STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kateri varilni aparat kupiti

Kateri varilni aparat kupiti

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Re: Kateri varilni aparat kupiti

OdgovorNapisal/-a kenny » 29.4.2013 22:02

Pri prikolicah in podobnih stvareh so vari precej pomembni glede na to, da bo vozilo verjetno udeleženo v prometu. Mig mag je zakon ko vse štima, zna biti pa precej varliv, saj pri premajhni jakosti toka var zgleda ok, drži pa toliko, da ga lahko odbiješ z macolico. Je pa precej lahek za učenje. Za 5mm sigurno 200 amperski strojček, po možnosti izpusti hobi varjante, ker se ti bo nonstop pregreval, prav tako se hitro pojavijo problemi z pomikom žice...

Elektroda je precej sigurnejša za take zadeve, dandanes so inverterji težki par kg sposobni zvariti most, prav tako ne stanejo veliko... ...kupiš še škatlo evb50 elektrod in si zmagal. Je pa zahtevnejše varjenje.

Če imaš v mislih kakšne pohištvene cevi in podobno, bi bil en 200amp varstroj ali iskra še najbolj "kul". Če bi osebno kupoval mig mag, bi sigurno šel iskat eno 300-400 ampersko kišto, katere se prodajajo po bolhi za zelo nizke cene, delajo pa bolje kot večina novih, pri katerih se špara na materjalu.
kenny
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ddejc » 30.4.2013 13:42

Se pravi je za kaj takšnega škoda denarja?
ddejc
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a dakomat » 30.4.2013 14:47

Ojla. Moje mnenje je da je res škoda denarja. Predlagam ti da pogledaš po bolhi (vpiši "varilni aparat" in "novejši oglasi naprej" pa imaš za isto ceno takoj na začetku dve starejši zverinici za Mig/Mag. Kupiš še jeklenko pa lahko delaš. Je pa ti @kenny dal lepo razlago. Lahko pa od mene kupiš klasični varstrojev aparat za elektrode... :wink:
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ddejc » 2.5.2013 14:12

@dakomat za enkrat hvala za ponudbo.

Kaliko A pa gledam v primeru ROV aparata?
ddejc
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a dakomat » 2.5.2013 20:00

Hm, od 120 A navzgor recimo...
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ddejc » 2.5.2013 20:59

Kaj takega KLIK?
ddejc
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Žust » 6.5.2013 19:17

http://www.merkur.si/delavnica/stroji-i ... nergy.html

Ima kdo kakšne izkušnje s tem aparatom? Zanima predvsem to, če imajo slučajno kakšno pomanjkljivost ali morda serijsko napako. Sedaj je cena za to zverino res ugodna in če nima kakšnih strašnih pomanjkljivosti, bo kmalu doma.

Zanima me tudi glede hlajenje aparata, ki je po meni posredovanih informacijah vodno hlajen. Glede gorilnika pa je tako, da ni vodno hlajen, pa mislim da za moje potrebe ne bi potreboval še tistega vodnega, ali pač? Aparat bo namenjen za izdelavo traktorskega platoja močnejše izvedbe, in v prihodnosti za izdelavo prikolice za drva. Pa seveda vedno se najde kaj za zavarit, predvsem kakšna pohištvena cev, ki pa mislim da bi se s tem odlično varila. Za moje potrebe bi zadostovalo 300A, vendar na merkurjevi strani ne najdem ugodnejšega 300A od tega ki je 400A, za to tega.

Lp
"Cilj je tržaški/motoristični švas"
Žust
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a kenny » 6.5.2013 20:34

Sicer nimam izkušenj z dotičnim aparatom, vendar vem da tole nima "vgrajenega" vodnega hlajenja. Za domače potrebe bi bilo to brezveze, to pride v poštev v industriji pri toku 300A+.

Zraven pride velika pištola, ki pa je sila nerodna, zato priporočam nakup ene poceni 150 pištole, ki je precej manjša in uporabna do cca 200A, torej 23-25V, recimo do debeline 5mm.
kenny
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hscnc » 6.5.2013 20:47

Za varjenje traktorske kible in gozdarske prikolice res ne rabiš 300-400 amperskega varilnika. Za to je čisto dovolj soliden aparat ki da realnih 200 - 220 A od sebe. Tako za predstavo: 350 amperski star iskrin aparat za šalo prebije 10 centimetersko jekleno ploščo.
hscnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a borisk » 7.5.2013 5:05

hscnc napisal/-a: Tako za predstavo: 350 amperski star iskrin aparat za šalo prebije 10 centimetersko jekleno ploščo.

tudi če ga spustiš iz enga metra višina na taisto ploščo :lol:
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ddejc » 7.5.2013 8:29

Verjetno je mislil 10 milimetersko :D
ddejc
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a bpod » 7.5.2013 9:11

Žust napisal/-a:http://www.merkur.si/delavnica/stroji-in-naprave/varilni-aparati/prof-mig-mag-varilnik-varstroj-varmig-400-k-synergy.html

Ima kdo kakšne izkušnje s tem aparatom? Zanima predvsem to, če imajo slučajno kakšno pomanjkljivost ali morda serijsko napako. Sedaj je cena za to zverino res ugodna in če nima kakšnih strašnih pomanjkljivosti, bo kmalu doma.

Zanima me tudi glede hlajenje aparata, ki je po meni posredovanih informacijah vodno hlajen. Glede gorilnika pa je tako, da ni vodno hlajen, pa mislim da za moje potrebe ne bi potreboval še tistega vodnega, ali pač? Aparat bo namenjen za izdelavo traktorskega platoja močnejše izvedbe, in v prihodnosti za izdelavo prikolice za drva. Pa seveda vedno se najde kaj za zavarit, predvsem kakšna pohištvena cev, ki pa mislim da bi se s tem odlično varila. Za moje potrebe bi zadostovalo 300A, vendar na merkurjevi strani ne najdem ugodnejšega 300A od tega ki je 400A, za to tega.

Lp

Tale aparat nima nobene "serijske" napake. To je zelo dober stroj, ki je trenutno res zelo poceni, ker gre iz proizvodnje. Novi bodo imeli drugačno ohišje. Za to kar ti rabiš je krepko predober a ker je poceni, to ni tako nesmiselen nakup.
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hscnc » 7.5.2013 13:57

borisk napisal/-a:
hscnc napisal/-a: Tako za predstavo: 350 amperski star iskrin aparat za šalo prebije 10 centimetersko jekleno ploščo.

tudi če ga spustiš iz enga metra višina na taisto ploščo :lol:

Ne ne, ne znate vi,.... če da aparat kaj od sebe bo pri maxsimalni moči in povečanem pomiku žice v par sekundah prebil luknjo v ploščo, če pa začne pokat in delat kapune je to znamenje garažne tehnike.....
Seveda govorim o klasiki. Nova tehnologija tovrstnega igračkanja niti ne dopušča.
hscnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žust » 7.5.2013 14:20

hscnc napisal/-a:Za varjenje traktorske kible in gozdarske prikolice res ne rabiš 300-400 amperskega varilnika. Za to je čisto dovolj soliden aparat ki da realnih 200 - 220 A od sebe. Tako za predstavo: 350 amperski star iskrin aparat za šalo prebije 10 centimetersko jekleno ploščo.

Sem napisal, samo prebrat je treba. Zato ker je ta 220A oz. 250A trenutno 100-150€ cenejši, oziroma v nekaterih trgovinah dražji od tega 400K synergy v merkurju, mislim da glede € ni kaj razmišljat, razen če ima tale 400A kakšno pomanjkljivost v primerjavi z 250A razen velikosti in teže. Na merkurjevi strani 250A synergy ga ni, drugod so pa cene takšne, torej je tu sploh kaj razmišljati glede cen?

http://proficenter.si/ponudba/mig-mag-v ... 50-synergy
"Cilj je tržaški/motoristični švas"
Žust
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a nejko* » 7.5.2013 22:03

za ljubitelje močnih starih aparatov imam na voljo oziroma mi doma delata dren dva 400A zverjaka :D
varstroj 400A (moder,vodno hlajen) ter partner 400A z Iskra podajalno napravo tudi vodno hlajen
Če je kak interesent več na ZS
nejko*
Pripravnik
Pripravnik

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov