Glede na to, da vozilo ni več velike vrednosti bi ga imel za praktični preizkus predelave.
Clio 1,2 letnik 1998
motor bencinski 1149 ccm, 43 kW / 59 KM
poraba 6,5 L/100 km
(predelava z čim manj delov - čim ugodneje)
Zanima pa me naslednje:
- kakšen bi bil učinek, če bi plin spuščal kar skozi bencinske brizge (in ga po potrebi prej ogrel na 50C)
Vbrizgavanje prek kolektorja: način delovanja
Pri vbrizgavanju prek kolektorja se zmes goriva in zraka ustvarja zunaj valjev motorja, v sesalnem kolektorju. Vbrizgalnik (2) brizga gorivo proti sesalnemu ventilu (3). Med sesalnim taktom bat med gibanjem navzdol sesa zmes goriva in zraka skozi odprti sesalni ventil v zgorevalno komoro valja. Vbrizgalniki so dimenzionirani tako, da motor vedno – pri vseh obremenitvah in vseh vrtljajih – prejme pravo količino goriva.
superpsiho napisal/-a:Si kaj pomislil na mazanje stebel?
Sem pomislil tudi na to, mazanje stebel bi bilo enako kot pri vseh predelavah na plin, med plinom in bencinom bi le preklapljal pred bencinskimi brizgami(ene brizge za oboje). Vžig bi ostal na bencin, nakar bi preklopil na plin.
Žal pa še nisem imel časa, da bi stvar spravil v prakso
Da nisi ti spet eden tistih, ki na novo odkrivajo toplo vodo?
Predelava kateregakoli avta z becinskim motorjem je znana stvar.
Plin se VEDNO ogreva, pa ne zato da je ogret, temveč zato, da se iz tekoče faze spremeni v plinasto - pred vstopom v sesalni kolektor motorja.
Doziranje z elektrokrmiljenimi brizgalkami pa ti naredijo pri firmi G-1 d.o.o, v Celju, ki so pogruntali menda trenutno najboljši sistem na svetu - pa ni samo reklama ! (tudi malo)
Pa še nekaj: brez atestirane naprave ne boš mogel voziti-registrirati- vozila
cenim da se še kdo sploh spomni za testiranje. jst sm nekoč prišel na idejo da bi v motor namesto zraka dodajal kisik, vendar mi na žalost še ni uspelo tega preizkusit. če ti uspe takšna predelava se priporočam za kakšne rezultate in slikce.
Hmmm, tudi jaz sem razmišljal o tem, čez ene par let, sicer pa, kdo ve koliko te pride vse skupaj, če hočeš samo predelati na plin, ker kolikor se zadnje čase cena goriva premika, mi kar malo slabi...