STROJNISTVO.com • Poglej temo - Nostrifikacija diplome

Nostrifikacija diplome

Mojstrski, tehnični, univerzitetni, visokošolski, podiplomski, ... študij

Moderator: -M-

Nostrifikacija diplome

OdgovorNapisal/-a mlinar » 30.1.2013 22:27

Potreboval bi konkretne informacije o isntitucijah v Avstriji pri katerih lahko opravim nostrifikacijo diplome. Vse informacije katere sem doslej zbral vsebujejo potrebo po prevodu celotne diplome v nemški jezik od sodno zapriseženega tolmača(?€), predmetnik na faksu, osebni podatki...
V kolikor bi se zaposlil v Avstriji bi se mi kar nekaj poznalo pri plači. Če nimaš nostrifikacije te zaposlijo kot navadnega delavca, se pravi manjša plača, ne kot delavca z izobrazbo. Seveda še zahtevajo da se preseliš (začasno prebivališče)v radij manjši kot 60km od delodajalca. Čeprav jim je vse eno od kod se voziš, le da delodajalec ne rabi plačevat razlike od 60km plus. Do 60km je pa davčna olajšava.
Če že bom šel delat v Avstrijo, grem le direktno k delodajalcu ne h kvazi agencijam, in seveda ne za osnovno plačo 1900€ bruto.
mlinar
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Nostrifikacija diplome

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 31.1.2013 6:55

ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BountyH » 31.1.2013 10:41

mlinar napisal/-a:Potreboval bi konkretne informacije o isntitucijah v Avstriji pri katerih lahko opravim nostrifikacijo diplome. Vse informacije katere sem doslej zbral vsebujejo potrebo po prevodu celotne diplome v nemški jezik od sodno zapriseženega tolmača(?€), predmetnik na faksu, osebni podatki...
V kolikor bi se zaposlil v Avstriji bi se mi kar nekaj poznalo pri plači. Če nimaš nostrifikacije te zaposlijo kot navadnega delavca, se pravi manjša plača, ne kot delavca z izobrazbo. Seveda še zahtevajo da se preseliš (začasno prebivališče)v radij manjši kot 60km od delodajalca. Čeprav jim je vse eno od kod se voziš, le da delodajalec ne rabi plačevat razlike od 60km plus. Do 60km je pa davčna olajšava.
Če že bom šel delat v Avstrijo, grem le direktno k delodajalcu ne h kvazi agencijam, in seveda ne za osnovno plačo 1900€ bruto.

To o 1900 brutto pa prvič slišim. Po mojih informacijah je začetek za ing. vsaj 2700 brutto, plus 2x2000 eurov za dopust in božičnico. Stroškov prevoza pa ti nimajo.
Drei Doktoren, Wirtschaft ist verloren.
BountyH
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mlinar » 31.1.2013 12:17

Mi je en tip na agenciji reko, da me brez nostrifikacije diplome ne more zaposlit pod pogoji kateri veljajo za stopnjo 6/1, ampak kot navadnega delavca z izkušnjami. Pišem kar mi je povedal.
mlinar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dakomat » 31.1.2013 19:21

Čer. Prevod diplome s strani sodnega tolmača stane okrog 30 €... Pa to imaš za celo življenje.... :wink:
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Miha90 » 31.1.2013 20:03

30 evrov/stran
Miha90
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a mlinar » 31.1.2013 22:29

Diplomskega dela je za cca. 60 strani, če odvzameš slike in ostalo navlako prideš do cca. 40 strani. To pomeni 1200€!!!!! No way! Po znakih bi se že dalo zmenit, saj jih je 42.000.
K temu še spada 150€ takse za institucijo v Avstriji, plus stroški (?). Se pravi cca. 1500€.
Po enih informacijah od enega našega forumaša, pri njem niso zahtevali nostrifikacije. So ga malce dalj masirali na razgovoru in so mu jo na koncu priznali (plača za njegovo stopnjo izobrazbe).
Bom še naprej vrtal in vas obveščal.
mlinar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 1.2.2013 9:18

mlinar napisal/-a:Diplomskega dela je za cca. 60 strani, če odvzameš slike in ostalo navlako prideš do cca. 40 strani. To pomeni 1200€!!!!! No way! Po znakih bi se že dalo zmenit, saj jih je 42.000.
K temu še spada 150€ takse za institucijo v Avstriji, plus stroški (?). Se pravi cca. 1500€.
Po enih informacijah od enega našega forumaša, pri njem niso zahtevali nostrifikacije. So ga malce dalj masirali na razgovoru in so mu jo na koncu priznali (plača za njegovo stopnjo izobrazbe).
Bom še naprej vrtal in vas obveščal.

Jst si predstavljam, da daš tistih 10 listov prevest.

Katere dobiš zraven diplome. Se mi zdi, da je v slovenščini in angleščini že. (kater program, po katerih standardih in prehodi, se mi zdi da je gor napisano).

Za ostalo, bi se potem moral it menit še na kakšen faks njihov. JAPAKAJŠE.press

Tisti birokrati na agencijah pa itak nimajo veze. Ker pošiljajo večinoma manualce gor.

P*** se smo v evropi že 10 let skoraj.

pomoje je najbloljše direkt prošnje... Ich habe eine anzeige von ihnen gesehen... Herr Müller :wink:
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mlinar » 1.2.2013 9:53

Sem konkretno pregledal prilogo k diplomi. Prevod je že v angleščini. Tak, da če bo vredu bo, drugače pa hvala lepa.
Drugače pa, zakaj pri p.... m...... imamo po vsej uniji in nekaterih drugih državah bolonjski sistem izobraževanja?
mlinar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a gricko » 1.2.2013 10:36

Ne bom preveč pameten, ampak pozanimaj se za obrazec, s katerim ti je naša diploma ekvivlentna njihovi izobrazbi. Vem da je to moja mati rabla, ko je šla kot diplomirana medicinka v Avstrijo, in so ji to na Dunaju morali potrditi.

Prevedi pa samo diplomo in ne diplomsko nalogo....

lp
D.
gricko
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Izobraževanje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov