STROJNISTVO.com • Poglej temo - Mednarodna izmenjava

Mednarodna izmenjava

Mojstrski, tehnični, univerzitetni, visokošolski, podiplomski, ... študij

Moderator: -M-

Mednarodna izmenjava

OdgovorNapisal/-a arche » 1.2.2014 15:28

Pozdravljeni, sem študent 2.letnika PAP programa in imam željo po študentski izmenjavi naslednje leto. (erasmus)

Zanima, če mogoče kdo ve kje bi se dalo dobiti kontakte (kontaktne osebe-bivši študenti na izmenjavah) ali pa spletno stran kjer so poročila študentov strojništva o izmenjavah? (London, Istanbul)
Sprašujem tukaj zato, ker mi oseba, ki je zadolžena na našem faxu za mednarodne izmenjave ne odgovori na mail, zato je očitno potrebna druga pot do teh informacij.

Se opravičujem, če tema že obstaja ampak jaz je po pregledu foruma nisem našel.

Hvala in lp.
arche
Novinec
Novinec

Re: Mednarodna izmenjava

OdgovorNapisal/-a 42CrMo4 » 2.3.2014 20:53

Stopi do Sokoviča osebno če si na FS LJ. Enkrt ga boš že trofnu.

No vglavnem jz mam drugo težavo. Zdj me matra to, ker je štipedija tistih borih 400-450 evrov, mislm je super no, super je dobro še zmerej pa premal in zdj grutam kje najt še ostali dnar za doštukat- torej še kakih 300 evrov vsej za zraven po mesecu. Neki bom zaslužu poleti že sam tisto mam lih za sproti med letom. So kje še kaki razpisi za dodatna sredstva k jih lahk maš zraven Erasmus štipendije al pa namesto. Načeloma sem na strani univerze prebral, da se da tm v Nemčiji neki delat ob študijsko samo se mi zdi da bo že študijem tam zadost dela, vsej rekli so tk da Erasmus tm ni neko tečajništvo pa obiranje uštarij po špansko pa tud domov bi rad prinesu vsej tistih 20 KT,rajš 30 drugače se še Erasmus štipendija vrača. Ne morem zdj po parih letih spet rečt ata mama dejta dnar.
42CrMo4
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Relanium » 4.3.2014 13:46

Hahaha, daj no tebi je premalo 400€ na mesec?
Ne bod hecen no....

Dobro, spet je najprej vprašanje kam greš?
Do sedaj je bilo tako, da so hoteli vsi v skandinavijo, tam je standard višji in sredstva bolj porazdeljena, pa je tam gor res mal kriza za živet iz finančnega vidika.
Po drugi strani pa nihče noče na jug, tako da so mel štipendije celo po jurja.
In z nižjim standardom so dol živel ko grofje.

Nevem kaj siliš na izmenjavo če se v državi z standardom primeljivim našemu ne znaš preživet s 400€ na mesec.
(mimgrede z izmenjave ponavadi vsi po vrsti pridejo v minusu)
Relanium
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a uros99 » 4.3.2014 15:20

Ma s tako slovenščino imaš zadosti 50 - če ne drugega je berljivost zelo slaba.
“The biggest obstacle to wealth is fear. People are afraid to think big, but if you think small, you’ll only achieve small things.” T. Harv Eker
uros99
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a borisk » 5.3.2014 5:53

kolikor je meni znano, je višina štipendije določena na osnovi standarda, kamor greš, kolegi so rekli, da ni neke panike preživeti
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Relanium » 5.3.2014 17:36

borisk napisal/-a:kolikor je meni znano, je višina štipendije določena na osnovi standarda, kamor greš, kolegi so rekli, da ni neke panike preživeti

Baje po novem.
Je pa včasih mundus bil kr bogat.
Relanium
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Izobraževanje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov