STROJNISTVO.com • Poglej temo - Merilne letve

Merilne letve

Problemi in rešitve na področju avtomatizacije procesov, robotike, mehatronike, on-line in off-line merjenja, ...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a dirkac » 1.12.2010 7:36

predator3 napisal/-a:najboljše zihr super so :D

hehe :wink:
dirkac
Sodelavec
Sodelavec

Moja izkušnja

OdgovorNapisal/-a Boris38 » 11.4.2011 23:14

dirkac napisal/-a:gledov v srednji razred a me vseeno zanima kakšne so te iz wd tehnik tako da pričakujem še kakšen odgovor

Najprej, da odgovorim glede letev. Sam imam tri rezkarje in dve stružnici, komplet opremlejno s merilnimi sistemi. Glede emulzije, če zateče ni pogoja, da stvar deluje več kot pol leta. Nagibaj se k strokovni montaži (kljub temu, da si lahko iz foha in veš kako bi morala stvar izgledati). Zakaj? Zato, ker se v primeru samostojne montaže skoraj VSI prodajalci nagibajo k napaki pri montaži in posledično TI izgubiš garancijo in plačaš za novo letev. NE KUPUJ najcenejše variante. Malo dnarja, malo muzike! Glej na dolžino garancijskega roka, ker je vsako popravilo dražje, kot bi kupil merilni sistem od Heidenhaina (vsi računajo demontažo, montažo + letev). Seveda, če želiš ustrezati njihovim zahtevam po veljavni garanciji.

Glede WD tehnika:
Moja izkušnja z WD Tehnikom je skoraj nemogoča. Sam sem si že pred časom zamislil triosni merilni sistem za stružnico. Ker sem seveda iskal cenejšo varianto sem se nagibal k njihovi opciji.

Naročil sem letve za stružnico 1900mm, 400mm, 800mm ter troosni kazalnik za stružnico. Rečeno storjeno, vendar se tu moja štorija šele začne.

Prejmem pošiljko, odprem paket in se čudim kako je to mogoče. V paketu je bila letev dolga 1400mm, 400mm in 800mm ter kazalnik položaja. Takoj pokličem nazaj, če se je mogoče zgodila napaka pri pošiljanju in dobim odgovor. Trenutno nimamo na zalogi letve z dolžino 1900mm zato smo vam poslali letev, ki najbolj ustreza vašim potrebam. PROSIM?? Čisto zaprepaden jih vprašam če se zajebavajo ali mislijo resno. Na drugi strani dobim popolnoma resen odgovor, da ni napaka in da nimajo na zalogi letve in jo ne bodo imeli do naslednjega naročanja nove zaloge (tj 2 meseca).

V glavnem letve sem vrnil kompletne in nočem in NE želim nobene cenene usluge s področja WD tehnika. Da niti ne govorim, o načinu svetovanja in prodajanja merilnih letev. Na tem mestu sem se vprašal ali resnično kupujem merilni sistem ali banane?? Poslati 1500mm namesto 1900mm, zato ker je to najbližja dolžina??? Naj odrežem stružnico zaradi tega ker oni nimajo letve?!

Kot je že nekdo pred menoj podal komentar, cena pri merilnih sistemih NE pomeni ničesar brez garancije na delovanje in strokovne pomoči!!

Moje mnenje je, da se obrnite na STROKOVNEGA prodajalca oz nekoga, ki stvar ne prodaja kot prodajalka v Merkatorju!!

Kdor poceni kupi, defenitivno dvakrat plača! Mene je že spametovalo.

Vedno se plača stare grehe...
Boris38
Novinec
Novinec

Re: Merilne letve

OdgovorNapisal/-a Bacardy » 1.5.2013 11:05

Pozdravljeni!

Da ne odpiram nove teme bom kar tukaj vprašal. Zanima me če je že kdo montiral na alg 100 ali kakšen drug stoj merilne letve? Ali ste se rajši posluževali montaže s strani prodajalca? Zanime me če jih je kdo montiral in kakšen je postopek za montažo itd...

LP
Bacardy
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a predator3 » 1.5.2013 12:31

Vse odgovore na tvoja vprašanja boš dobil na Tel.Št. 041628825 G.Petan Franci.
Meni rihtajo merilne sisteme na cnc strojih med drugim tudi na cnc bohrwerku cca že 10 let.
Do danes nobenih problemov.
Lp in vesele praznike.
predator3
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Boris38 » 1.5.2013 12:51

Predator3 pa ste vi sigurni, da niste vi tale Franci?? Glede na to kaksno reklamo delate in vseskozi objavljate stevilko na forumu je ze vsakemu jasno, da tukaj nekaj smrdi ;) ..

Moj nasvet, merilni sistem kupite srednjega cenovnega razreda. Sam imam najboljse rezultate z letvami z EIA 422 signali (podvojen 5V signal). Dela na Bohrwerku in ALGju ze vec kot tri leta brez problema.. Sicer pa ponudnikov merilnih sistemov je v slo 5-6, tako da res ni tezko najti dobrega in zanesljivega prodajalca (ze po telefonu slisis kdo ima izkusnje in kdo prodaja sisteme kot banane ;)!

Lp
Boris38
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Slavc » 1.5.2013 13:30

Boris38 napisal/-a:Predator3 pa ste vi sigurni, da niste vi tale Franci?? Glede na to kaksno reklamo delate in vseskozi objavljate stevilko na forumu je ze vsakemu jasno, da tukaj nekaj smrdi ;) ..

Moj nasvet, merilni sistem kupite srednjega cenovnega razreda. Sam imam najboljse rezultate z letvami z EIA 422 signali (podvojen 5V signal). Dela na Bohrwerku in ALGju ze vec kot tri leta brez problema.. Sicer pa ponudnikov merilnih sistemov je v slo 5-6, tako da res ni tezko najti dobrega in zanesljivega prodajalca (ze po telefonu slisis kdo ima izkusnje in kdo prodaja sisteme kot banane ;)!

Lp

Le kdo si ti, da lahko po dveh objavljenih prispevkih kritiziraš nekoga, ki je pomagal že marsikomu.
Ali mogoče ti prodajaš tip letev, katere propagiraš ?
Brez nič ni nič
Slavc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a predator3 » 1.5.2013 16:59

Boris38 napisal/-a:Predator3 pa ste vi sigurni, da niste vi tale Franci?? Glede na to kaksno reklamo delate in vseskozi objavljate stevilko na forumu je ze vsakemu jasno, da tukaj nekaj smrdi ;) ..

Lp

Ja sigurn sem da jaz nisem ta Franci če hočeš ti dam link moje firme da boš točno dojel pismeno in shematsko da to nisem jaz.Je pa tako s tem momentom sem se zaklel da zaradi takilih novopečenih gobcev ne objavim več nobenega članka kar se tiče popravil in ostalega v zvezi z merilnimi sistemi.Ta pa naj si na tisti ALG 100 igračko zaradi mene nabije lesen meter(colštok po domače)pa naj meri kakor ve in zna.
Slavc hvala za podporo.
Blagor ubogim na duhu...................naprej se pa ve. :evil:
predator3
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Boris38 » 1.5.2013 21:11

Predator SE OPRAVICUJEM!! Tudi sam nisem mislil odpreti te teme z reklamo, ampak mi je res v "uc" padlo oglasevanje (tema ima samo dve strani in vsekakor je nekdo ki se zanima za sistem prebral tistih 10 objav - sam sem rabil 10 dni da sem vse preklical in se prvic "nategnil", zato ni vrag da si je clovek uzel 5 min za prebrat celo temo.) Ker sem sam iz istega "foha" kot ti in mislim da smo ze sodelovali, mi je se toliko bolj zal za moj komentar (ni bil nic slabo misljen).

Se vedno pa sem mnenja, da se ne more posplosevati.. Medtem ko sam nikakor nisem bil zadovolen z WD tehnikom (in tudi vecina kolegov) se najde tudi kdo ki je z njimi cisto dobro posloval. Je pa res da sem sam ZELO natancen (kar se v nasem poslu tudi pricakuje) in zelim da stvar deluje kot mora. Najbrz za "domaco" uporabo zadostuje tudi kaksen low cost sistem, ampak za dolgotrajno delovanje sam teh sistemov ne priporocam (beri samo servisiranje)!

Glede EIA letev. Trenutno skoraj vsi prodajalci ponujajo te letve, je pa dobro da se prej pozanimamo da ne dobimo kaksne "stare zaloge" s TTL signali ker je cena prakticno enaka delovanje pa 2x bolj zanesljivo. Spet pa je odvisno za kaj in koliko rabimo sistem.

Slavc - nisem kritiziral Predatorja le povedal sem da je res nenavadno da takole objavlja telefonsko stevilko. Sam tudi nebi zelel (ce to nisem jaz osebno) da se moja stevilka pojavlja na forumih, bi jo pa z veseljem dal preko ZS.

Lp in zivel 1. Maj,

Boris
Boris38
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a predator3 » 2.5.2013 6:29

Da bo stvar jasna.
Petan Fraci vgrajuje iskrine-odbrane(letve s protokolom)letve.in jih zmontira za ugodno ceno profesionalno.
Na nekaterih strojih jih imam kot začasno zamenjavo za Heidenhain in delujejo Bp.
Smatram da so iskrine letve srednji cenovni razred zato objavljam številko človeka ki mi že več kot 10 let stoji ob strani in je v teh dneh ravno tako v kurcu kot mi vsi.
Zdi pa se mi oziroma bom kar dejal da je vse ostalo kar ni haidenhain ali iskra pokveka pa naj mi zameri zaradi tega kdor hoče.
Boris opravičilo sprejeto.
Tudi sam ko sem bil nov na forumu sem jih zaradi gobca dobil po glavi ampak vsaka šola nekaj stane.
Smatram če si strojniki med sabo ne bomo pomagali in stopili skupaj nas bo povozilo kot je gradbenike.
Pa še nekaj pošten človek ne skriva svoje številke.Jaz mojo pripopam kamor hočete.Vse kar sem dosegel(pa ni ne vem kaj) sem dosegel s svojimi rokami.Zato mislim da se nimam česa bati.Evo je 041666539.
lp in vesele praznike.
predator3
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Avtomatizacija, robotika, mehatronika, senzorika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov