STROJNISTVO.com • Poglej temo - Projekcija površine -> mreženje ANSYS

Projekcija površine -> mreženje ANSYS

Moderator: -M-

Projekcija površine -> mreženje ANSYS

OdgovorNapisal/-a Gorkichev » 11.11.2012 21:54

živjo,

imam sledeći problem. Za diplomo bom delal termiko vezja. Trenunno hočem za enostaven model narediti kvader ki predsavlja alu plato in navrh kocko (izvor toplote).

DA mi pravilno mreži v ansysu bi potreboval projekcijo površine kocke na kvader, kej drugače ne zgosti mreče pri kontakni površini.

V NX sem poskušal vse živo. Link body, trought curves, sweept......... NOVO POVRŠINO NAREDI, vendar v ansysu ko mreži se mreža kvadra in mreža projekcija površine prekrivata.

Zdaj me zanima če je kakšna varjata kako to izvest?
Gorkichev
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a drejach » 12.11.2012 9:52

A pa rabiš gostit mrežo na kontaktu? Zakaj? To delaš v Ansysu ali Icepaku?

Če ne moreš lokalno mrežit površine, pa naredi spodaj manjši kvader, ki bo vključen v ta velikega in probaj definirat lokalno mrežo na tem manjšem kvadru.
drejach
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Gorkichev » 12.11.2012 15:56

Seveda je smiselno gostit mrežo. Alu plata je dimenzij 120x80, tranzistor pa 4,5x6 .... kjer je kontakt more bit zgoščena mreža.

Ja, delam v ansysu zaenkrat kar thermal stady , v nadaljevanju pa mislim uporabljat CFX.

Problem z mreženjem sem rešil tako da sem v modelirniku od ansysa naredil projekcijo površine. VEndar to ni rešitev, saj kasnejša sprememba oblike-dimenzij v NX ni več mogoča - ni mogoča update geometrije, ni povezave ansys<->NX (assembly je attach-an).

ČE ne bo rešitve bom moral risati modele v ansysovem disajnerju. :S
Gorkichev
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a drejach » 12.11.2012 16:30

Zdaj ne vem točno, kje je problem, če praviš, da si mreženje v Ansysu rešil. Torej te bolj muči povezava Ansys <-> NX?
Če boš delal eno analizo, to ni problem, če pa boš kaj parametrično ustvarjal, pa najbrž ja. Tu ti konkretno ne bi znal nič pomagat.
Kakšno vezje pa to misliš analizirat? Ansys Icepak poznaš? Je namenjen ravno analizam vezij ipd.
drejach
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na NX, Solid Edge, Teamcenter

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost