STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kateri varilni aparat kupiti

Kateri varilni aparat kupiti

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a robit » 11.12.2012 14:38

Sharky napisal/-a:Zanimivo je to, da sem govoril že z kar nekaj mojstri, ki obvladajo varjenje in so že varili z marsikaterim sistemom...pa jih ta ponudba bega...je pa res kot je že omenil nekdo, hofer ima po mojih izkušnjah same super zadeve v razmerju kvalitete in cene. Če ima kdo še kakšen info o omenjenem varilnem aparatu, bi bil več kot zadovoljen.

Lp

Pa so ti mojstri varili kdaj s takim aparatom, če jih ponudba najcenenejšega švasaparata (z)bega? :) Izkušen mojster lahko vari praktično s čimerkoli (tudi tanko pločevino, ker s tem debeli plehov ni možno variti, niti kvalitetno zavariti) ;) Začetnik pa nikakor ne more s tem ničesar pametnega narediti, razen zlepkov...

Tak aparat je zelo drag zaradi potrošnega materiala. Sama regulacija (ki je ni tudi) ni omembe vredna.

Vsak majcen varilni mig/mag avtomat (s 140 do 160A) je uporabnejši. Naj bo kitajski, slovenski ali pa evropski.

Toliko na kratko.
robit
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a čopi » 14.12.2012 23:46

Odločam se za nakup novega varilnega aparta izbiram med millerjem MPI220 in pa millerjem migmatic 250DX, varil bom do 5mm debelo pločevino in pohištvene cevi za to mi zadostuje od 200A dalje, pri MPI-ju 220 se mi dopade to da lahko variš še z elektrodo in po tig postopku. Redko rabim tudi varilni na terenu zato se mi dopade mpi 220 sicer pa imam inventerja na elektrodo za teren tako da bi lahko rekli da rabim varilca za v delavnico. Cene obeh aparatov so podobne. Kaj priporočate vi?

MPI220
http://www.millerwelds.com/pdf/spec_sheets/DCM9-5UK.pdf

250DX
https://mail-attachment.googleuserconte ... U&sadssc=1

Hvala
Lahko je delati težje je komandirati
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a PartyBoy » 15.12.2012 0:37

Poglej še malo evropske proizvajalce. Če iščeš manjši aparat potem poglej Kemppi MinarcMig Evo 200. Če ga ne boš veliko prenašal pa raje poglej za transformatorskimi napravami, pri katerih je veliko manj stvari ki gredo lahko narobe. Izbire je pa ogromno, od slovenskih, evropskih, ameriških pa vse do kitajskih. Čudno mi je, da tistega mpi220 nisem našel uradni strani... .

Razmisli tudi kako bo z razpoložlivostjo delov čez recimo 5 let. Če ti crkne inverter bo popravilo po vsej verjetnosti drago ter zamudno, mogoče se celo ne bo izplačalo. Po drugi strani popraviti enega transformatorskega varstroja pa tudi čez 10 let nebi smel biti problem.

OdgovorNapisal/-a čopi » 15.12.2012 8:57

torej se bolj splača transformatorski kot inventerski glede na to da bo stroj v delavnici? Kaj priporočate cena do 1100€ pa recimo do 220A?

Kaj ti millerji niso uredu al kako? zelo se nagibam na mpi220, saj aparat orgomno prenašam tudi pred delavnico pa iz ene v drugo delavnico pa mi je transformatorskega malo nerodno vlačit okoli! Zastopnik je rekel imam zagotovljen servis ter rezervne dele tako da to ni problem.
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a čopi » 28.12.2012 11:30

Sem se malo več stegnil in sem danes plačal varstroja 250 synergy, vzel sem še stari model ki je ohišje kovinsko in ne plastično sama aparata pa sta v notranjosti identična. Po novem leti mi ga dostavijo, upam da zadeva funkcionira kot je treba!!
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

Re:

OdgovorNapisal/-a Žust » 24.3.2013 16:42

čopi napisal/-a:Sem se malo več stegnil in sem danes plačal varstroja 250 synergy, vzel sem še stari model ki je ohišje kovinsko in ne plastično sama aparata pa sta v notranjosti identična. Po novem leti mi ga dostavijo, upam da zadeva funkcionira kot je treba!!

Koliko v € si ga pa plačal? Ali ni pri novih plastična samo čelna-komandna stran ostalo pa ravno tako iz pločevine? Sam že nekaj časa razmišljam o http://www.merkur.si/delavnica/stroji-i ... nergy.html , sploh sedaj ko je še 10% popusta, verjetno zaradi novega modela, ki ima ceno 1500, kot jo je imel prej tale na linku.
"Cilj je tržaški/motoristični švas"
Žust
Sodelavec
Sodelavec

Re: Kateri varilni aparat kupiti

OdgovorNapisal/-a Sebek » 1.4.2013 11:04

Tudi sam se odločam o nakupu varilnega aparata na elektrode.

Kolebam med BMP ARC 200M in Inverter WTL TM 1600. Vem da nista primerljiva po specifikacijah sta pa po ceni. Sam bi rad zavaril tudi kakšno debeljšo konstrukcijo (debelina materiala 10mm), zato tudi gledam bmp. Ne vem pa ali bi lahko zavaril takšno debelino z wtl-om. Prednost wtl je tudi v tem da ima možnost varjenja po tig-u. Vendar potrebe po varjenju s tig-om trenutno nimam.

Za katerega bi se vi odločili? :D :D
Sebek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kenny » 1.4.2013 19:25

160 amperski aparat lepo vari 3,2 debele elektrode, kar je povsem dovolj. Če je materjal debelejši se vari več pasov.
kenny
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a čopi » 12.4.2013 13:56

Plačal sem ga 1300€ brez davka, ker sem vzel preko ita. firme!!
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žust » 14.4.2013 18:38

čopi napisal/-a:Plačal sem ga 1300€ brez davka, ker sem vzel preko ita. firme!!

Slabo si se pozanimal, že najmanj pol leta je v Merkurju VARMIG 400 K SYNERGY za 1500€, 1250€ brez davka, pa nekaj časa nazaj je bila še akcija 10% popusta in pa še na določene dneve je najmanj 5% popusta, pa še do 5% popusta na gotovino, tako da bi ga lahko dobil za dobrega jurja... Malo mi je žal, ker ga nisem šel iskat, ko je bil tisti popust 10%, upam da bo še in da grem takrat iskat.
"Cilj je tržaški/motoristični švas"
Žust
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a vili » 14.4.2013 18:51

priložnost izgubljena ne vrne se nobena, po jeb... ni kja jokati :evil: , ali pač
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a čopi » 16.4.2013 19:21

Sem ga videl, a za tisto kar delam mi je 250 vrh glave. Prav tako takrat ko sem kupoval ni bilo akcije -10%........
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Sebek » 16.4.2013 19:28

Na koncu sem se odločil za WTL GLT 2000. Po nekaj porabljenih elektrodah sem z aparatom zadovoljen. Upam da bo še dolgo deloval. :D :D :D

Hvala vsem za pomoč.
Sebek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ddejc » 29.4.2013 17:58

Tudi sam kupujem varilni aparat. Največja namembnost za katero ga bom trenutno uporabil je izdelava dveh prikolic za traktor in sprememba traktorskih priključkov v tritočkovni priklop (Tomo Vinkovič scena).

Kaj potrebujem:
Varil bom do max 5mm debeline (sklepam, da debelejše konstrukcije na potrebujem pri prikolici glede na silni traktor :D ) in kratkomalo bo z izjemo izdelave dveh prikolic namenjen občasni, hobi uporabi. Na voljo je 3 fazni priklop, vendar preferiram na enofaznega.
Varilna tehnika ROV ali MIG/MAG (sam sem nekako bolje za MIG/MAG).

Vas pa prosim za mnenja kaj je si je smiselno omisliti. O cenah si ne znam predstavljati kje je smiselno začeti in končati, zato raje še enkrat povem, da bo občasna hobi uporaba z zgornjimi izjemami.
Za vse nasvete, mnenja in predloge že vnaprej hvala.
ddejc
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a dakomat » 29.4.2013 21:59

Čer. Če ne misliš veliko € vlagati v aparat, raje počakaj da kaj močnejšega rabljenega prileti mimo. Drugače pa 200 A minimalno... Na koncu ti je itaq premalo in iščeš več, tako kot jaz sedaj, pa imam soliden aparat 275 A... Pišem za Mig/Mag. Lep varilski pozdrav.
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov