pošlješ step. Bom poskusil uvozit v CreoPro in če bo uspešno, ti lahko pošljem neutral datoteko....

LP

Jože

bi vas prosil, jaz imam izrisamo v solid edge ST. Ali vam pošljem STEP
na kateri mail
bpfajfar
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost