STROJNISTVO.com • Poglej temo - Zvočna izolacija in dušenje vibracij

Zvočna izolacija in dušenje vibracij

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Zvočna izolacija in dušenje vibracij

OdgovorNapisal/-a Keyser Soze » 29.3.2005 10:07

Rabil bi pomoč pri iskanju primernega materiala za zvočno izolacijo in dušenje vibracij.

Imam ohišje, ki bi ga bilo potrebno izolirati zaradi vibracij ki se prenašajo po pločevini in tako oddajajo hrup v prostor.

Razmišljal sem o neki "sendvič" kombinaciji. 5-6mm gumi podobnega materiala(težak a mehek material - silikon npr.) za dušenje vibracij in 5-6mm penjenga PPja ali PUja za dušenje zvoka v ohišju.

Problem je ker sem preiskal praktično celotno ljubljano(meni znano) in ne najdem nobenih primernih materialov.

Ima kdo kakšno informacijo, ki bi mi koristila. Ne pozabite, da sem omejen na LJ.
Keyser Soze
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a grunf » 5.4.2005 17:57

Sam sem imel podoben primer. Kako se goba imenuje ne vem, zato ti jo bom opisal. Gre za gobaste "plošče", ki so na eni strani ravne, na drugi pa so kot piramide v vrstah. Jaz sem dobil obrezline, mislim pa, da so dimenzij 1000X500. Poglej v Astri ali podobni trgovini.
grunf
Pripravnik
Pripravnik

Zdravo

OdgovorNapisal/-a uroš » 6.4.2005 12:37

Za zvočno izolacijo poskušaj vprašati
http://www.plama-pur.si/
mogoče ti lahko oni kako pomagajo. Za vibracije pa lahko uporabiš tudi gumo malo boljše kvalitete.
LP uroš
uroš
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Keyser Soze » 6.4.2005 18:04

Nja no. V plami sem že spraševal. A je pot do tja dol prevelik strošek, za tista 2 kvadrata pene. Sedaj sem v astri kupil strojno gumo, samo me skrbi da je malo pretrda. Bom videl. Moral bi dobiti silikonsko ploščo debeline 4mm recimo. Ampak kar se da mehko. PA je ni nikjer za dobit.

Ampak gumo sedaj imam.

Kar se pa pene tiče, pa vem da v najnovejših sušilcih perila Gorenja v to peno zavijajo košare, ki pride skupaj s sušilnim strojem in je spravljena v bobnu. Samo sedaj klicat v Gorenje in to spraševat. Bi me pomoje folk mal postran gledal.
In sem pač probal, morda pa je tu gor kdo, ki ve kje se da dobit takšno zadevo.
Keyser Soze
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov