STROJNISTVO.com • Poglej temo - Avto na vodo?

Avto na vodo?

Energetski procesi in postrojenja, njihovo upravljanje...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a assistance936 » 15.7.2012 9:44

A mogoče kdo ve kako bi se dalo kontaktirati Netmana?
Ker ima zelo zanimive poste in imam nekaj vprašanj za njega v zvezi biodizla. Njegov zadnji post pa je bil objavljen 20.10.2010.
Vsak je svoje Tinkare Kovač!
assistance936
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a zelena energija » 19.9.2012 21:41

kafer1 napisal/-a:LP

V taki solati blatenja ter pluvanja po nekomu ki hoče narediti nekaj novega po moram še jaz pripeti mojo plat. Jaz sem o svoji diplomi na faksu začel razmišljati že v prvem letniku, ko sem doma čisto po naklučju, ugotovil to kaj je danes vsakdanja zadeva torej da dizel deluje na rastlinsko olje. Z idejo sem začel hoditi po faksu, da bi na to temo delal diplomo in z strani kolegov ter profesorjev sem dobival same take opazke kak je to brezveze, pa da nebo delalo, pa da so motorji prilagojeni fosilnim gorivom itd... Potem me je ena profesorica le vzela toliko resno da je rekla da če ves projekt finaciram sam, da lahko izdelam seminarsko nalogo iz te teme. Kupil sem motor, ga obnovil, izdelal potrebne elemente itd.. Ves ta čas so me hodili prof. zajebavat v laboratorij kako je to zguba časa ter kak s tega nebo nič. No motor je vžgal in deloval. Meritve so pokazale super rezultate. Kljub napovedani minimalni moči s strani profesije smo dosegli 7% povečanje moči. Iz tega sem naredil kar nekaj seminarskih, diplomo ter zadevo še danes s pridom izkoriščam. Ampak najbolj zanimivo pa je, da ko sem bil nazadnje na seminarju, kjer se je predstavlal tudi naš faks, so rekli da so oni bili pionirji na področju raziskav uporabe biodizla kot goriva v tem delu evrope. Meni pa so se v enem od strokovnih člankov zahvalili za pomoč pri izdelavi fotografij vbrizgavanja goriva.
Tako da netman ti samo vstrajaj na zastavljeni poti, zadevo pa kot vidiš boš moral rešiti sam. Ker če tu na forumu nekoga vprašaš "kako bi to izpeljal" dobiš namesto "tako" odgovor oz. vprašanje "zakaj bi pa to sploh delal".
Pa obilo uspeha !

Bravo, podpišem! In sam sicer nimam znanja sem pa pripravljen sponzorirat dobro idejo s tega področja. Kontaktirajte me na ZS! Volja najde pot do cilja!
zelena energija
Novinec
Novinec

Prejšnja

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov