epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

robit napisal/-a:@Shaark: Kakšne varovalke imaš? Manj kot 20A? Kaj boš imel vse priklopljeno -ali lahko takrat npr v skednju izklopiš ostale porabnike? Malo več povej...
Če ne boš peskal, niti barval bo dovolj tudi 50litrski rezervoar. To predlagam, če bi res imel rad prenosni kompresor. 100litrski je bolj prevozni. Rabiš okoli 200 l/min efektivnega pretoka, sesalnega cca 300litrov/minuto.
Za vijačnje s pnevmatsko-udarnim vijačnikom je potrebnih cca 300litrov, izpihovanje in polnjenje zračnic pa gre s 100 litrov manjšim pretokom.
Vrsta priključka pa je odvisna odtega ali imaš povsod trofazni tok, tudi v najbolj oddaljenem delu kmetije, kjer bi kompresor uporabljal. Ali pa možnost podaljška, agregata.
Znamke, ki si jih naštel odsvetujem (herkules, gude, cenejši basic elektromaschinen), ker imajo plastične dele v notranjosti in ni možnosti servisa.
Po naročilu ti lahko po ugodni ceni dobim Metabo kompresorje. Primer: http://www.mimovrste.com/artikel/432001 ... 0-hz-oljni
Za 621€ z davkom.

Fu63N napisal/-a:Pozdravljeni.
A mi lahko nekdo pomaga z izračunom pretoka zraka pri izhodu iz cevi. Gledal sem preračune za zaslonke, ampak mi ne uspe dobit nič pametnega. Jaz imam v cevovodu konstantno 6 BAR komprimiranega zraka, zanima pa me pretok pri izhodu iz cevi. Premer cevi je 10 mm.
V naprej se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam,
Bojan

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov