epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
Jacks0n napisal/-a:Več je izpitov, več je predmetov in predvsem več je sprotnega dela v smislu poročil, domačih nalog ipd.
Jacks0n napisal/-a:In vse moraš imeti sproti opravljeno (kot sem rekel, na koncu letnika 60/60KD).
Jacks0n napisal/-a:To lahko jest povem in potrdim ker sem trenutni študent rrp programa.
Jacks0n napisal/-a:Lahko to tudi potrdim v imenu mojih kolegov ker prav noben do sedaj še ni reku da bi bil strojni fax lahek, pa se veliko pogovarjamo pa lahko rečem da sem v krogu zelo dobrih študentov.
Jacks0n napisal/-a:Pa tisti ki stalno govorite da je skos nižji nivo od tistega ki je bil, mi prosim povejte zakaj so zdejšni kolokviji in izpiti težjih od prejšnih (iz leta 2000 in okoli). Da ne govorim o bonitetah prejšnjega sistema kot to da si lahko prišel v 5. letnik s predmeti še iz 1.
Jacks0n napisal/-a:Sedaj pa je diploma več, zato pa magisterij toliko manj. Tako da govorit da diploma ni več diploma je seveda neumno in predvsem prazno govorjenje.

ktm1001 napisal/-a:Zaradi tega so pa na koncu eni hodili 3 leta na zadnji izpit. Pa ti ni noben hotel skozi prste pogledat. Tisti, ki je brez matematike naredil vse izpit, se mu pomoje jo lahko na koncu za zadnji izpit kar prizna. Nekaj je že moral znat, da je ostalo naredil.

espirit napisal/-a:Glej BOS, jaz zdaj študiram po RR programu na strojnem faksu tu v Ljubljani. Če primerjan glede na cimre in kolege, ki sem jih imel, ki so hodli na Medicino,Elektro,Ekonomijo,DIF, Arhitekturo in Filofaks, je na Strojni daleč največ poročil in domačih. Edino ki se po moje lahko primerja z Strojno je Arhitektura, kjer je imel kolega skoraj vsak mesec en projekt pa nekaj domačih. Še z medicino se ne rabiš toliko zajebavat,res je da imajo ful obsežno snov samo itak se učijo po vprašanjih. Elektro toliko domačih in poročil nima.
Da pa o kakšni ekonomiji ne govorim, ki je na ravni srednje šole.
Na primer prvi semester prvega letnika, vsak teden domače Tehnične dokumentacije (odvisno od asistenta), domače od Matematike moraš oddajat tedensko za oceno, januarja projektna tehnična dok, tedensko domače za statiko, dve projektne za statiko. Vsak teden test pri Tehnični dokum., plus še neke laboratorijske,....
Drugi semester še bolj dosadan,...
Meni osebno ta sistem s sprotnim delom ne ugaja, ker si stalno pod stresom, medtem ko drugi žurajo se ti ukvarjaš s faksom. Meni se je tudi pri teh nalogah vedno nekaj zalomilo ali sem imel kaj drugega za delat ali nisem še predelal snovi za nazaj. Tako se mi je zgodilo da sem naloge prepisoval in še za to nisem rabu malo časa.
Pol pa se domače naloge sploh ne ujemajo z izpitom in itak se moraš še učit za izpit.
Letos pa se je senat in dekan začel še bolj zaostrovati, po novem je že zdaj objavil da je za prehod potrebnih 60/60 KT,lani so spustili na 54KT in težijo še bolj s sprotnim delom. Letos je še Boltežar uvedel domače naloge prek interneta, Pri Štoku so jih uvedli lani.
Kmalu bodo še kolokviji povsod obvezni. Moram reč da mene prav malo mineva.
Če primerjam bivše sošolce ki hodijo na PAP in mene ni nevem kakšne velike razlike. Res je da imamo mi več snovi spredavane na predavanjih, ampak ko pogledaš kaj moraš znat v izpitu je isto. Dobro, res imamo še neke bol težke predmete kot je npr termodinamika.
Jaz sem se vpisal na ta faks ker sem hodil na tehnično gimnazijo in mi je tehnika šla. Še so povsod govorili kako je strojništvo deficitarno, ampak ko sem zvedel kakšne plače imajo me je prav malo stisnilo. Pol sem nekako razmišljal o tujini, bolj ZDA ali Avstraliji ker ne znam nemško ampak ko sem se to poletje malo brskal po ameriških forumih sem ugotovil da je strojništvo tudi tam bedno plačano.
Pol sem si rekel da zdržim še do diplome in grem pol zaporedni študij.
AMPAK POZOR, zdej sem se oktobra malo pozanimal okrog in malo spraševal po referatih drugih faksov in skoraj povsod so mi rekli da je zaporedni in vzporedni študij oz študij diplomantov ogrožen in da mi oni ne morejo zagotovit da bo še vedno toliko mest kot je blo v pretklosti. Vzrok je da jim je vlada vzela denar in poleg tega hoče še bolj šparat v visokem šolstvu.

ktm1001 napisal/-a:Boš videl, ko boš prišel na trg dela koliko bo vredna tvoja diploma.

Vodopivc napisal/-a:favorites napisal/-a:diploma ni več diploma!
Zanimivo kako vsi vidijo, da na bolonjcu ni več prave diplomske naloge, noben pa ne vidi, da je zaradi tega treba narest 4 izpite več.
Avtorju teme pa... Če nimaš res dobrih vez v vojski al pa relativno zelo bogatih staršev, potem pozabi letalstvo.
Drugač pa verjetno, firme kjer je manj kot 50-60 jurjev dodatne vrednosti na zaposlenega bodo verjetno v 10-15 letih gotof-e. (To pomeni skoraj vse te velike v katerih že sedaj ni prijetno in donosno delat). Evropa se pomika v storitve.

Tackleberry napisal/-a:
Če se misliš zaposliti v vojski premisli še enkrat. Letos so morali državo stožiti za regres, medtem ko je zaposlovanje tudi precej vprašljivo zaradi varčevanja javnega proračuna.
Plača < 1000 EUR, s tem, da imaš non stop precej strogo hiearhijo nad seboj.
Jacks0n napisal/-a:Okej ti še jest dam odgovor za RRP smer.
Strojni fax v LJ je, rečeno brez zadržkov, najbolj delavni fax v Sloveniji. Količina domačih nalog in poročil je ogromna, že v 1. letniku ogromno, v drugem pa še več. V navadi je tudi da so kolokviji zelo natrpani, npr mi smo imeli v 1. letniku 5 kolokvijev v 8ih dneh, kar je kar nečloveško. Tako da brez sprotnega dela ti ne uspe narediti, vsaj z dobrimi ocenami ne.
Ali ti bo na koncu uspelo v življenju pa ni odvisno ali si na PAP ali na RRP, ampak kok boš sam zavzet.
Kar se pa tiče vzporednega faxa pa samo: GOOD LUCK
Sploh vzporedno fiziko ali pa elektrotehniko, hehe, se pa kar visoko ceniš če misliš da ti bo to uspelo.
lp
Zmago1 napisal/-a:ktm1001 napisal/-a:Boš videl, ko boš prišel na trg dela koliko bo vredna tvoja diploma.
Vprašanje vredno razmisleka, ali se sploh splača še študirat strojništvo pri nas? Pa ne govorim o težini študija, 4 ali 5 let vsak potrpi,....
Govorim o delu in plačilu za dipl. inž. strojništva, o njegovih poklicnih možnostih o njegovem ugledu (haha kaj je to?) in položaju v družbi. Ker se mi zdi da na vseh naštetih področjih smo pri dnu in situacija se samo še slabša....
moi napisal/-a:lahko gres pa za vzdrzevalca letal, si lahko vodja v adrii (alpa vojski) za določen tip motorja recimo... in izvajas NDT, vodis dnevnik vzdrzevanja in komandiras delavce.
za pilota pa pozabi lol imo. razen ce je vojska dala kaksne stipendije ven.

ktm1001 napisal/-a:Kajstvem, trenutno zaradi recesije raje tole delam kot, da bi herbalajf ali zavarovanja vsem okoli sebe štulil.
Ko so bili pa dobri časi so pa vsi okoli mene več služili, karkoli so delal.

Po forumu brska: Dusaan in 1 gost