STROJNISTVO.com • Poglej temo - Nakup novega prenosnika

Nakup novega prenosnika

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

Nakup novega prenosnika

OdgovorNapisal/-a xracxx » 6.8.2013 20:46

Pozdravljeni. Sem pred nakupom novega računalnika katerega imam namen uporabljati na faksu, za učenje cad/cam in za ostalo normalno uporabo.

Glede na to, da grem letos v prvi letnik strojne fakultete imam namen računalnik uporabljati tudi v šoli.

Prvo me zanima, ali je na strojni fakulteti (ljubljana) uporaba računalnika med poukom normalna, oziroma, da se jo tolerira ( za izdelovanje zapiskov, ....). In ali študentje to tudi prakticirate.

Drugo pa me zanima katerega od naštetih ultrabookov se mi splača kupiti. V ožji izbor sem si dal
Apple macbook air: http://www.bigbang.si/prenosni-racunaln ... 000-498206

Samsung: http://www.bigbang.si/prenosni-racunaln ... 70m-522671

Zaradi specifikacije računalnikov se bolj nagibam h applu, vendarle me skrbi, ali obstajajo najbolj razširjeni cad cam programi tudi za apple operacijski sistem.

Hvala za odgovore, lep pozdrav.
xracxx
Novinec
Novinec

Re: Nakup novega prenosnika

OdgovorNapisal/-a Kovac93 » 6.8.2013 21:04

Na predavanjih ne rabiš nič razen bloka papirja pa svinčnika. Glede zmoglivosti prenosnika, jaz mam 6 let starga HP-ja s 17 colskim ekranom in visoko resolucijo (1680x1050) in pelje vse šolske projekte brez problema. Priporočam ti čim večji ekran z čim večjo resolucijo. Fensi majhne jabučne napravce ne užgenjo :)
Kovac93
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Muck » 6.8.2013 21:24

Pozdravljen, govorim iz prve roke (ravnokar zaključil 1.letnik smer RRP).
Situacija je taka, da pri večini profesorjev uporaba računalnika med predavanji ni problematična. Zapiski so pa stvar okusa in pri meni zmaguje akta sistem, tudi si ne predstavljam hitrost izdelave zapiskov na računalnik takrat, ko je potrebno delati skice in grafe :o Na vajah pa tudi nisem opazil junaka, ki bi si na računalnik zapisoval stvari..

Edini predmet za katerega se splača imeti računalnik oz. brez njega težje delaš domače naloge in vaje je Modeliranje prostora (RRP) oz. Snovanje izdelkov in projektiranje (PAP). Razdeljeni boste na dva programa in sicer Siemens NX in Solid Works. Bili so problemi z NX ter mac-om, za mac obstaja samo starejša verzija in še ta ni vsem delala.
Muck
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a xracxx » 6.8.2013 22:20

Koliko pa je predmetov, kjer dejansko delaš zapiske brez skic in grafov? Ker sam pišem na tipkovnico precej hitreje kakor z svinčnikom. :)

Izbiri in velikosti prenosnika je botrovalo tudi to, da nisem vsak dan doma in bi bil prenosni računalnik dobra izbira.
Za delo z programi imam na voljo tudi 22" ekran na katerega bi se lahko priklopil preko prenosnika.
Je pa res, da bi solidni hišni računalnik dobil precej cenejo kot prenosnega.

Tisti, ki pa hodite na faks, koliko vaši sošolcev ali vi uporabljajo prenosnike med poukom in zakaj. Ali je prenosnik uporabno urodje pri delu na faksu ali bolj moteč element?
xracxx
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 6.8.2013 22:52

Ko boš do Žuna prišel in bo na projektor dal 25 let stare čisto zmazane prosojnice mu prosim pokaži prenosnik 8)

Baje, da nič ne grize (prenosnik, za Žuna nisem prepričan) :D
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 7.8.2013 6:10

kaj, a ima še vedno prosojnice, ma potem so stare več kot petintrideset, žun legenda :D, a še vedno postavlja vprašanja za bonuse, to je bilo simpatično
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 7.8.2013 11:26

Fanjte jaz sem vaš coach :D

Jst se spomnem, da so mi polovičko izpita zgubil. Da so me pol ure prepričeval, da še na izpitu nisem bil. Potem sem šel z njimi v kabinet, so mi pa le našli ta drugo polovico. Najprej Žun potem v 10s je pa še Bombač priletu not, da sem pa res naredu :lol:

Informatika v k... na celi črti.
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a srsen » 7.8.2013 12:20

Žun pravi, da smo kot Tina Maze na začetku kariere... če hočemo rezultate mormo "trenirat" :D drgač pa nima več prosojnic, zdej ma nek mini Toshiba laptop :wink:
To the optimist, the glass is half full. To the pessimist, the
glass is half empty. To the engineer, the glass is twice as big
as it needs to be.
srsen
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 7.8.2013 16:14

FS se pa res spreminja :D

Samo snega ne bo več, za prvenstvo :lol: Pa tekmovalcev, kot da bi bili najmanj kitajci.
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 7.8.2013 17:45

dobro malo smo zašli, ampak vseeno, naj fant malo vidi kako pestro je na fs, smo le ljudje, se je pa luštno spomnit malo na te lepe čase, dobro ktm ti si bil verjetno malo za menoj pa se ni čuditi :o , da se ti je kaj takega izgubilo, leta naredijo svoje, tudi jazt sem moral z njim v kabinetm, takrat je bil še jackson, da smo našli 25% bonusa, luštno ni kaj, ampak v redu našli smo, zmaga :lol:, je padla čista šestka, vredna več kot destka, da se nebom preveč hvalil :wink:, iz prve roke, je pa žun kar dober smučar, to pa
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a moi » 7.8.2013 18:38

na predavanjih je brezveze met laptop
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 7.8.2013 23:06

ma pa v prvem letniku, kakšna predavanja neki :D, ko se ti strga, ma dobro saj ni čisto tako, bo pel kuki pa a4, laptop misija..., morda se motim, kaj vem, sicer imam na fs enega najbližjih ampak ne vem no z racunalnikom pa zapiski????, morda bo šlo naj proba, naj pove decembra, februarja, ko bodo prvi kolokviji
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 7.8.2013 23:44

Če bo imel scaner, da bo od kolegov zapiske fotokopiral zakaj ne? :lol:

Jst sem se tudi odrezal tako kot ti :lol: 8)

Pisava podobna kot na njegovih prosojnicah, sem 3x indeks pregledal če so mi sploh vpisal not. Potem sem pa le ta Ž opazu.

Slika
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a favorites » 8.8.2013 15:51

živjo,

Apple kr odmisli v strojništvu :D No ja odvisno katero smer boš izbrav hehe...
Drugače pa je to približno tako kot bi kupoval pametni telefon z namenom igranja free igric in bi kupu windows phona namesto androida oz appla :D

Če kupuješ računalnik za pisanje zapiskov oz za običajno uporabo potem bo verjeto že računalnik v rangu 400-600eur povsem dovol dober. Tudi za nekaj amatersko narisanik kosev v SolidWorksu. Verjemi na faksu kakšnih posebno zahtevnih stvari v smislu da potrebuješ hud računalnik neboš delal. Druga stvar pa je če se misliš odločit za konstrukterja recimo in boš v lastni režije delal kaj bol zahtevnega oz potrebuješ računalnik za igranje igric.

Moj način študija je bil bo ko ne, med predavnji če si že tam poslušaj, najdi nekoga ki vse zapiše in piše lepo čitljivo, SKOPIRAJ :D
Lp
favorites
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 9.8.2013 9:43

Se, če na apple instaliraš windowse je potem čisto novaden "drag" komp.

Samo CAD ne bo laufal na enem bogem Air-u, ampak na takem http://www.ispot.si/ispot/details/1921/ ... --int.html
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov