Napisal/-a kodrman » 19.2.2005 12:06
Dobro nimam kaj izgubiti, pripravil bom grafični klip, kot je ta v patentu v ZDA pod »dvovaljni motor«. Poudarjam pa, da je to samo ena od možnosti.
Zasledujte in sodelujte, pripel ga bom tukaj v enem od naslednjih prispevkov.
Mislil sem namreč kasneje na zadevo z vsemi novimi dognanji narediti še eno patentno prijavo. Ker pa sem močno razočaran, glede na to kaj ti patentna pravica sploh lahko prinese, morda ne bom. Videl sem da je, če zadeve ne unovčiš, to samo strošek. Ker če ti to zadevo nekdo drug uporabi, ti zaščita prinaša edino le prednost. V sam pravni spor z tistim prisvojiteljem tvoje ideje (iznajdbe), pa se moraš podati sam, seveda če imaš za to dovolj sredstev. Torej če teh nimaš, pa ti tudi patent veliko ne pomaga. Večina skromnih novatorjev je prav v tem smislu prizadeta.
Upam da se bo v prihodnosti našel ustreznejši in pa pristopnejši način ščitenja dobrih idej, ki bo ustreznejše reševal ta problem. Posebno še, ker se nekatere ustanove, ki sicer finančno in tudi drugače podpirajo novosti, brez patentne prijave, o odkritju ne marajo s teboj niti pogovarjati.
I.K.
Kodermanmotor