STROJNISTVO.com • Poglej temo - Večjezična dokumentacija

Večjezična dokumentacija

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

Večjezična dokumentacija

OdgovorNapisal/-a krofko » 24.9.2013 9:12

V podjetju se je pojavila zahteva za večjezično dokumentacijo (trenutno slovenska in angleška). Zanima me, na kakšen način se vi lotevate tega problema. Ali ima mogoče že ProE kašno funkcijo, trik, da se dokumentacija izdela enostavnejše?

Razmišljamo v smeri, da bi imeli slovenske in angleške nazive na istem načrtu. Je pa potem še težava z Windchillom, ki ga uporabljamo za PDM sistem. V glavi risbe imamo nekaj polj, ki se povezujejo z Windchillom (naziv, status ipd). Tudi ti bi potem morali imeti angleški naziv.

Vsak namig/ ideja je dobrodošla.
krofko
Sodelavec
Sodelavec

Re: Večjezična dokumentacija

OdgovorNapisal/-a bistra » 25.9.2013 11:52

no tudi jaz imam tak problem, zanima me kdo bi mi lahko pomagal?
bistra
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a ivans » 25.9.2013 20:34

Poznam izdelavo tehnične dokumentacije nekega velikega italijanskega podjetja. Do leta 2010 so izdelovali vso tehnično dokumentacijo dvojezično italijansko-angleško z vsemi komplikacijami, ki se pri tem pojavijo. Problem so rešili tako, da od navedenega datuma naprej izdelujejo tehnično dokumentacijo SAMO v angleškem jeziku.

Lep pozdrav,
Ivan
ivans
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Karl Benz » 26.9.2013 8:27

Dvojni parametri. Torej NAZIV SLO in NAZIV ANG...in tako vse ostalo. Potem imaš možnost, da v Windchillu iščeš eno ali drugo. Izdelaš potem še ločene formate za risbe, pa je. :D
Karl Benz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a krofko » 29.9.2013 18:18

Se vam zahvaljujem za sodelovanje.

Karl Benz napisal/-a:Dvojni parametri. Torej NAZIV SLO in NAZIV ANG...in tako vse ostalo. Potem imaš možnost, da v Windchillu iščeš eno ali drugo. Izdelaš potem še ločene formate za risbe, pa je. :D

Teoretično to drži, praktično pa me nekaj muči. Naenkrat bi želel izdelati obe jezikovni različici risbe, vsako na svojem listu (Sheet1, Sheet2). Ker pa želim s čimmanj dela to narediti, uporabim kopiranje pogledov iz enega lista na drugi list. Pri kopiranju pa ne skopira dimenzij, ki so osnovne (uporabljene za skicirko). Pa bi bilo potem spet potrebno dodatno kotiranje.
Če pa uporabim dve ločeni datoteki, si pa zapletem delo pri spremembi. Je potem potrebno dvakrat popravljati risbo namesto enkrat.

ivans napisal/-a:Poznam izdelavo tehnične dokumentacije nekega velikega italijanskega podjetja. Do leta 2010 so izdelovali vso tehnično dokumentacijo dvojezično italijansko-angleško z vsemi komplikacijami, ki se pri tem pojavijo. Problem so rešili tako, da od navedenega datuma naprej izdelujejo tehnično dokumentacijo SAMO v angleškem jeziku.

Je bil predlog v tej smeri. Težava je, da se dokumentacija prvenstveno uporablja v Sloveniji, včasih je zaradi različnih razlogov potrebna angleščina (npr. nabava v tujini, selitev proizvodnje v tujino). Od delavcev v proizvodnji pa se ne pričakuje, da znajo tuji jezik.

Zaenkrat je taka salomonska rešitev, da bi imeli dvojezični format risbe, naziv risbe pa bi bil sestavljen iz slovenskega in angleškega dela.
krofko
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov