STROJNISTVO.com • Poglej temo - Dijak in njegov računalnik

Dijak in njegov računalnik

Mojstrski, tehnični, univerzitetni, visokošolski, podiplomski, ... študij

Moderator: -M-

Re: Dijak in njegov računalnik

OdgovorNapisal/-a Sandi_G » 10.9.2013 12:06

Pozdravljeni, lahko po letu dni malo nadaljujemo?
No, fant je brez težav uspešno končal prvi letnik. Upošteval sem vaše nasvete in mu raje kupil boljše kljunasto merilo, računalnik pa bi bil bolj ovira kot pomoč.
Šola se tudi razvija s časom in za doma so dobili priporočilo, da si pripravijo Inventorja. Sedaj sem spet v dilemi. Dati malo več denarja za podporo verziji 14 ali malo manj za podporo verziji 13, ker bo ob nakupu že vse zastarelo? Upam namreč, da ga bo računalnik pripeljal vse do brucovanja.
Sandi_G
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a kenny » 10.9.2013 14:01

Kupite nek "normalen" prenosnik (sicer sem pristaš namiznih z velikim ekranom).Sicer se na firme in modele ne spoznam, vendar priporočam da ima Intel procesor i5 ali i7, 4gb rama, ter neko grafično kartico srednjega razreda. grafična je še najpomembnejši element, zato nikar kupiti računalnika ki ima integrirano. Ti cad programi niso kaj preveč zatevni, vsaj za hobi rabo, kjer ni preveč velikih sestavov. Sam se imel na prejšnjem namiznem računalniku iz leta 2003 (ni bil nek super dober) inštaliran Solidworks 2011, pa je delal, razen sem ter tja je malo "poštekal" ampak se je dalo vse narisati. Glede inventorja pa ja na LJ srednji je bilo vse kar smo narisali en kardan v 2. letniku. Obljubljali so pa marsikaj...
kenny
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a borisk » 11.9.2013 5:54

glej da bo imel dovolj veliko ločjivost zaslona, dandanes imajo telefoni boljšo ločjivost zaslonov kot prenosniki, ostalo pa pri nekih šolskih konstrukcijah ni problem...
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Izobraževanje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov