Avto na vodo?
Moderator: -M-
S prakso problematike se ukvarja tudi tale firma: http://www.hidrogenskatehnologija.si/.
Na vprašanje, če vgradnja morda zaradi drugačne sestave gorivne mešanice ne izniči garancije na motor, odgovarjajo pa takole: "v bistvu ne! ker to (HHO) gorivo že zdaj prihaja skozi obstoječ sistem dovoda atmosferskega zraka v kompresijski prostor cilindra..."
Hmm, huda teoretska podlaga ... potem generatorja sploh ne potrebujem ...
Na vprašanje, če vgradnja morda zaradi drugačne sestave gorivne mešanice ne izniči garancije na motor, odgovarjajo pa takole: "v bistvu ne! ker to (HHO) gorivo že zdaj prihaja skozi obstoječ sistem dovoda atmosferskega zraka v kompresijski prostor cilindra..."
- enxen
- Novinec

Zanimivo je tudi to kako g. Cunjak pošilja reklamne majle vsepovprek brez kakršnega koli dovoljenja prejemnika da mu lahko smeti poštni predal...
- hscnc
- Strokovnjak

hscnc napisal/-a:Zanimivo je tudi to kako g. Cunjak pošilja reklamne majle vsepovprek brez kakršnega koli dovoljenja prejemnika da mu lahko smeti poštni predal...
Spoštovani,
opravičujem se vam, če ste prejeli mail preveč. Ob vljudnem in spoštljivem opravičilu, vam zagotavljam, da boste v prihodnje izvzeti. Seveda to prej namignite.
Prijazen pozdrav,
- Hidrogenska Tehnologija
- Sodelavec

enxen napisal/-a:S prakso problematike se ukvarja tudi tale firma: http://www.hidrogenskatehnologija.si/.
Na vprašanje, če vgradnja morda zaradi drugačne sestave gorivne mešanice ne izniči garancije na motor, odgovarjajo pa takole: "v bistvu ne! ker to (HHO) gorivo že zdaj prihaja skozi obstoječ sistem dovoda atmosferskega zraka v kompresijski prostor cilindra..."![]()
Huda? Prej bi rekel, da tako zelo enostavna, da se vam ravno zaradi evidentne enostavnosti morda res zdi nenavadna. V vsakem primeru se v znanju nikakor ne mislim postavljati nad nikogar, ker bi to v prvi vrsti ne bilo preveč spoštljivo, nenazadnje pa tudi osebno nisem take sorte...
Torej. Že sedaj v vsak kompresijski prostor motorja z notranjim zgorevanjem prihajata tako vodik in kisik. Taista elementa, ki ju ob prebiranju tega zapisa in v tem trenutku konzumirate skozi nosnici ali usta. In približno enaka mešanica, ki jo dihate, prihaja v kompresijski prostor, le da se prej prečisti v zračnem filtru. Ker neke primesi pač v zraku so in ne denejo dobro cilindru... Če bi ne dovajali atmosferskega zraka, bi zgorevanja glavnega pogonskega goriva ne bilo. (za gorenje je potreben...? Točno! CH potrebuje za zgorevanje tudi O!) In ker z elektrolizo čistno pitno (destilirano) vodo spreminjamo v zmes plinov HHO, tako v praksi kot v teoriji, v zgorevalni prostor motorja z notranjim izgorevanjem ne prihaja prav nič novega in nenavadnega. Le v nekoliko bolj "čisti in izraziti obliki".
Potrebo po HHO Generatorju boste seveda opredelili sami. Lahko vam podam le informacije, odločili pa se boste v vsakem primeru sami.
Vse dobro in prijazen pozdrav,
- Sodelavec

Sergej napisal/-a:Seveda! Nakup knjige je predpogoj. Potem bi zadeva delovala... vsaj na področju knjigotržništva.
Za motor rabiš poleg knjige tudi brezpogojno vero. Samo z njo lahko iz astrala črpaš potrebno razliko. Tu nastane problem. Tisti, ki brezpogojno verujete, to ne znate naredit. Tisti, ki bi to znali naredit, pa žal ne verujemo in tako zadeva v praksi nikakor ne zaživi.
LP
In kako zelo resnično živi!
- zmanjšuje porabo do 30% (odvisno kako vozite) in
- znižuje škodljive emisije do 90%
- podaljšuje življenjsko dobo motorja, ker "skuri" sajaste obloge, ki so vzrok korozije
- itd...
- Sodelavec

Kristus je rekel: Blagor ubogim na duhu, ...
jaz pa nadaljujem: Blagor šarlatanom, ki zagrizeno uživajo v svojem neverjetno bebavem izkrivljanju fizikalnih zakonov ...
Se opravičujem za pripombo, toda ko mi nek kreten skuša "prodati" vodo, ogljik, vodik, ... kot HHO, karbon in hidrogen, mi gre na kozlanje.
jaz pa nadaljujem: Blagor šarlatanom, ki zagrizeno uživajo v svojem neverjetno bebavem izkrivljanju fizikalnih zakonov ...
Se opravičujem za pripombo, toda ko mi nek kreten skuša "prodati" vodo, ogljik, vodik, ... kot HHO, karbon in hidrogen, mi gre na kozlanje.
- Slavcr
- Strokovnjak

Slavcr napisal/-a:Kristus je rekel: Blagor ubogim na duhu, ...
Morda pa na tem forumu uspemo "izbezati" dostojne sogovornike, ki ne uživajo v samozapriseženem znanju in vedenju o vsem možnem.
Dragi kolega. Odprite Google in za začetek začnit e iskat uporabne primere". Že vaša retorika in število vpisov mi pove, da obstaja velika verjetnost, da gre za človeka, ki večino časa preživi v zaprtosti svojega sveta. Ker znanje, ki ga ima je zveličavno in ni potrebe po nadgrajevanju. Če pa je vmes še malo nesramen z izbiro nedorasle retorike pa toliko bolje.
Gotovo obstaja sogovornik z znanjem, oz. tak, ki znanje resnično želi nadgraditi.
(ps: druge strani lica, dragi kolega, vam ne mislim nastavljati in vam vračam s podobno (!) mero. Nov odziv je seveda pričakovan, ni pa zaželjen, če bo nadgrajeval začeti način komunikacije)
- Sodelavec

Osnovnošolska kemija?
Hidrogenska Tehnologija napisal/-a: prihajata tako vodik in kisik. Taista elementa, ki ju ob prebiranju tega zapisa in v tem trenutku konzumirate skozi nosnici ali usta. In približno enaka mešanica, ki jo dihate, prihaja v kompresijski prostor, le da se prej prečisti v zračnem filtru.
O bog, si sploh prebral kaj pišeš? Takšna utemeljitev ne bo prepričala nobenega tehnika. Rekel bi, da se z njo samo smešiš. Kaj to pomeni za promocijo tvojega posla, veš pa sam. Da začne meni nekdo take bučke prodajat ... ja, saj ne bi vedel, kaj naj mu rečem, tako bi mi bilo zaradi njegove preproščine nerodno ...
Zakaj je temu tako, boš moral pa (nekoč) očitno žal sam ugotoviti.
Pa ko je ravno priložnost prava za odpiranje duha, še poročilo iz prakse: http://www.popularmechanics.com/cars/alternative-fuel/gas-mileage/4310717
- enxen
- Novinec

Re: Osnovnošolska kemija?
enxen napisal/-a:Hidrogenska Tehnologija napisal/-a: prihajata tako vodik in kisik. Taista elementa, ki ju ob prebiranju tega zapisa in v tem trenutku konzumirate skozi nosnici ali usta. In približno enaka mešanica, ki jo dihate, prihaja v kompresijski prostor, le da se prej prečisti v zračnem filtru.
O bog, si sploh prebral kaj pišeš? Takšna utemeljitev ne bo prepričala nobenega tehnika. Rekel bi, da se z njo samo smešiš. Kaj to pomeni za promocijo tvojega posla, veš pa sam. Da začne meni nekdo take bučke prodajat ... ja, saj ne bi vedel, kaj naj mu rečem, tako bi mi bilo zaradi njegove preproščine nerodno ...
Zakaj je temu tako, boš moral pa (nekoč) očitno žal sam ugotoviti.
Pa ko je ravno priložnost prava za odpiranje duha, še poročilo iz prakse: http://www.popularmechanics.com/cars/alternative-fuel/gas-mileage/4310717
Nič bat, glede "smešenja"! Tega se ponavadi lotevajo tisti, ki "vse" vedo. Predvsem iz prebiranja člankov in slišanega od "prijateljev znanstvenikov". Omenjena primerjava "mešanice" je bila namenjena "visokooktanskim" vpisom in vsem komentatorjem s komentarji in "praktičnimi primeri", kako vodikov generator oz. lonček, "ne" dela...
http://hhocarfuelcell.blogspot.com/2010 ... l?spref=fb
Sicer se pa iskreno zahvaljujem za vsako izrečeno skrb.
Fascinira me, kako lahko (?) kogarkoli prepričujete, da vodikov generator ne dela, medtem, ko zadeva povsem deluje... Zavist?!
- Sodelavec

Nihče tukaj ne trdi, da vodikov generator ne dela. Dela že od leta 1800 ko sta William Nicholson in Johann Ritter razstavila vodo na vodik in kisik.
Trdimo samo da iz vodikovega generatorja (ali kakorkoli se temu umotvoru reče) ne moreš dobiti več energije kot jo vložiš vanj.
Trdimo samo da iz vodikovega generatorja (ali kakorkoli se temu umotvoru reče) ne moreš dobiti več energije kot jo vložiš vanj.
Z znanjem raste dvom!
- Krpan
- Strokovnjak

Krpan napisal/-a:Nihče tukaj ne trdi, da vodikov generator ne dela. Dela že od leta 1800 ko sta William Nicholson in Johann Ritter razstavila vodo na vodik in kisik.
Pozdravljeni:
Veliko Vas razpravljalcev v tej temi ima prav v svojem razmišljanju. Je pa tudi res, da ne vemo , kakšen ima dejanski vpliv na proces izgorevanja v valju motorja dodana minimalna količina vodika in kisika. Dodana energija je tako zanemarljiva, da se je ne more niti zaznati.
VPLIV TE ENERGIJE PA LAHKO NAšE PREDPOSTAVKE POVSEM SPREMENI.
Že minimalni dodatek običajne vode lahko bistveno izboljša proces gorenja v valju motorja in IZKORISTEK GORIVA. O posledicah NA DELE MOTORJA pa ne bi!
Srečno!
- milanjezernik
- Strokovnjak

http://en.wikipedia.org/wiki/Water_injection_%28engines%29
Tole so delali med WW2 kolk se spomnim z namenom povečevanja moči. O posledicah takšnih ravnanj na motor ne vem kaj dosti.
Prijetno branje.
LP
Tole so delali med WW2 kolk se spomnim z namenom povečevanja moči. O posledicah takšnih ravnanj na motor ne vem kaj dosti.
Prijetno branje.
LP
- lesy1
- Strokovnjak

Se strinjam s tehtnim razmislekom o izboljšanem zgorevanju goriva v valju in posledično povečano močjo. O tem je člankov na netu najti kar nekaj (SAE Reports).
Ampak potem avto ni "na vodo" (itak da ni, ker je na bencin / nafto ... z dodanim vodikom). Vprašanje pa je tudi, zakaj vodika nimamo raje kar v priročni mini jeklenki, ampak ga rajši (in morda bolj energetsko potratno?) ustvarjamo sproti? Zavajanje kupcev mi gre v nos!
Zavajanje je po mojem mnenju tudi, da motor ostane pod garancijo. Garancija na motor pač mora pasti, ker za delovanje motorja ne uporabljaš od proizvajalca predpisanega (mešanice) goriva (ker mu dodajaš vodik)?
Sklepam namreč, da je temperatura in posledično tlak v batu pri zgorevanju mešanice goriva z dodanim vodikom / kisikom višja / višji? Vpliv na tesnila in ventile (vsaj) bencinskega motorja pa neznan. Dizel bi to verjetno še nekako prenesel.
Skratka: dinamometer, merjenje porabe goriva - z in brez HHO in bom believer ...
Pa potem še študij življenske dobe motorja.
Lahko pa alternativno uvedemo tudi kakšen nov, do sedaj v fiziki / strojništvu neznan način merjenja. Bom tudi takšne rezultate brez težav sprejel, če bodo pili vodo. To da generator v praksi deluje (itak da deluje, že vsaj 200 let), nam žal ne pove nič o delovanju motorja in je zato ne (pije dovolj dobro).
Skratka, ne trdim da ne deluje, le delati pač ne more na način, kot nam ga ti prodajaš. Zato čakam na strokovno bolj trdno in obširno utemeljen odgovor ... in te lepo pozdravljam!
Ampak potem avto ni "na vodo" (itak da ni, ker je na bencin / nafto ... z dodanim vodikom). Vprašanje pa je tudi, zakaj vodika nimamo raje kar v priročni mini jeklenki, ampak ga rajši (in morda bolj energetsko potratno?) ustvarjamo sproti? Zavajanje kupcev mi gre v nos!
Zavajanje je po mojem mnenju tudi, da motor ostane pod garancijo. Garancija na motor pač mora pasti, ker za delovanje motorja ne uporabljaš od proizvajalca predpisanega (mešanice) goriva (ker mu dodajaš vodik)?
Sklepam namreč, da je temperatura in posledično tlak v batu pri zgorevanju mešanice goriva z dodanim vodikom / kisikom višja / višji? Vpliv na tesnila in ventile (vsaj) bencinskega motorja pa neznan. Dizel bi to verjetno še nekako prenesel.
Skratka: dinamometer, merjenje porabe goriva - z in brez HHO in bom believer ...
Lahko pa alternativno uvedemo tudi kakšen nov, do sedaj v fiziki / strojništvu neznan način merjenja. Bom tudi takšne rezultate brez težav sprejel, če bodo pili vodo. To da generator v praksi deluje (itak da deluje, že vsaj 200 let), nam žal ne pove nič o delovanju motorja in je zato ne (pije dovolj dobro).
Skratka, ne trdim da ne deluje, le delati pač ne more na način, kot nam ga ti prodajaš. Zato čakam na strokovno bolj trdno in obširno utemeljen odgovor ... in te lepo pozdravljam!
- enxen
- Novinec

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov