STROJNISTVO.com • Poglej temo - Visokošolski ali višješolski program mehatronika

Visokošolski ali višješolski program mehatronika

Mojstrski, tehnični, univerzitetni, visokošolski, podiplomski, ... študij

Moderator: -M-

Visokošolski ali višješolski program mehatronika

OdgovorNapisal/-a krejn » 17.12.2012 19:26

Pozdravljeni!
Sem v 4.letniku tehnik mehatronik in sem se odločil da bom nadaljeval z šolanjem, vendar se nemorem odločit ali naj grem na višješolski ali visokošolski program mehatronike. Zato bi lepo prosil nekoga ki opravlja en ali drugi program, da opiše malo kakšna se jim zdi zahtevnost, itd. Hvala!

l.p.
krejn
Novinec
Novinec

Re: Visokošolski ali višješolski program mehatronika

OdgovorNapisal/-a igorb » 3.3.2013 12:52

Moj sin je obiskoval isti program kot ti, vendar nadaljeval v drugi smeri. Nekateri njegovi sošolci so šolanje nadaljevali na višješolskem programu, vendar jih je večina povedala, da če bi lahko izbirali bi še enkrat izbrali visokošolski program. Malo več se boš moral učiti, bo pa znanje potem dosti več vredno. Spet je to odvisno od lokacije, v Novi Gorici mislim, da je samo višješolski program, visokošolski pa mislim, da je v Kranju. Na koncu vedno največ prinesejo izkušnje iz dela, zato si poskusi dobiti kakšno priložnostno delo v tej smeri in boš sigurno dosti odnesel. Tudi če se odločiš za višješolski program in si med obiskovanjem dobiš kakšno delo v tej smeri boš sigurno z delovnimi izkušnjami bolj kompetenten pri iskanju zaposlitve.

Lep pozdrav,
Igor
igorb
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Visokošolski ali višješolski program mehatronika

OdgovorNapisal/-a dolsina » 3.3.2013 19:29

Sem končal srednjo strojno na aškerčevi v LJ in sem se vpisal na višjo strojno v Škofjo Loko. Po pol leta lahko rečem le da sem pričakoval manj dela, zato se nebi nikoli odločil za visoko, kjer bi enostavno sedel za knjigami dokler nebi imel v žepu diplome. Veliko je nekih seminarskih, ki NISO namesto izpita ampak so le pogoj za izpit itd. Vsak dan hodim v šolo pa hodim le na vaje. Predavanj se ne udeležujem, ker niso obvezna. Vaje so obvezne. Imam trenutno 2,5 mesečno prakso, na koncu moram naredit seminarsko 10-20 strani in jo zagovarjat. Oblika mora bit diplomska... Zlo dost dela, kakšen izpit je lahek kakšna mehanika pa je kar trd oreh. Da ne govorim o seminarjih in laboratorijskih vajah pri mehaniki. Je pa res da če se malo usedeš za knjige bi moral spacat to višjo. Na srednji sem bil prav dober.
Toliko iz moje strani
dolsina
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Izobraževanje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov