STROJNISTVO.com • Poglej temo - HHO Generator - Voda je najbolj ekološko gorivo

HHO Generator - Voda je najbolj ekološko gorivo

Energetski procesi in postrojenja, njihovo upravljanje...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a Relanium » 27.11.2012 20:36

Demz napisal/-a:Vi, ki se spoznate na motorje: koliko je pa še neizgorelega oz. delno izgorelega goriva na izstopu iz cilindra, oziroma pred katalizatorjem? Pri modernem motorju, ne onem od Z 101. Nekako sumim, da ta delež ni 30 % ali več :roll: !

Kolk je men znano ni nezgorelega goriva, je samo pri dvotaktarjih.
Če bi bilo nezgorelo bi kdaj vsekalo čez izpuh kot pri rally avtih.

Mogoče pri dizlu ki spusti dosti saj, saje mislim da so samo delno zgorelo gorivo.

Ampak res zanimivo kako se ta zadeva izogiba vsem zakonom fizike, samo da se jo drži živo :)
Firme izumljajo vse in svašta, od direktnega vbrizga, večtočkovni vbrizg, piezoelektričnih injektorjev, lambde, nekaj najpametnejših doktorjev je staknilo skupaj glave ko so več firm skupaj razvijali common-rail (še en profesor iz MB je mal videl dogajanje ko še nihče ni vedel kaj to common rail sploh je), itd itd itd,
ampak nekdo tule pa pokne gor generator vodika in se vozi napol zastonj.

Pa ne mi prosim o zarotah in lobijih.
Teorij zarot ni, so samo različni interesi ki pa tud pod razno ne morjo bit tako močni da posežejo v razvoj vsake avtomobilistične firme.
Relanium
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 28.11.2012 6:41

Razni monoksidi in NOx oksidi so samo delno izgoreli in pogorijo do konca v katalizatorju, da je končni produkt vsega skupaj CO2, H2O in N2. Tudi prostega O2 ne sme biti, da katalizator ne zgori.

Ampak vsi ti delni produkti pač ne nosijo 30 % energijskega deleža v gorivu.

Če se začneš tega zavedati, postane eksperimentiranje in iskanje boljših izkoristkov v tej smeri, kot jo predstavlja Hidro... , dosti manj privlačno, kajne Ljubohor in ostali ljubitelji!
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ljubohor » 28.11.2012 11:03

Koliko,pa je neizgorelih ostankov,dokler se motor ne zagreje na delovno temperaturo?Pa ne samo neizgorelih ostankov,ampak zelo strupenih ostankov!Ali ste že računali? Lep pozdrav L.
Celo življenje se učimo,nazadnje nevedni umremo.
ljubohor
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hscnc » 28.11.2012 11:39

Ma kaj se greste tu za eno užaljenost? Pojdite raje Kanglerja in podobne za uha cukat! Bo večji izkoristek kot od klobasanja brez argumentov!
hscnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ljubohor » 28.11.2012 11:51

Ja,saj imate prav.Smo ga že poslali na dopust,ostalo pa še pride.Boljše je iti delat poizkuse,pa čeprav po sistemu,1000 let pred kristusom. L.p. L.
ljubohor
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hscnc » 28.11.2012 21:13

ljubohor napisal/-a:Ja,saj imate prav.Smo ga že poslali na dopust,ostalo pa še pride.Boljše je iti delat poizkuse,pa čeprav po sistemu,1000 let pred kristusom. L.p. L.

Se vam ne zdi da so potemtakem stvari ki jih preizkušate že 1000 let znane in neštetokrat preizkušene?
hscnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a janz » 28.11.2012 21:55

ne izzivaj motor je izumljen šele 100 let:)
saj mu bo uspelo, odkril bo! :-?
pol pa al bo vile al pa lopata, mogoč tud grebla al pa kramp, nikol ne veš... :wink: [/list]
janz
janz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a racekid » 28.11.2012 21:58

Tale HHO tema se pa vleče kot Jara kača in stekel polž; saj poznate to pravljico! Poleg tega sploh ni za prepoznati mnogih razpravljavcev, ko kljub teoretičnim pojasnilom skušajo odkriti nekaj novega (topel vodik). Mislim pa tudi, da bi lahko sodelujoči bili bolj strpni in obdržali nek kulturni nivo, seveda pa je to odvisno tudi od administratorja - to me moti. Sedaj bi pa še jaz malo naložil; par takih HHO napravic narejenih doma in pa prinesenih od trgovcev sem preizkusil na motorju priključenem na zavoro. Spreminjal sem moč napajanja, sestavo vode, različne obremenitve motorja... Po vsem tem lahko rečem, da ni bilo opaziti nobene spremembe moči, niti navora niti porabe goriva zaradi dodajanja vodika pridobljenega z elektrolizo. Žal imam bogate izkušnje s takimi novostmi, ki pridejo k nam v cikličnih zaporedjih recimo vsakih 5 do 7 let (zanimivo zbirko takih pogruntavščin najdete na http://www.epa.gov/otaq/consumer/reports.htm ). Ne zamudite naslednjo priložnost za razpravo, ki prihaja in sicer pridobivanje goriva z zajemanjem CO2 iz zraka.
racekid
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a hscnc » 30.11.2012 20:19

Zaskrbljen sem...

HT-jeve počitnice so že zdavnaj mimo, njega pa nikjer....
hscnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a janz » 30.11.2012 21:45

lonček kuhaj se je pokvaru pa je ostal na cesti s prazni tankom, je pozabu kje so črpalke in kako izgledajo
ali pa res dela in je navadu motor da pije samo se vodo :P :lol: :lol:
janz
janz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a xstrojnik » 1.12.2012 9:14

Nov video spot pripravljajo za POP TV...
Ja, pa trenutno je na višku sezona ogrevanja in na veliko montirajo tiste 22000kW peči na vodik. :wink:
xstrojnik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ljubohor » 1.12.2012 10:18

Zgleda,da imate danes ćas,pa naj vam dam spet eno vprašanje,ali mogoče veste pri kateri temperaturi začne vodna para razpadati na H2 in na O2?Ali veste mogoče,kolikšna je temperatura izpušnih plinov,tik za izstopom le teh iz cilindra pri motorju ogretem na delovno temperaturo?Zelo me zanimajo vaši odgovori,ker od tega je odvisna HT.Lep pozdrav L.
ljubohor
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 1.12.2012 16:54

Iz mojega (saj tudi ni tako star :)) srednješolskega znanja na hitro in iz spomina, okoli 2000 C se disociacija začne, pri okoli 5000 C je pa 100%. Naprej je plazma.

Bi šel preverit na wiki, pa se mi ne ljubi. Tale Hidrogen ... je pa res ena mona! Ne vem kolikokrat sem že rekel, da ga ne pogledam več, pa še vedno, :D ... kot ena taka baba!
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ljubohor » 1.12.2012 17:06

Če se ne motim se para pihana na razžarjeni ogljik krekira že pri 900 stopinj Celzija.O2 se veže na ogljik ostane čisti H2.Zdaj nam manjka samo še temperatura izgorelih plinov iz cilindra.Hvala za trud.Lep pozdrav L.
ljubohor
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 1.12.2012 18:20

Pri dirkalnih motorjih do tam okoli 850°C kakšen tvega tudi malo več, pri dnevnih precej nižje... če imam prav v spominu sem nazadnje gledal na 1.8T na prvi lambdi 540°C...

Sicer nisem kakšen kemik, da bi vam potrdil ali ovrgel 900°, samo iz motorja dvomim, da bi jih kje lahko pobrali... prvič zato ker vam lambda ne bo pustila tako revne mešanice, drugič pa zato ker tudi če motor ne bi "lavfal na lambdo" bi se stopil, glede na to da je skoraj vsak sodoben motor v veliki meri aluminijast...
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov