STROJNISTVO.com • Poglej temo - Zagotavljanje sledljivosti materiala

Zagotavljanje sledljivosti materiala

Kako vpeljati kakovost v podjetje?
Vpeljava standardov (ISO, DIN, VDA, BVQI...).
Statistična analiza.
Hiša kakovosti.
Metoda 20-ih ključev. ...

Moderator: -M-

Zagotavljanje sledljivosti materiala

OdgovorNapisal/-a borisk » 17.10.2012 8:38

Dober dan!

Zanime me, kako imate organizirano sledljivost materiala(pločevine). Predvsem me zanima med dobavo in razrezom. Kako in s čim označite pločevino, kakšen je postopek ko po razrezu ostane polovica plošče?? načeloma sledenje po razrezu ni problematično, ker so še polizdelki, ki so ločeni v škatlah, opremljenih z št pozicije, DN, itd...

lp, Boris
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a direktx » 17.10.2012 14:00

Ali lahko material izdaš na DN?

Če lahko, imaš tu sledljivost.
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a borisk » 18.10.2012 6:12

teoretično, praktično pa ne, na regalu imamo pločevino zloženo na na konzole po debelini. Material pa nabavimo preden zmanjka novega, se pravi se meša. kasneje na polici ne veš, katera plošča je prišla od katerega dobavitelja. Gre se za nerjavečo pločevino, ki običajno nima nalepke kot na primer črno od mersteela. sicer je potiskana, ampak nič kaj oprijemljivega.

material pa knjižimo na skupen konto. npr:
    Nerjaveča pločevina, 3C, 2mm, 1.4571
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 18.10.2012 6:23

Črna pločevina ima žige (kvaliteta materiala, šarža,...), nerjavna verjetno ne?!
Kaj če bi si omislili nalepke s temi podatki. Se dobijo nalepke podobne Al foliji, mi jih tiskamo z laserskim tiskalnikom, tudi barvno, se dobro oprimejo površine, mogoče celo preveč za označevanje vaše pločevine.

Samo ena ideja.

LP
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a borisk » 18.10.2012 6:29

fikus_ napisal/-a:Črna pločevina ima žige (kvaliteta materiala, šarža,...), nerjavna verjetno ne?!
Kaj če bi si omislili nalepke s temi podatki. Se dobijo nalepke podobne Al foliji, mi jih tiskamo z laserskim tiskalnikom, tudi barvno, se dobro oprimejo površine, mogoče celo preveč za označevanje vaše pločevine.

Samo ena ideja.

LP

mehanskega žiga nima, ima pa ponavadi tisk s tušem... ampak ponavadi ni podatkov o sarži ampak o proizvajalcu, debelini in materialu.. ko gre izdelek od nas, vsekakor ne sme imeti na sebi nalepko. Problem je ponavadi pri koncih ki ostanejo.
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Kakovost

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov