STROJNISTVO.com • Poglej temo - Knjižnice Acad Mechanical

Knjižnice Acad Mechanical

3D modelirnik enostaven, sodoben in zmogljiv. Vprašanja, nasveti, komentarji….

Moderator: -M-

Knjižnice Acad Mechanical

OdgovorNapisal/-a gregorci » 20.5.2005 8:52

AutoCAD Mechanical (Genius 2D) ima dotatne knjižnice standardinh elementov ( profili, vijaki,ležaji...), pa nekatere preračune ( verige, vzmeti, gredi..) in veliko zelo uporabnih pripomočkov in ukazov, recimo generator gredi...

Vse verzije Acad Mechanical (2000,2002,2004,2005) zunaj pa je že AcadMechanical 2006...
Za katero verzijo se boš odločil je odvisno tud od tvoje mašince;-) in koliko poznaš novosti v novejših verzijah.( tabela, dinamični bloki...)

Lp:)
Za vsak problem se najde rešitev!;-)
gregorci
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Knjižnice Acad Mechanical

OdgovorNapisal/-a mura22 » 20.5.2005 23:01

gregorci napisal/-a:AutoCAD Mechanical (Genius 2D) ima dotatne knjižnice standardinh elementov ( profili, vijaki,ležaji...), pa nekatere preračune ( verige, vzmeti, gredi..) in veliko zelo uporabnih pripomočkov in ukazov, recimo generator gredi...

Vse verzije Acad Mechanical (2000,2002,2004,2005) zunaj pa je že AcadMechanical 2006...
Za katero verzijo se boš odločil je odvisno tud od tvoje mašince;-) in koliko poznaš novosti v novejših verzijah.( tabela, dinamični bloki...)

Lp:)

Ali je ta Genius 2D že v AutoCADU ali pa je to dodaten program?
Jože
mura22
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Coyote » 21.5.2005 0:27

Kvečjemu obratno. Genius 3D vsebuje Genius 2D in Autocad:
http://www.basic.si/index.php?menu=menu2&glavna=acadm
Coyote
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a eustahije » 1.6.2005 13:04

Malo by the way, če si kdo misli nabaviti Genius 3D mu vsaka čast, to je zadeva, bil sem na eni predstavitvi sicer pa sam delam v Auto CAD-u ampak kaj zmore ta Genius 3D, ccc!!!Joj, joj, joj!
Go Genius makers!
eustahije
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a gregorci » 1.6.2005 14:00

eustahije napisal/-a:Malo by the way, če si kdo misli nabaviti Genius 3D mu vsaka čast, to je zadeva, bil sem na eni predstavitvi sicer pa sam delam v Auto CAD-u ampak kaj zmore ta Genius 3D, ccc!!!Joj, joj, joj!
Go Genius makers!

Verjetno si misli na Inventor 10, ki je del paketa Genius 3D kot so ga poimenovali pri BASIC-u.
Sam imam ta paket že od verzije 7 oz. 2004 in sem (smo) na firmi zelo zadovoljni z njim. Sploh pa nova verzija res kar preseneča z novostmi... tko v Acadu Mechanical oz.Genius 2D kot z Inventorjem 10
Edin kar me mal moti ( sploh naše finančnike) je precejšnja požrešnost v smislu hardverskih zahtev...
Cenovno pa v primerjavi z ostalimi programi sploh 3D modelirniki, kar ugodno.

Da odgovorim še na prvo vprašanje:
Acad je samo osnova za vse ostalo recimo: Genius 2D oz Acad Mechanical...

LP
Za vsak problem se najde rešitev!;-)
gregorci
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Inventor in Inventor Professional

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov