STROJNISTVO.com • Poglej temo - Metalurgija in materiali->IWE

Metalurgija in materiali->IWE

Mojstrski, tehnični, univerzitetni, visokošolski, podiplomski, ... študij

Moderator: -M-

Metalurgija in materiali->IWE

OdgovorNapisal/-a jaka535 » 14.4.2013 19:49

Pozdravljeni,
letos bom diplomiral iz strojništva (smer konstrukterstvo) v Mariboru in se zanimam kje bi nadaljeval izobraževanje. Načrt za nadaljevanje poklicne poti po faksu sem si ga že določil, po pridobitvi VII. stopnje nameravam opraviti izpit za mednarodnega varilnega inženirja (IWE) nato pa nadaljevati razvoj znanja/izkušenj do IWI-C. Zdaj me predvsem zanima mnenje ljudi, ki so iz varilne stroke če se jim zdi pametno da bi magisterij opravljal v Ljubljani na naravoslovnotehniški fakulteti smer Metalurgija in materiali, ker njihov predmetnik se mi zdi mnogo bolj primernejši za varilnega inženirja predmetnik kot npr. predmetnik na II. stopnji na strojništvu v Mariboru predmetnik. Prednost tega tudi vidim da imam na koncu znanje iz dveh strok, v katerih sem lahko zaposljiv če se mi zalomi pri tem načrtu ki ga imam zdaj... Delo v tujini mi ne predstavlja problema angleščino obvladam nemščina pa čeprav jo malo uporabljam mi v šoli ni delala večjih problemov. V času študija pa nameravam vsaj en semester v 2. letniku opraviti v tujini Avstrija/Nemčija/Anglija... Če kdo ve za dober faks s tega področja v tujini, naj kar predlaga... Hvaležen bom za vsako uporabno/konstruktivno mnenje ali kakršenkoli pogled na moje razmišljanje! Treba je poskusiti, drugače nikoli ne zveš koliko si zmožen narediti. :)
jaka535
Novinec
Novinec

Re: Metalurgija in materiali->IWE

OdgovorNapisal/-a planinc425 » 15.4.2013 4:50

Dobro razmišljanje. Kje narediti IWE, ni tako pomembmo. Več sreče rabiš pri tujini.
Mislim, da je potrebna. Odvisno, kje želiš delat, pa naj bo element odloćanja pri presoji.
Ameriški standardi sicer tudi priznavajo IWE a imajo svoj CWI (Certified Welding Engineer)
po AWS (American Welding Society).
Je pa to področje, ki zahteva "kilometrino". Torej korajžno.
planinc425
planinc425
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Metalurgija in materiali->IWE

OdgovorNapisal/-a jaka535 » 16.4.2013 7:05

.
jaka535
Novinec
Novinec

Vrni se na Izobraževanje

Kdo je na strani