STROJNISTVO.com • Poglej temo - KADROVSKE ŠTIPENDIJE 2012/2013

KADROVSKE ŠTIPENDIJE 2012/2013

Mojstrski, tehnični, univerzitetni, visokošolski, podiplomski, ... študij

Moderator: -M-

KADROVSKE ŠTIPENDIJE 2012/2013

OdgovorNapisal/-a Jacks0n » 28.6.2012 11:58

Pozdravljeni,

Zanima me, če ima kdo kakšne koristne informacije za pridobitev kadrovskih štipendij, predvsem na gorenjskem. Mogoče poznate kakšna podjetja ki jih bodo podeljevala?

Zanima me tudi kaj vse spada h oddaji za prošnjo (Življenjepis, kopija indexa, potrdilo o vpisu,...)

Sam sem študent UNI programa, končal sem 1. letnik RRP, v nadaljnem pa sem trdno odločen za konstruktorsko smer.

Vsake pomoči ali informacije bi bil iskreno hvaležen!

Lp
Jacks0n
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dm84 » 29.6.2012 22:43

Pozdravljen bodoči strojnik!

Iz lastnih izkušenj ti bom rekel naslednje: Če te materialno stanje sili vzet štipendijo, pole jo pač vzemi. Če te res veseli konstrukcija, potem pazi in poišči firmo, kjer se v prvi vrsti ukvarjajo s tem. In bodi izbirčen, naj ti bo področje s katerim se ukvarjajo res všeč.

Če pa bi vzel štipendijo kar tako (te finance ne silijo v to), samo da imaš kao zagotovljeno službo ipd..., potem je ne vzemi. Dobremu strojniku po končanem univerzitetnem študiju je štipendija in obvezna služba pri štipenditorju prej ovira kot prednost. Brez obveznosti do štipenditorja lahko tekom študija nabiraš izkušnje v raznih podjetjih, pri privatnikih, tajkunih in v tujini... pa boš videl kakšen kruh je kje in po čem je.

Predvsem dobro premisli, če štipendijo res rabiš in če jo, najdi nekaj pametnega, pozanimaj se v okolici kako je s firmo itd. Zavedaj se, da boš kot dober inženir vedno zaposljiv, zato se ne prenagli. Jaz sem v enaki zadevi potegnil ta kratko :-?

Srečno!
dm84
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Jacks0n » 29.6.2012 23:11

Hvala, bom vsekakor upošteval nasvet!

LP
Jacks0n
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BountyH » 30.6.2012 10:50

Jacks0n napisal/-a:Hvala, bom vsekakor upošteval nasvet!

LP

Predvsem pazi na določilo, ki pravi, da moraš oddelat x let v podjetju na y let kolikor si prejemal štipendijo. Nekatera podjetja zahtevajo večkrantik 2! Pol pa ko najdeš boljšo službo, moraš plačati odškodnino za tistih preostalih x let, koliko jih nisi oddelal.
Drei Doktoren, Wirtschaft ist verloren.
BountyH
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dm84 » 30.6.2012 20:08

Ja res, nikoli ne podpiši pogodbe o štipendiranju, katera zahteva več let dela pri štipenditorju kot pa si jih prejemal štipendijo!
dm84
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Izobraževanje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov