STROJNISTVO.com • Poglej temo - Poenostavitev elementov v CATIJI?

Poenostavitev elementov v CATIJI?

CAD/CAM/CAE integrirani programski paket, ki uporabniku nudi rešitve za celotni proizvodni proces, od konstrukcije do analize in proizvodnje.

Moderator: -M-

Poenostavitev elementov v CATIJI?

OdgovorNapisal/-a Volvej » 23.8.2012 10:10

Pozdravljeni!

V CATIJI sem zmodeliral model stavbe za potrebe renderiranja. Model je sestavljen iz polne osnove v dimenzijah prave stavbe, na katero v asemblyju so okrog in okrog nanizana okna z fasado.

Zdaj pa je želja da se celotna stavba 3D natisne. Tu nastane problem ker je datoteka celotne stavbe previlka cca 300 MB in ker so vsi deli stavbe izdelani z preveč detalji, ki jih ne bo možno natisniti.

Takole izgleda del okna s fasado. Okno je sedaj široko 1700 mm - 1:1, ko se bo natisnilo pa bo široko zgolj 7mm. Natančnost 3D tiskalnika je 0,5 mm.

Slika

Mi lahko kdo pomaga kako bi se enostavno dalo znebiti detaljev, ki so premali in jih ni možno nastisniti? Res ne bi rad vsega šel znova modelirat. Obstaja kakšna fukncija, da recimo scalam celoten part in potem odstranim vse detalje manjše kot 0,5 mm?

LP
Volvej
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a moi » 23.8.2012 18:51

zbrisi jih.
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a M38885 » 24.8.2012 11:01

Taksne funkcije, en klick, ni, vsaj meni ni znana.
Moznosti iskanja elementov je vec, vse je odvisno, kako je Assenbly zgrajen.
Eden od nacinov kako poenostaviti model:
Extract od velikih povrsin > Export v IGS > import IGS, s tem, da povecate Merging distance 0,51mm
rezultat je "Join lupina", ki je sestavljena se vedno iz X delov, vendar je matematicno vodotesna.
Lep Pozdrav
M38885
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Catia

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov