STROJNISTVO.com • Poglej temo - izdelava robota za pluženje

izdelava robota za pluženje

Problemi in rešitve na področju avtomatizacije procesov, robotike, mehatronike, on-line in off-line merjenja, ...

Moderator: -M-

izdelava robota za pluženje

OdgovorNapisal/-a dena1987 » 23.2.2013 16:24

Pozdravljeni
Mene zanima ce je pripravljen kdo sodelovat pri izgradnji robota za pluženje.
željeno je znanje na podrocjurobotike, konstruiranja in programiranja. Jas imam edino na razpolago vse stroje laserski razrez, cnc stružnic cnc upogibanje.Robot bi izgledo priblizno tako:
http://www.youtube.com/watch?v=tPg1ZMiC9pA
dena1987
Novinec
Novinec

Re: izdelava robota za pluženje

OdgovorNapisal/-a BountyH » 23.2.2013 18:42

dena1987 napisal/-a:Pozdravljeni
Mene zanima ce je pripravljen kdo sodelovat pri izgradnji robota za pluženje.
željeno je znanje na podrocjurobotike, konstruiranja in programiranja. Jas imam edino na razpolago vse stroje laserski razrez, cnc stružnic cnc upogibanje.Robot bi izgledo priblizno tako:
http://www.youtube.com/watch?v=tPg1ZMiC9pA

Po netu sodeč pridejo samo sestavni deli 8000 dolarjev. Draga zabava če mene vprašaš. Zadevo kot takšno je verjetno tudi patentiral. Brez VOC tu verjetno ne bo šlo. :P
Drei Doktoren, Wirtschaft ist verloren.
BountyH
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ManiaC » 23.2.2013 19:42

Mislim da bi bilo vse skupaj še veliko bolje, če bi bil računalniško voden ;)
ManiaC
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a birt2 » 23.2.2013 19:51

ManiaC napisal/-a:Mislim da bi bilo vse skupaj še veliko bolje, če bi bil računalniško voden ;)

in sam ugotavlja kdaj mora začet opravljat delo, da ge ne ''zamete''. drugače bi bil v teh dneh mrzl. :lol:
birt2
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a ManiaC » 23.2.2013 20:46

Če se ne motim sem nekaj takega celo videl že na youtubu. Ampak ne najdem več linka. Bil pa je seveda namenjen za čiščenje nekega dvorišča (nekako ga moraš omejit, da ne skida še sosedu :))
ManiaC
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a rafaellsi » 23.2.2013 23:48

V trenutnih snežnih razmerah bi bila skoraj bolj uporabna freza.
Zadnjič spremenil rafaellsi, dne 24.2.2013 10:48, skupaj popravljeno 1 krat.
rafaellsi
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Relanium » 24.2.2013 10:27

Ideja je super, mehansko tudi čisto izvedljiva ampak glede krmiljenja pa ne morem mimo nekaterih vprašanj:

Kaj mu preprečuje, da se ti ne zabija v avto?
Mu boš avte umikal?

Kako ve, kje je asfalt in kje zelenica? (ok vrjetno bi se dal to programirat)

Kako ve, kdaj bodo kolesa zdrsela in ne bo šel več nikamor?

Kako ve, kam sploh lahko napluži sneg? Da ga morda nebo plužil kar na glavno cesto?

Če ma kdo doma iRobot za sesanje lahk vidi kako dodelana je ta zadeva in koliko senzorjev ima vgrajenih, ampak še vseeno daleč od tega da bi se znal umikat kablom, cunjam in podobno po stanovanju.

Skratka v avtonomno delovanje sem vsaj jst zelo skeptičen, bi bilo dost ceneje in bolj zanesljivo daljinsko krmiljenje (kontroler v roki al pa video na računalniku)
Pa ne vzet tega kot demontivacijo, če ti uspe kaj takega, potem samo kapo dol :D
Relanium
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hscnc » 24.2.2013 12:27

Pejd tle, http://www.alternativci.com/forum/viewt ... 5&start=30, in pocukaj katerega mojih prijateljev za rokav....
hscnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jerjur » 3.3.2013 10:46

Pozdravljeni,
Tudi jaz navijam za frezo. Ne znam si predstavljati kako bi ta plug porinil sneg na 2m visok kup. tistih 10cm snega bi mož skidal v 10min. mi ga pa dobimo 0,5m/na noč.
Relanium napisal/-a:Ideja je super, mehansko tudi čisto izvedljiva ampak glede krmiljenja pa ne morem mimo nekaterih vprašanj:

Kaj mu preprečuje, da se ti ne zabija v avto?
Mu boš avte umikal?

Kako ve, kje je asfalt in kje zelenica? (ok vrjetno bi se dal to programirat)

Kako ve, kdaj bodo kolesa zdrsela in ne bo šel več nikamor?

Kako ve, kam sploh lahko napluži sneg? Da ga morda nebo plužil kar na glavno cesto?

Če ma kdo doma iRobot za sesanje lahk vidi kako dodelana je ta zadeva in koliko senzorjev ima vgrajenih, ampak še vseeno daleč od tega da bi se znal umikat kablom, cunjam in podobno po stanovanju.

Skratka v avtonomno delovanje sem vsaj jst zelo skeptičen, bi bilo dost ceneje in bolj zanesljivo daljinsko krmiljenje (kontroler v roki al pa video na računalniku)
Pa ne vzet tega kot demontivacijo, če ti uspe kaj takega, potem samo kapo dol :D

Vsi ti pomisleki so opravičeni. glede na to da se ukvarjam z industrisko avtomatizacijo, in smo podobne dileme reševali že mnogokrat, bi jih rešili tudi tokrat.

jaz sem zraven.

Lep pozdrav
Jure
Avtomatika je zakon
jerjur
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Avtomatizacija, robotika, mehatronika, senzorika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov