STROJNISTVO.com • Poglej temo - Fadal CNC 32MP - težave s parametričnim programiranjem

Fadal CNC 32MP - težave s parametričnim programiranjem

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Fadal CNC 32MP - težave s parametričnim programiranjem

OdgovorNapisal/-a hartan » 19.2.2012 14:19

A kdo ma kaj pojma o programiranju s parametri na krmilniku "FADAL 32MP"? Sem spraševal že na CNC Zone, pa še zaj ne vem, a se na tej mašini to da, al se ne da... En mi je nekaj napisal, da je starejša verzija krmilnika, da bi mogo nekak drugač naret, ampak nevem kak...

Če povzamem... Probleme mam z If stavkom. Če zahtevam skok na določen stavek, mi javi napako "Illegal Expression in Line".

Na stroju so naložena navodila v PDF formatu, pa je točno razloženo, kako naj bi blo treba naret, ampak ne gre na tak način.
hartan
Strokovnjak
Strokovnjak

FADAL

OdgovorNapisal/-a kralj » 6.3.2012 12:29

pozdravljen,

zanima me kako si zadovoljen z krmilnikom od fadala in na splošno s strojem Fadal? Zanima me tudi kakšno oznako stroja imaš?

Lp

Simon
kralj
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a hartan » 29.3.2012 21:22

Stroj je FADAL 4020. Kaj to kak sem zadovoljen, hočeš moje mnenje, al kaj krmilnik omogoča?
Men se zdi sam krmilnik še kar OK. Sem se učil na tem krmilniku. Na tem stroju sem spoznaval programiranje in rezkarijo na splošno. Kar se krmilnika tiče, je ta dilema s parametri še vedno problem, še vedno ne vem če se da programirat s temi pogojnimi stavki, al ne...

Kar se pa stroja tiče, ma slabo izveden sistem pogona glavnega vretena. Tam vsake tolk cajta nekaj crkne... Smo že menjavali ležaje vretena, to je blo pred dobre pol leta.
Glih ta teden sem menjaval ležaje na natezalcu za drugo prestavo, ker so se pregreli in je stalilo jermen in ga napacalo po jermenicah in valju natezalca. To sem menjaval pred tem že ene dve leti nazaj.
Potem so se včasih konstantno trgali jermeni, nonstop je blo tudi problematično hlajenje skozi vreteno, ker ni tesnilo... Sicer sem na netu zasledil možnost predelave dela tega sklopa, ampak nisem pa ziher, kako bi se kaj to potem v praksi obneslo...

Kar se točnosti tiče, je glede na to, da je star, še kar OK, se da npr. helikalno rezkat v območju H7 tolerance.

To so v grobem moje izkušnje... Če ti je dolgcajt in bi rad veliko šraufal, ne morš zgrešit, haha!
hartan
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kralj » 30.3.2012 6:09

Pozdravljen,

kateri letnik krmilnika je na stroju. Jaz kupujem stroj 2005 letnik in pozanimal sem se, da so novi krmilniki. Sicer pa je stroj, ki ga kupujem 3020 hd. Nisem še odločen kaj je za naredit.

lp
kralj
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a hartan » 1.4.2012 17:56

Sem šel glet, je leto izdelave 2004, se mi je zdelo, da je starejše... Za sam krmilnik pa ne vem, najbrž tej tut nekaj takega...
hartan
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kralj » 2.4.2012 6:29

S katere firme pa prihajate?kakšne izdelke pa izdelujete. Ali sme dobiti kakšen vaš kontakt, da vas lahko pokličem?
kralj
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a hartan » 8.4.2012 7:05

Sem ti poslal tel. št. na ZS.
hartan
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost