STROJNISTVO.com • Poglej temo - Lissmac

Lissmac

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

Lissmac

OdgovorNapisal/-a jolica » 16.4.2012 18:13

Pozdravljeni.
Ali kdo od forumašev uporablja (na delovnem mestu) Lissmac-ov ali kateri drugi stroj za končno obdelavo pločevine po razrezu z plasma rezalnikom? Namreč zanima me kako ste z njim zadovoljni?
jolica
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Franci S » 17.4.2012 8:34

Pri nas imamo njihov stroj za odstranjevanje oksida po laserskem razrezu. S strojem sicer ni težav, le ščetke se razmeroma hitro obrabljajo (je pa odvisno od tega, koliko ščetke pomakneš proti obdelovancu). Če malo pomakneš, je učinek ščetkanja zelo blag, močnejši pritisk pa učinek poveča, ampak se tudi krtačke hitro izrabijo.
Postopek menjave krtačk je zelo dolgotrajen (cca. 1 dan). Če se prav spomnim so te krtačke na nekem plastičnem prijemalu, vse skupaj pa je privijačeno na jermen. Eno prijemalo in en vijak - tega šraufanja je precej.
Ostalih težav, razen te opazke, pa ni.
Za ta denar je tole to!
Franci S
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jolica » 17.4.2012 20:07

Hvala za odgovor.Mi režemo veliko kosov z plasmo (pločevina debeline od 1.5 do 5-6 mm)in je dosti brušenja, ter posnemanja robov.Kakšna pa je cena potrošnega materijala-trakov, če se hitro obrabijo.Se mi zdi, da mora biti tudi cena stroja dokaj visoka tako, da ne vem koliko se splača ali nesplača iti v ta nakup.Kaj menite vi?
LP
jolica
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Franci S » 23.4.2012 21:05

Zdravo!
Se opravičujem za pozen odgovor - sem bil na bolniški.
V nabavo stroja smo šli zato, ker smo imeli veliko reklamacij iz naslova luščenja barve na lasersko odrezanih kosih. Na mestu odreza se namreč pojavi oksid, ki se kaj rad odkruši z barvo vred in zato je potrebno le tega odstraniti.
Mislim, da raziglevanje kosov s tem strojem ne boste odpravili.
Nabavili smo rabljen oz. demonstracijski stroj, tako da nabavno vrednost stroja mi žal ni znana. Ščetke skupaj z vijaki (malo čez 300kosov) pa je pri zadnji menjavi znašalo cca. 800€. Sedaj smo jih menjali po cca. enem letu.
Prve pa smo (kot že omenjeno) kar hitro skurili, saj je operater stroja preveč "pritiskal" na obdelovanec s ščetkami.
Za ta denar je tole to!
Franci S
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jolica » 24.4.2012 17:53

Hvala
jolica
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a boy » 4.1.2013 9:59

če potrebujete informcije še vedno za raziglevanje kosov se lahko dogovorimo za kakšne teste, namreč nudim storitve raziglevanja kovin.

Kontakt 031 379 853 Bojan
boy
Novinec
Novinec

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov