STROJNISTVO.com • Poglej temo - Miš

Miš

3D modelirnik enostaven, sodoben in zmogljiv. Vprašanja, nasveti, komentarji….

Moderator: -M-

Miš

OdgovorNapisal/-a damjan69 » 13.8.2012 20:18

Pozdravljeni,
ker na forumu nisem zasledil teme, povprašujem katero miš priporočate za modeliranje. Sam ne uporabljam space.xxx.
Trenutno imam Logitech RX 1000 že kar nekaj časa. Razmišlam o zamenjavi in iščem nekaj primernega ali boljšega.
damjan69
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a bpod » 14.8.2012 7:24

Delam z mišjo za cca 9€, pa je nastalo že kar nekaj strojev...

Ni vse v miški...
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Miš

OdgovorNapisal/-a ALG200 » 14.8.2012 10:17

damjan69 napisal/-a:Pozdravljeni,
ker na forumu nisem zasledil teme, povprašujem katero miš priporočate za modeliranje. Sam ne uporabljam space.xxx.
Trenutno imam Logitech RX 1000 že kar nekaj časa. Razmišlam o zamenjavi in iščem nekaj primernega ali boljšega.

Če bo miška :lol: živahna, boš pozabil na modeliranje.
Strojnik,ki ga zanima tudi elektronika,ter kak zakrit senzorček.
ALG200
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Miš

OdgovorNapisal/-a baklava » 14.8.2012 10:48

damjan69 napisal/-a:Pozdravljeni,

do pred kratkim sem imel Logitech Mx model (če se prav spomnim) cena približno 50EUR. Z veseljem sem je zamenjal za HP miško za 10EUR. Več kot zadovoljen.

LP
baklava
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dakomat » 14.8.2012 10:55

Živjo. Laserske miške so boljše(bolj odzivne, hitreje zaznajo gib, dalj časa držijo, ...) kot optične, to pa je pri meni edini kriterij za nakup miške, ker ne igram igric.
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 14.8.2012 22:28

miš, miška, pa, ufffff, pa kaj misliš ljubček, da ti jo bomo mi izbirali, ma ne no :-?, pa ti nisi strojnik, imanm nek gigabite (10€) pa sploh nisem vedel do zdaj kaj imam, dela sto na uro, za projetiranje, konstruiranje, pa ne kar za nekaj, no ne vem, morda res živim v kameni dobi, malo mi pojasnite
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Zaspanc » 15.8.2012 7:34

Navaden 10 let star optični Logitech z repom, dvema tipkama in pol (no, tale polovička je tretja tipka pod koleščkom), pa iz hrbta odstranjena nepotrebna utež, da ne premikam četrt kile po nepotrebnem.
V službi in doma enake, enako operirane.

Probal pa svašta, pa me ni nič prepričalo da bi bilo boljše, kaj šele vredno 10x ali 20x cene.
No, imam še eno BT lasersko miniaturo za netbukca, kjer je natančnost sicer malce večja, a za vsakdanje delo nepomembna razlika. Zaradi velikosti pa ni ravno za daljše delo, čeprav nekajkrat sem tudi že po cel šiht delal z njo brez problema.

Če bi res rabil neko ergonomijo, ki bi jo po 12 ur dnevno držal v roki, pa bi najbrž priklopil 2 ali 3 različne, pa še trackball zraven, da bi spreminjal način drže, ne pa eno ultrasuperduper, po kateri bi se mi v enem mesecu oblikovala šapa kot po kalupu...
Zaspanc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a six10 » 15.8.2012 19:56

Imel sem Logitech Mx Revolution (cca 80 EUR), bil zelo zadovoljen, dokler mi niso v cca 2 mesecih odpovedale 2 miški, in sicer pri obeh je bilo krivo mikrostikalo (1 klik je miška zaznala kot 2). Od takrat naprej Logitech nikoli več...

Zamenjal sem nekaj mišk dokler nisem kupil Gigabyte GM M6980 za 27 EUR...Najboljša miška kar sem jih kdaj imel, tudi ergonomijo ima boljšo od Revolution, kar sem mislil da je nemogoče...edina slaba lastnost je, da je ožičena.... model GM6900 dobiš celo za 20 EUR.

Treba pa je vedet da je miška žal potrošni material...
six10
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Relanium » 15.8.2012 21:02

Splača se držat priznanih firm.
Pred kratnim nam je doma odslužil logitech na kroglico, miška tako zrabljena, da je spodaj že skoraj ravna, na zrabljenem kablu pa droti skoraj ven gledali.

Veliko denarja za miško pa drugače niti ni potrebno.
Na HPjevi ali pa Logitechovi najcenejši in najenostavnejši je še najboljše, saj je najboj zanesljiva, nobenih dodatnih gumbov z nekimi dodatnimi funkcijami katere ponavadi sploh ne uporabljaš, so lahke in ni treba menjavat nobenih baterij.
Pa tud brezžične miške so se mi že dolgo nazaj precej zamerile, morda se nebi več če bi probal kaj novejšega.

Drugače pa več kot na samo miško dam na podlago.
Kar glava me boli na čem vse nekateri vlačijo svojega glodalca.
Sam imam eno veliko podlogo (Pro Gamer piše gor, se dobi v vseh big bangih) na miški pa prilepljene teflonske drsnike. http://www.dealextreme.com/p/3m-mouse-spacers-underside-slippery-pads-ultimate-18-pads-6326?item=6

Zaznavanje je dobro, prostora za gibanje je dovolj,
miška pa drsi ko hovercraft :D
Relanium
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a tlozej » 16.8.2012 10:03

Pri miški mi je najbolj pomembno, da mi "paše" v roko in ne obremenjuje zapestja. Sem imel različne miške, večinoma so bile premajhne kar me je vedno motilo. Sedaj imam Performance MX (Logitech) in je dovolj velika, da mi roka lepo sede nanjo. Delam pa večinoma z Autocad-om. Uporabni so mi tudi dodatni gumbi, za funkcije ki jih pogosteje uporabljam...

LP
tlozej
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KY » 16.8.2012 10:22

tlozej napisal/-a:Pri miški mi je najbolj pomembno, da mi "paše" v roko in ne obremenjuje zapestja. Sem imel različne miške, večinoma so bile premajhne kar me je vedno motilo. Sedaj imam Performance MX (Logitech) in je dovolj velika, da mi roka lepo sede nanjo. Delam pa večinoma z Autocad-om. Uporabni so mi tudi dodatni gumbi, za funkcije ki jih pogosteje uporabljam...

LP

Imam to miš in je kar v rdu, razen prevelike teže :roll:

Moram jo razdreti, da vidim, če se da kje kaj stran vzeti... 8)
Ko bom velik, bom delal stroje!
KY
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Karl Benz » 16.8.2012 16:24

Ker sprašuješ po nečem dobrem, morda najboljšem ti svetujem tole:
http://www.razerzone.com
Dobavljivo tudi pri v SLO, včasih moraš edino malce počakati. Priporočam podlago+miš. Miš pa vzemi s kablom, da je lahka.
Še namig: pri kupovanju take opreme se je dostikrat potrebno vprašati, kakšno opremo imajo igralci igric. Ti so namreč največji fanatiki in zelo zahtevne stranke. In kar je dobro za 16 urne seanse online streljanja, je dobro tudi za 8 ur dela s CAD-om. :D
Karl Benz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 16.8.2012 18:11

Karl Benz napisal/-a:Ker sprašuješ po nečem dobrem, morda najboljšem ti svetujem tole:

+ neprecenljiv izraz na šefovem ksihtu,ko mu poveš da hočeš miško Deathstalker :D
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Karl Benz » 16.8.2012 19:27

ktm1001 napisal/-a:
Karl Benz napisal/-a:Ker sprašuješ po nečem dobrem, morda najboljšem ti svetujem tole:

+ neprecenljiv izraz na šefovem ksihtu,ko mu poveš da hočeš miško Deathstalker :D

In če mu obrazložiš, da gre za najbolj preprosto in najcenejše ustrahovanje konkurence? :lol:
Karl Benz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a damjan69 » 18.8.2012 16:20

Zgoraj omenjeno miš (logitech RX100) imam že najmanj 5let.Do sedaj se je izkazala za dobro. Tako v službi kot doma imam enako. Na računalniku modeliram tudi po 12ur, tako da je ergonomija res pomembna. Pred njo sem imel vse živo. Tudi brezžično. Ugotovil sem, da za resno delo rabiš povezavo s kablom, ker ima kljub vsemu še vedno manjšo maso.
Obstoječo miš moram zamenjat, ker se mi je drsna površina skoraj izrabila. Za tako delo, cena ni problem.
damjan69
Pripravnik
Pripravnik

Naslednja

Vrni se na Inventor in Inventor Professional

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov