STROJNISTVO.com • Poglej temo - kopiranje assemblyja v creo 2.0

kopiranje assemblyja v creo 2.0

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

kopiranje assemblyja v creo 2.0

OdgovorNapisal/-a nejko636 » 26.4.2013 11:14

Zanima me, kako bi lahko assembly iz enega projekta, kopiral v drug projekt. Naredil sem tako, da sem v prvem projektu assembly, ki sem ga želel imeti v drugem, shranil kot backup v mapo kjer je ta drug projekt. Potem sem v tem drugem projektu preimenoval assembly in posamezne parte, tako da nimajo istih imen kot v prvem projektu. Ko sem kasneje želel spreminjat ta assembly v drugem projektu, pa mi je začelo jamrat glede referenc, ki si jih je še vedno jemal iz prvega projekta. Kako lahko to uredim?. Spremeniti bi na tem assemblyu moral samo neke mere, da bi mi pasal, sicer pa bi bil identičen kot v prvem projektu, pa da ne rišem spet vse na novo...
nejko636
Pripravnik
Pripravnik

Re: kopiranje assemblyja v creo 2.0

OdgovorNapisal/-a vili » 26.4.2013 14:33

shrani kot save-as in spremeni idete samo tisth delov in saeatavov, ki jih bos spreminjal
drzim se nacela: na disku mora biti nek del ali sestav zapisan pod nekim imenom samo enkrat v samo eni mapi, drugace so pizd..., takšne kakršne imaš, ta logika je sicer zelo preprosta, ampak brez nje ne gre, če boš spreminjal smo neke mere npr na nekem delu, to ni več enka del, ampak je čisto nekaj drugega, oblikovno sicer enak ampak 1mm ali pa 100 :evil: daljši, krajši, debelejši, tanjši,..., to ni več "isto"
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a moi » 26.4.2013 19:59

nekje moras imeti break references. tudi v solidworksu je recimo.
poglej malo, ko shranjujes. alpa ko jo odpres, desni klik na tree.
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Karl Benz » 26.4.2013 20:27

Reference se seveda da popraviti....če ti npr. padejo dol Extrudi, greš v skico in tam preko funkcijonalnosti Replace zamenjuješ reference. Prav tako lahko vedno zamenjaš reference, ki so nastale pri asembliranju komponent v sestav.

Zlato pravilo: Če imaš namen kdaj koli (vsaj malo kompleksnejši!) sestav, uporabiti tudi kje drugje v kakšni drugačni obliki se drži tega, da nimaš cross-referenc. Torej, da je vsak kos zase (da imajo gradniki reference samo znotraj parta) .......itd.
Včasih je to lahko malce počasnejša pot, a se ti ob vsaki naslednji manipulaciji zelo poplača.
Karl Benz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a moi » 27.4.2013 11:38

to sem mislil ja
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a nejko636 » 29.4.2013 11:07

ok hvala lepa...še to me zanima...ali lahko imam odprto 2 projekta hkrati. na enem pač delam, in imam nastavljen tam working directory, drugega bi pač imel odprtega, da si lahko vmes ogledujem stvari in mi ni potrebno skoz zapirat in odpirat...lahko tako delam, ali lahko pride do kakih problemov, če je odprt nek drug projekt, v katerem pa ne delam nič....?
nejko636
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a vili » 29.4.2013 17:07

v crot-tu imaš lahko odprtih, vsaj pri meni tako deluje 15 odprtih "projektov" ali delov, setavov ali risb, ne vem zakaj ne, poizkusi pa boš videl, še to, če imaš del, setav z istim imenov v dveh, treh ali več projektih, se bo vsaka sprememba na enem projektu odražala na vseh drugih, saj se tudi mora, sem pa nekaj o tem pisal v prejšnjih mojih pisanjih, mislim, da vem kaj te muči, ime sornik50x100 mora biri na disku samo v eni mampi in še enkrat samo v eni mapi, ker pride kmalu do piz..., dele, setave je potrebno voditi številsko, npr 0001 itd, ne pa po opisnih imenih, tu se hitro zplezaš, posebno pri resnem delu za produkcijo, sicer ne vem na kakšnem nivoju delaš (študnet, razvojnik v firmi ali za firmo) saj obstajajo bližnjice, ampak postane hirto dalšnica, še posebno po dalšem časovnem obdobju, potem je grozljivka :evil: , modelirniki zahtevajo red in nič drugega
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov