Napisal/-a hartan » 16.2.2014 7:36
V sredo sem potem naredo noter še ta M8x1 oh in sploh vtiskovalec, sem mislil, da je s tem konec problemov, ampak sem potem zraven zabluzil pol šihta, da zdaj zadeva dela. Ni mi sicer najbolj jasno, M10x1 ni delal problemov, luknjo sem razširil na optimalno mero, pa je blo ok. Tu pri tem M8 pa sem lahko čaral z rezkarjem kaj sem hotel, če mi je "NE IDE" trn prijelo, mi je potem tudi "IDE" nekje na sredini zagrablo in sem ga moral s silo privit, da je šel skozi... Sem preveril, če mi rezkar slučajno ne dela preveč ovalno ali konično, al kaj jaz vem kaj, pa je bila porezkana luknja čisto ok.
Men se zdi, da se je AL malenkost prilepil na koncu in ga je pri vračanju s sabo potegnilo in napacalo v navoj, glih tolko, da so bli problemi... Ko sem videl, da tako ne bo šlo, sem potem iz 1600 obratov najprej prestavil na 2400, je bil isti šmorn, potem sem pa probal na 800, no s takimi režimi pa zdaj ni problemov...
Me zanima, če je možno, da se material zaradi višje rezalne hitrosti bolj zagreje in je zato bolj pocast, pa ga pri vračanju s sabo potegne in nalepi na steno navoja? Ker je zanimivo, da pri M10 mi pa tega ne dela, kljub 1600 obratom... Vtiskovalca sta sicer povsem enakega tipa.
Problematično je tudi to, da imata vtiskovalca kanale za skoznje hlajenje, jaz pa nimam trenutno na razpolago držal, ki bi to omogočala, čekam zdaj stročnici, ki imata reže tesnjene z gumo, tako da bom lahko probal s hlajenjem skozi vreteno.