STROJNISTVO.com • Poglej temo - Material oz. masa

Material oz. masa

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

Material oz. masa

OdgovorNapisal/-a spcdarkghost » 24.4.2012 15:53

Imam en problem glede preračuna mase za v drawing

Določim maso materiala 7850 kg/m^3 shranim in v partu določim ta material, ki sem ga shranil.
Slika

Potem pa bi mi moralo v drawingu samodejno preračunati maso ... Ampak je neuspešno :S
Slika
Vse se da, če se hoče :D
spcdarkghost
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a vili » 24.4.2012 17:07

nastavi relacije pa bo
še to, če imaš creo-ta kot resno delo ti priporočam, da si urediš vse startne datoteke, knjižnice tako kot je potrebno, knjižnica materialov ne sme biti jeklo ploščato, ampak 1.0038 ali nek drug veljavni standard, s235..., sicer ne vem koliko creo-ta (to velja za vse cad programe) poznaš, ampak iz tvojih postov vidim, da si na začetku???, vsa napačna pota na začetku so kasneje grozljivka - čisti horor, samo toliko, lastne izkušnje, nekaj popravljati za nazaj bolje strel v koleno :D

no, da še dodam, vidim, da delaš maturo, da si še v šoli, in da ti to kar sem napisal zgoraj ne pove kaj veliko, ampak vseeno skušaj se držati kar sem napisal, ko boš prišel nekam v firmo boš morda pravilno razmišljal o organizaciji, ker organizacija se začne v razvoju izdelka
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a spcdarkghost » 24.4.2012 17:58

vili napisal/-a:nastavi relacije pa bo
še to, če imaš creo-ta kot resno delo ti priporočam, da si urediš vse startne datoteke, knjižnice tako kot je potrebno, knjižnica materialov ne sme biti jeklo ploščato, ampak 1.0038 ali nek drug veljavni standard, s235..., sicer ne vem koliko creo-ta (to velja za vse cad programe) poznaš, ampak iz tvojih postov vidim, da si na začetku???, vsa napačna pota na začetku so kasneje grozljivka - čisti horor, samo toliko, lastne izkušnje, nekaj popravljati za nazaj bolje strel v koleno :D

Se mi je kar zdelo, da boste vi prvi komentirali...Glede startnih datotek je vse urejeno...Pro Engineer-ja poznam približno 3 leta ( odkar hodim v srednjo šolo )...Glede na vaš odgovor še vedno ne vem v čem je problem, da mi ne izračuna mase...Ali je treba še kje kakšne lastnosti spremeniti ali kaj drugega :O ?
Vse se da, če se hoče :D
spcdarkghost
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a vili » 24.4.2012 18:10

ma kako si vedel
v okno vpiši ime parametra za maso kot ga imaš v naboru paramertov, najdeš jih v pomoči, zdaj ga ne vem na pamet, mislim, da je mass..., vpisati pa moraš: &mass... :lol:
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zagara » 25.4.2012 4:57

Odpri format in v okno, kjer naj bi se vpisala masa vpiši &masa (lahko dodaš tudi [.1]) izpis na eno decimalko.
Lep pozdrav, Andrej
zagara
Strokovnjak
Strokovnjak

Zagar

OdgovorNapisal/-a azagar2 » 3.6.2012 13:14

zagara napisal/-a:Odpri format in v okno, kjer naj bi se vpisala masa vpiši &masa

Pa niste tudi vi andrej zagar.?
Lp(lahko dodaš tudi [.1]) izpis na eno decimalko.
LP, Andrej
azagar2
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a vili » 3.6.2012 16:39

azagar2: imaš vprašanje glede pro-ja ali samo tako malo... :D
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a azagar2 » 3.6.2012 16:46

imam, ampak bom moral ju3 ko bom na delavnem PC vprasati, pa sem ciljal nakoncu kar na soimenjaka...
LP, Andrej
azagar2
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov