STROJNISTVO.com • Poglej temo - Gorilnik na pelete - težave in nastavitve

Gorilnik na pelete - težave in nastavitve

Energetski procesi in postrojenja, njihovo upravljanje...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a bobo 70 » 3.1.2013 21:50

Jaz kurim na smrekove in poreklo Bosna pa dela bp. Kolega ima Sun gorilec in s temi peleti nima problemov. Niso vsaki peleti iz juga slabi.
bobo 70
Sodelavec
Sodelavec

Re: Gorilnik na pelete - težave in nastavitve

OdgovorNapisal/-a jekson » 23.2.2014 11:19

bom, kar izkorisitil temo za postavitev mojega problema

imam omenjeni gorilec za pelete ferroli sun p7, montiran na peč, v osnovni namenjeno za kurilno olje.Pred časom sem objavil tudi temo na forum glede montaže viewtopic.php?t=45514

Do sedaj sem imel pelete od profilesa(80 bukev, 20 smreka) in ni bilo problema.

Zadnji paket peletov, ki sem ga vzel pred pari dnevi pa je 100 smreka evo link http://www.bolha.com/gradnja/ogrevanje- ... 13868.html

s katerimi imam cel kup problemov.Prvo, kar je bilo takoj opazno je dosti več dima, težavo sem delno opravil s povečanjem vpiha.Glavni problem je pa ta, da očitno tej peleti so premočni, s tem mislim prevelika kurilna vrednost in se mi dogaja, da se veliko toplote prenaša na dovodno cev, kjer padajo peleti, ta pa ma termostat, ki izklopi na 85C, tako, da po parih ciklih se zadeva ustavi.

Kar sem še danes probal je, da sem nastavil gorilec na 1.stopnjo moči, povečal sem interval zahteve po peletih in zadeva je nekako delovala s tem, da peč ni dosegla delovno temperaturo.Ko sem pa nastavil na 2.stopnjo se je zadeva kmalu ustavila.Kakšen nasvet??
jekson
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a croco » 1.3.2014 16:41

Poskusi zmanjšat doziranje. V programskih nastavitvah (P) lahko uravnavaš za vsako stopnjo obremenitve doziranje peletov in količino zraka.
Biti to kar smo in postati to, kar smo zmožni postati, to je edini cilj življenja.
croco
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a tcolja » 11.11.2014 11:21

Tudi jaz bi izkoristil temo...

pred nekaj dnevi sem postal lastnik omenjenega gorilca ferroli na pelete.
Dobil sem ga zastonj ker ne deluje. Dejansko ga je oče dobil zastonj ker je znancu poštimal, nastavil očistil ...skratka vsposobil olni gorilec.

Zakaj se je znanec odločil za olni gorilec je najbrž razlog v nabavni ceni...no ni pomembno...

Dejansko gorilec ne vžge, tok ne pride do vžigalne svečke, je pa svečka dobra.

Skratka oče se spozna na olne gorilce, peletni gorilec pa mu ni poznan. Zato lepo naprošam če se dobi dobra duša ki pozna ferrolijeve gorilce in pove kaj je bolezen teh gorilcev (oznaka "elektronike": pb1 pbm berteli partners) in če bi kdo bil pripravljen deliti vezalno shemo ter navodila.

mogoče je napaka samo v nastavitvah???
tcolja
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a borisk » 11.11.2014 11:55

borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jerjur » 11.11.2014 17:58

tcolja napisal/-a:mogoče je napaka samo v nastavitvah???

Napaka je v elektroniki. Lahko mi jo daš na popravilo več na ZS.
Avtomatika je zakon
jerjur
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a r3z » 26.11.2014 8:00

Pozdravljeni sem prvic na tej strani in imam probleme z peletim.Namrec po koncanem kurjenju imam v posodi da pepel neizgorjene pelete sem probal ze ene 5 vrst od savinih do avstriskih (belih) in zmerom izti problem neizgorjeni peleti ......Imam pec schmitt in gorilnig biotermec vse to mi je nastavil mojster ki je za to izurjen :cry: trenutno imam na moc p2 ....p3-p4 mi pa sam pacata oz sploh ne izgoreva tko k na p2 ........prosim ce mi lahko ker pomaga oz svetuje ...hvala ter lp :D
r3z
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a jerjur » 26.11.2014 8:14

Najbrž imaš napačno nastavljeno razmerje med gorivom in vpihanim zrakom. kako se to nastavi je pa v veliki meri odvisno od peči in dimnika. določen upliv ima tudi prezračenost kurilnice.
Koliko pa je gorilnik star? ali to počne že od novega?
Avtomatika je zakon
jerjur
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a r3z » 26.11.2014 16:51

ja ze od zacetka vendar se mi zdi da je zdej vec k prej :evil: gorilec star 1leto 6mesec
r3z
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a jerjur » 26.11.2014 17:46

zmanjšaj hitrost ventilatorja za vpih zraka. če ga je preveč ,ti lahko pelete odpihne. lahko pa je tudi rešetka narobe obrnjena.
Avtomatika je zakon
jerjur
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a r3z » 30.11.2014 11:49

Ne resetka je vredi je pa res da mi je original resetko pozrl od vrocine in sm si naredu novo ulitek :P vendar mi jo je zacel razjedat od vrocine :evil: zdej pa iscem kje bi lahko kupil taksno resetko pa nikjer ne zasledim.....glede peletov sm se ze dogovoril z mojstrom ki mi je naredu zagon....
r3z
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a jerjur » 30.11.2014 17:45

Kakšno imaš pa temperatura dimnih plinov?
Avtomatika je zakon
jerjur
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a r3z » 4.12.2014 17:23

Eto problem rešen rešetka narobe obrnjena( strokovnjak ki je startal gorilnik nastimo tak :evil: ) sami mojstri uffff pa programsko mau potipko pa dela u nulo...hvala za odgovore in se se priporocam...lp
r3z
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a boc » 10.12.2014 7:15

prvič se oglašam na tem forumu. Imam težave z gorilcem ferroli P7. Dve leti je dobro delal, sedaj pa ga ne moremo prepričati. Vsake nekaj ur se ustavi. Serviser prihaja, računa, ko gre se pa ustavi. Imam tovarniške nastavitve, zamenjali smo grelec, peleti so Kovačevi. Ko se ustavi, vžge brez problema, serviser pravi, da super gori, normalno deluje kakšnih osem ur in se ustavi. Ko se ustavi, na rešetki ni neizgorjenih peletov. (torej kot bi zmanjkalo peletov). Mi lahko kdo priporoča, kaj naj storim?
Lp
boc
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a jerjur » 10.12.2014 9:17

V kakšnem režimu je gorilnik ob zaustavitvi?
Ali je po zaustavitvi prijavljena kakšna napaka?
Avtomatika je zakon
jerjur
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov