STROJNISTVO.com • Poglej temo - Struženje...

Struženje...

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

Struženje...

OdgovorNapisal/-a jabolcnik » 19.11.2012 15:31

Sem nov na forumu in tudi na struženje se ne spoznam kaj dosti.
Se pa na vas obračam s prošnjo za izdelavo dveh komadov ročajev.
V bistvu gre za ročaja za brušenje motorne žage (motorke).

Ta "ročaj" je v obliki L, pri čemer je horizontalni del namenjen držanju, vertikalni (pokončni) pa ima 3 luknje v katerega je mogoče vstaviti eno vodilno palico, eno nosilno, ter v tretjo PILO.

Držalo naj bi bilo cca 7-8 cm dolgo, medtem ko je pokončni visok nekje isto ali celo malo manjše (pišem na pamet ker trenutno nimam tega kosa pri sebi)...

Nekako si lahko predstavljate kaj in kako naj bi tole izgledalo... zdaj pa me zanima ali bi se našel kdo, ki bi bil pripravljen tole izdelati?

Super bi bilo, če bi se kdo javil, da se potem dogovorimo tako za podrobnosti in ceno...

Hvala in LP
jabolcnik
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a janz » 19.11.2012 16:35

pišuka... kristalna krogla spet ne dela... daj slikaj eno, dve, tri slike da ne mučimo kristalnih krogel... :o :lol: :lol:
janz
janz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jabolcnik » 19.11.2012 16:51

Se opravičujem... nisem imel slikic zraven, ker sem bil še v službi.

Evo spodaj slikice.

Slika

Slika

Slika

Kot že rečeno, zaradi lažje izvedbe in obdelave, ne bi komplicirali z obliko in nekimi olepšavami. Važno je da so te tri luknje (za nosilne palice) na enakih pozicijah in da se da te palice premikat. Na slikah manjka še pila, ki se od spodaj prtrdi z vijakom.

Hvala že vnaprej
jabolcnik
Novinec
Novinec

Re: Struženje...

OdgovorNapisal/-a dakomat » 19.11.2012 17:18

jabolcnik napisal/-a:Sem nov na forumu in tudi na struženje se ne spoznam kaj dosti.

Tale strugar pa bo moral biti še kaj drugega kot samo strugar... :lol:
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a šokec » 19.11.2012 17:30

Nevem zakaj bi šel v izdelavo takega ročaja,.-ki te bo stal več k je pa v resnici vreden,pa še njegova natančnost je lahko ?? Danes obstajajo za brušenje verig motornih žag raznorazne šablone,ki so priročno izdelane in natančne,- tu sm ti sicer dal en primer ampak tega je na trgu veliko.

http://www.husqvarna.com/si/forest/acce ... -brusenje/
Iskušnje so znanje
šokec
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a janz » 19.11.2012 17:47

za ceno izdelave tega čuda kupi tak strojček, http://www.interdiskont.si/files/interd ... BV-230.pdf jst sem ga dobil od kolega za 15€, in potem sem kupil se 3 verige, za Husquarno 346xp in je blo za cel dan dost podiranja grmovja. Pač malo je treba pazit da ne kresneš vsakega kamna. Če pa gre za navadno delo v gozdu podiranje in obrezovanje vej pa z 2 rezervnima verigama prideš čez tudi če boš lipe rezal cel dan! kupi strojček doma nabrusiš ketne, pila pa je za vsak slučaj da popraviš zob al pa dva ne pa da brusiš celo ketno v gozdu... :lol:
janz
janz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jabolcnik » 19.11.2012 18:39

Hvala za nasvete glede brušenja verig :), ...

Ne želim imeti popolne replike tega držala. In se zadeva lahko zelo poenostavi. Vse kar mora biti enako kot je na originalu, je širina lukenj in pa razdalja med njimi. In pa neka primerna velikost tega ročaja ali držala.

Ne vem če prav razmišljam, ampak, mogoče potrebujem samo tisti kos ki drži vpeto te tri zadevice notri. Ročaj mi bo pa en tesar/mizar naredil.

Bom zadvo skiciral...

Slika
jabolcnik
Novinec
Novinec

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov