STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kisik v prostoru

Kisik v prostoru

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Kisik v prostoru

OdgovorNapisal/-a tonet » 20.11.2002 1:47

Imam prostor ki vsebuje bolj malo kisika in ga bi rad malo obogatil z nekaj kisika iz jeklenke tako da bi občasno spustil nekaj kisika iz jeklenke.

Zanima me kje lahko kupim čim manjšo jeklenko s kisikom.
Zanima me še to ali je kaka nevarnost s tako jeklenko. Vem da se ne sme izpostavljat visoki temperaturi. Nisem pa siguren ali je jeklenka s kisikom tista pri kateri obstaja nevarnost da zaradi maščobe na ventilu nastane kislina...ali pa sem zamešal s kerim drugim plinom?

(Predlani sem prebral nekje da imajo na japonskem neke kavarne kjer se lahko priključijo na čisti kisik.Ali pa je bil zrak samo obogaten s kisikom-ne spomnim se več točno...)

LP
tonet
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Gost » 20.11.2002 12:20

Čimmanjšo jeklenko kisika boš verjetno lahko kupil pri opremi za majhne varilne aparate (Bauhaus? Baumax? Conrad?)
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 2.12.2002 10:15

Zaradi maščobe na ventilu jeklenke kisika nastane požar, ne kislina. Maščoba se pod tokom čistega kisika vname.
Gost

OdgovorNapisal/-a tonet » 2.12.2002 11:51

Če je jeklenka v čistem suhem prostoru ne bo prišlo do maščobe ali?
tonet
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Tomas » 19.3.2003 15:13

Kje bi rad imel 150 bar jeklenko z kisikom? V stanovanju? A se zavedate ljudje kako nevarne so take jeklenke, če ti jo raznese adijo hiša oz. nadstropje v bloku. Poleg tega so za nevedne ljudi, ki škripajoče kape in ventile dobro podmažejo, zelo vnetljive. Sicer pa ne vem, če je ta kisik za švasat glih dober za vdihavat. Jaz ga nebi.
Konec koncev, je po moje dolgoročno ceneje in bolj varno, če narediš luknjo v steno in si kupiš okno, ter prezračiš vsake toliko.
lp
Tomas
Tomas
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov