STROJNISTVO.com • Poglej temo - Pohvala posodobljenemu portalu

Pohvala posodobljenemu portalu

Vprašanja v zvezi z našimi storitvami in servisi. Vaša kritika in predlogi za našo stran.

Re: Pohvala posodobljenemu portalu

OdgovorNapisal/-a Slavc » 8.1.2013 18:39

Zanima me, zakaj je na levi in desni strani toliko praznega prostora. Prav zaradi tega sredina deluje utesnjeno.
Brez nič ni nič
Slavc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bpod » 8.1.2013 18:47

Meni je bil pa prejšnji izgled 100x boljši.
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a suzica » 8.1.2013 18:52

Slavc napisal/-a:Zanima me, zakaj je na levi in desni strani toliko praznega prostora. Prav zaradi tega sredina deluje utesnjeno.

5cm šrok ličarski trak napopaj čez ekran ob levi in desni strani...rmenga :wink:
Če se smole primeš, se te smola drži.
suzica
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a STROJNISTVO.com » 8.1.2013 21:56

Spoštovane obiskovalke, obiskovalci,

najprej hvala za vse vaše komentarje. Veliko večino le teh smo / bomo poskusili upoštevati, vsem željam seveda ne moremo ugoditi.

Pripombe in komentarji:

- Baza znanja - je dodana v stanju kot je bila pred prenovo portala. Sicer smo glede na obisk te sekcije predvideli, da ni potrebna, a tekom komentarjev to dopolnili. Pri širjenju baze znanja so največja ovira "Avtorske pravice objav".

- Na osnovni strani dodati ob naslove tem še povezavo do zadnje objave - bomo poskusili urediti

- Odgovarjanje neregistriranim gostom v forumu je omogočeno samo tej sekciji

- Belo (žarečo) podlago smo generalno malo posivili

- Vstavljanje simbolov je bilo že komentirano in deluje od vsega začetka

- odpiranje povezav v novem oknu - preverjamo

- nedelovanje avtomatske prijave po določenem času - preverjamo

- oranžna barva nazaj - zaenkrat samo na forumu za vaše mnenje ?

- podpora za mobilne telefone - zaenkrat nič...

- dodajanje dveh priponk deluje - je potrebno priponko dodati 2x

- resolucija strani je optimirana za pregledovanje na prenosnikih - zato pri nekaterih bela 5cm trakova ob straneh

Sicer pa smo se trudili narediti portal kar se da uporaben, lepota je bila drugotnega pomena. Prenovljen je forum, ki omogoča bistveno boljšo funkcionalnost, dodana je sekcija album, za hiter prikaz vašega dela, vaših rezultatov - strojniki le nekako neradi veliko pišemo. Izboljšane so funkcije moderiranja portala in avtomatizirana nekatera rutinska opravila.

Za boljše komuniciranje...
Za dvig konkurenčnosti...
Za boljšo prihodnost...
Za boljšo skupnost

... so spremembe nujno potrebne.

Lep pozdrav
Tomaž Roblek
STROJNISTVO.com - križišče strojnikov

Internet naslov: www.strojnistvo.com
mag. Tomaž Roblek, avtor
STROJNISTVO.com
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 8.1.2013 22:11

Malo sem še prebrskal novo stran.
Imel bi še dva predloga za male oglase:
-mogoče bi pod kontaktnimi podatki pisalo še uporabniško ime oglaševalca (tisti redni obiskovalci foruma že malo vemo kako koga "vzeti" in bi si že na podlagi tega lahko ustvarili mnenje o oglasu)

-če za kapacitete strežnikov ne bi bilo prehudo, da bi oglas lahko vseboval več slik, ki bi se po preteku izbrisale (da ne bi smetili stežnika), če pa to ne gre, pa da je vsaj tista slika, ki je pri naslovu oglasa dodana, še potem, ko oglas odpremo (če ga odpiramo direktno iz indeksne strani).

Pa tole z okvirji na forumu se mi zdi veliko bolj pregledno, dobra odločitev!
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dakomat » 8.1.2013 23:01

Čer. Mi je všeč da ste belino malo posivili, nasploh malo manjka kontrasta.

Imam še pripombo glede funkcije iskanje: Vpišem besedo, mi vrže ven teme, ki vsebujejo to besedo. Potem odprem temo, ki je na 2. ali 3. strani med ponujemi rezultati, jo pregledam in se želim vrniti nazaj med teme, ki so prikazane kot zadetki in sem spet na prvi strani zadetkov in ne več na tisti strani kjer je tema, ki sem jo gledal/bral...

LP1
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Zaspanc » 9.1.2013 6:38

Fiksna širina, prilagojena za 10 let star monitor, ni ravno pridobitev, na katero bi bil kdo ponosen. Izraža zgolj copy/paste cenene osnove, kakršnih je splet poln. Če gledam recimo svet elektronike, elektronik.si, slo-tech, Conrad, ..., so stvari bistveno boljše.

Fonti tudi niso najbolj posrečeni, kakšni debelejši bi bili bistveno bolj berljivi, sploh ker vztrajate na hudo presvetli podlagi.

Sicer je v človeški naravi, da se podzavestno upiramo spremembam, a kot so že napisali predhodniki, prejšnja oblika je bila prepoznavna.
V 15 letih surfanja so že vsi forumi, ki sem jih obiskoval, doživeli vsaj po eno preoblačenje. Na osnovi teh primerjav torej menim, da tokratni korak ni bil v pravo smer.
Zaspanc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Slavc » 9.1.2013 10:42

Prevelika hvala prenovljenemu portalu res ni na mestu.
Ta osnobna belina se nikakor ne izide. Bele praznine ob robovih ne morejo biti izgovor, da je stran izdelan a za ogled na prenosniku. Tudi širina prvega stolpca z novicami je v primerjavi s sredinskim stolpcem močno preširoka. Predvidevam, da zaradi plačanih oglasov. Male oglase bi bilo bolje preseliti pod Forum.

Zdi se mi, da je sprememba narejena predvsem zaradi plačljivih oglasov. Levi in desni stolpec sta proti sredinskemu delu močno prevelika in preveč bodeta v oči. Mogoče bi se vse skupaj še izšlo, toda beli robovi ob strani vse pokvarijo.

Mislim, da večina članov najprej preleti teme v forumu. Vse vrste oglasnih sporočil preleti le spotoma in se na njih ustavi, v kolihor jih kaj zanima.
Tako pa je postal osrednji del, to je forum, izredno stlačen in zelo nepregleden med ostalim tekstom.

Upam, da bo administrator to sprejel kot dobronamerno mišljenje uporabnika.

Še prikaz, kako to izgleda na mojem monitorju.
Priponke
Portal.jpg
Portal.jpg (167.29 KiB) Videno 3466 krat
Brez nič ni nič
Slavc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kovinoobdelava » 10.1.2013 9:50

Kar se mene tiče, je tole sedaj čisto skropucalo. Izgled je podpovprečen, ne dovolj pregleden.
Pri vsej današnji računalniški tehnologiji, ne bi bilo treba, da je stran skoraj črno-bela! :evil:
Seveda se najde tudi kakšna izboljšava, ki pa bi jo lahko uvedli tudi na stari strani!
Skratka meni je bila prejšnja stran bolj všeč, pa ne samo zato, ker se te še nisem navadil, ampak zato ker je bila drugačna od vseh podobnih strani in forumov, ta pa se izgubi v poplavi takšnih in drugačnih po večini neuporabnih strani in forumov.

LP
kovinoobdelava
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a novi mlinar » 10.1.2013 12:12

Tudi jaz se pridružujem tistim, ki jim je bila prejšnja barvna podlaga veliko bolj všeč. Prav tako je čitljivost veliko slabša. Ni pravega kontrasta, zato bi bilo bolje obdržati prejšnjo podlago, saj je bila prepoznavni znak za to stran in je škoda, da se je to izgubilo. Sedaj pa je postala stran monotona kot vse druge!
Všeč pa mi je nov razpored ikon in morda, bi jih bilo smiselno različno obarvati in jim dati nekoliko več življenja.
mlinar
novi mlinar
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Ranger » 10.1.2013 13:03

Karel Čapek, češki pisatelj in scenarist je nekoč rekel nekako takole:

Kritizirati pomeni dopovedovati nekomu, naj dela to tako, kot bi to delal jaz, če bi znal.
:D

Portal je po moje povsem OK, malo imam tudi sam problemov z njim ampak vse to se bo s časom popravilo.
Trenutna te\ava je ,da se ne da pisat [umnikov ... :-?

vse ygornje č-je in š-je sem moral copy / paste v tekst...
nikakor ne pusti nastaviti tipkovnice :wink:
Ranger
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Slavc » 10.1.2013 13:51

Ranger napisal/-a:Karel Čapek, češki pisatelj in scenarist je nekoč rekel nekako takole:

Kritizirati pomeni dopovedovati nekomu, naj dela to tako, kot bi to delal jaz, če bi znal.
:D

Portal je po moje povsem OK, malo imam tudi sam problemov z njim ampak vse to se bo s časom popravilo.
Trenutna te\ava je ,da se ne da pisat [umnikov ... :-?

vse ygornje č-je in š-je sem moral copy / paste v tekst...
nikakor ne pusti nastaviti tipkovnice :wink:

Kritiziranje brez argumentov je eno, drugo pa je povedati svoje mnenje. Če že aktivno sodelujemo v forumu, imamo pravico to tudi povedati.
Glede šumnikov pa nimam nikakršnih težav. Verjetno ti nimaš nastavljenega pravilnega kodiranja v brskalniku. Nastavi Unicode (UTF-8).
Brez nič ni nič
Slavc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Ranger » 10.1.2013 14:30

mislil sem na:

stran je skropucalo??

izgled je podpovprečen?

Bolje je bilo prej, nič spreminjat, itd.

mislim...

Admini bi lahko tudi vse skupaj dol ugasnili ampak se trudijo izboljšati stvar.
Nekateri so pač tradicionalisti in proti spremembam.

Takle mamo.

ŠČĆŽ
Reštartal mojo mašino in dela kot je treba. Hvala Slavc za nasvet.
Ranger
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum44 » 10.1.2013 15:06

Da bo tudi argument, zakaj mislim, da je stran slabša: KJE so fotografije ob malih oglasih ???? :evil:
Vsak ve, da ena slikica pove več kot tisoč besed, s tem se pa morda strinjate tudi tisti, ki sedanjo obliko hvalite. Ali pa za vas, kao, napredne, to ne velja, vse razumete in veste brez slik.
magnum44
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dsf » 10.1.2013 20:28

Čist po pravici. Star forum mi je bil bolj domač
dsf
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na STROJNISTVO.com

Kdo je na strani