STROJNISTVO.com • Poglej temo - POMOČ !

POMOČ !

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

POMOČ !

OdgovorNapisal/-a Bojc » 17.7.2005 13:50

Prosim, da mi eden od vas strokovnjakov pove ali je možno, da mi zavarijo gusnati blok v katerem je avtomobilski menjalnik oziroma je tam ko so ležaji od zunaj počen blok zato mi je noter strlo lećaj na katerega je pritrjen zobčenik.
Bojc
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 18.7.2005 11:02

Navadna SL se da variti (segreti do ~ 600°C), variti z oplaščenimi elektrodami za SL, ali bolj po domače segreti do 200 - 300 °C , variti z prokrom elektrodami. V obeh primerih izbrusiti zvarni rob in počasno ohlajanje. Pri drugi varianti je večja možnost, da ne bo preveč zvilo ohišja.
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Bojc » 18.7.2005 11:28

fikus_ napisal/-a:Navadna SL se da variti (segreti do ~ 600°C), variti z oplaščenimi elektrodami za SL, ali bolj po domače segreti do 200 - 300 °C , variti z prokrom elektrodami. V obeh primerih izbrusiti zvarni rob in počasno ohlajanje. Pri drugi varianti je večja možnost, da ne bo preveč zvilo ohišja.

HVALA za odgovor zanima me pa še ker je v luknji ležaj ali lahko nato zavarjeno nanovo postružijo in vstavijo ležaj.

Vljudno prosim za odgovor.

Bojan
Bojc
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 19.7.2005 6:20

Z ležajem bo pa problem. Velika verjetnost je, da bo deformiralo ohišje, tako da ležaj ne bo šel not ali pa zelo trdo. Za obdelati pa praktično ne bo kaj. Zato svetujem zavari, spoliraj in izmeri luknjo. Če boš lahko vstavil ležaj OK, če ne pa boš moral izstružiti. Obstajajo pločevinasti trkovi različnih dimenzij za podlaganje med ležajem in ohišjem, tako da bi lahko obdelal malo večjo luknjo. Mislim, da se je o teh trakovih pisalo že pred več časa na tem forumu. Pa veliko uspeha pri popravilu.
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov