STROJNISTVO.com • Poglej temo - Nx 8 Smooth edges

Nx 8 Smooth edges

Moderator: -M-

Nx 8 Smooth edges

OdgovorNapisal/-a kuplunga » 3.3.2013 16:30

Zdravo,

malo preklaplam iz SW na NX 8, in me muči Smooth edges opcija na delavniški risbi. Ti robovi so mi odveč, zato me zanima, če se jih da kje v nastavitvah izključit za vse poglede do nadaljnega :) ? Našel sem opcijo da za vsak pogled sam izključim, vendar moram to vedno znova delat, pa še problem v dxf in dwg export se pojavi.

Če shranim risbo kot .pdf, mi izdelek shrani tako kot treba, brez smooth edge in nevidne robove z dashed line. Če pa dam v dwg ali dxf format, pa spet shrani te smooth edges in tudi nevidne robove ne shrani dashed, pač pa z neprekinjeno črto. Odpr sem z najnovejšim Autocadom.

Thx. Lp.
kuplunga
Novinec
Novinec

Re: Nx 8 Smooth edges

OdgovorNapisal/-a moi » 3.3.2013 22:33

offtopic, ampak bi se ti dalo samo pogledat, ce ima nx kaksen ukaz za snap hook, lip/ groove ipd. plastičarske funkcije.
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a sven » 5.3.2013 16:11

@kuplunga:
Za celotni program so nastavitve shranjene v File/Utilities/Customer Defaults.
1. v Customer Defaults oknu kliknite na Drafting
2. zatem kliknite na vrstcio View
3. kliknite na menu Smooth edges
4. Izključite to možnost
5. Potrdite z OK in znova opdrite NX.
Ko se spreminja nastavitve v customer defaults, je vedno potrebno znova odpreti NX, da se te spremembe včitajo. Te nastavitve namreč program včita samo enkrat, torej samo takrat, ko se program odpre.
Obstaja sicer možnost, da vam program kakšnih sprememb v customer defaults ne bo upošteval. To pa zaradi tega, ker so le-te že zapisane v template file. Če vam torej te nastavitve program še vedno ne upošteva, boste morali spremeniti template file ali pa si narediti novega. O kreiranju template datotek in kje se nahajajo pa mislim, da smo že pisali na tem fourmu. Sicer za verzijo Nx5, ampak se ni kaj drastično spremenilo.

LP.
sven
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a sven » 5.3.2013 16:24

@moi
Groove ukaz sicer obstaja, kar verjetno poznate. Tako da verjetno tudi veste, da je to ukaz za žlebove na gredeh.
Pod plastičarski Lip/Groove pa predvidevam, da mislite na to, da bi recimo na ohišju naredili utor, na pokrovu pa stopničko, ki sede točno v tisti utor. Takšne bližnjice v NX ne poznam. To bi se delalo z ukazom Sweep along Guide.
Bi se pa verjetno dalo takšno geometrijo enkrat naredit in potem shranit v knjižnico Reuse Library. In potem takšno obliko uporabljat iz knjižnice.
Enako bi veljalo za ostale standardne oblike.
Če bom utegnil posneti film, ga bom objavil na youtube in tukaj pripel link.

LP.
sven
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na NX, Solid Edge, Teamcenter

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov