STROJNISTVO.com • Poglej temo - fluid sim

fluid sim

Problemi in rešitve na področju avtomatizacije procesov, robotike, mehatronike, on-line in off-line merjenja, ...

Moderator: -M-

fluid sim

OdgovorNapisal/-a miha98 » 2.1.2015 21:09

A bi mi kdo znal povedat kako naj naredim v fluid simu vezje za to nalogo? prosim, če se komu da verjetno ni težko....
Priponke
slika.png
slika.png (532.13 KiB) Videno 4289 krat
miha98
Pripravnik
Pripravnik

Re: fluid sim

OdgovorNapisal/-a areje » 2.1.2015 23:12

Zdravo!
Lahko ti pomagam s programom AMESim. Kaj točno bi pa potreboval (katere izhodne veličine? časovni odziv? 2D/3D simulacijo?...)?
Lp, Anže
areje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ManiaC » 3.1.2015 0:59

Zdravo,

vidim da si nov tukaj.

Noben ti ne bo reševal celotne naloge... Povej kje se ti je zalomilo in ti bomo sigurno pomagali...
ManiaC
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a uros99 » 3.1.2015 10:48

Lepa naloga.
Lahko v opombo navedeš, da s takim cilindrom zasuka za 180°ne moreš doseči (brez vmesnega mehanizma), ampak to zdaj ni debata.

Jaz ko sem tele sheme v šoli risal (se spomnim je 70% celotne generacije imelo moje sheme :) ) sem jih delal na podlagi diagramčka, brez tekstovnih smeti.

Sig--A+--stop--sig--A- --B- --C- --A+ --stop--sig--A- -- C+-- B+.

Za prvo si naredi tako, da bo brez zaustavljanja - celoten cikel hkrati.
Kakšen tip sheme pa rabiš naredit?
Če boš delal mehansko krmiljenje boš rabil vsaj 1 kaskado (ker ti enak cilinder zaporedoma dela ven in noter). Relejska ali pa digitalna shema pa ne bo problem, ker je preveč preprosto.
“The biggest obstacle to wealth is fear. People are afraid to think big, but if you think small, you’ll only achieve small things.” T. Harv Eker
uros99
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a miha98 » 3.1.2015 12:22

rabil bi relejsko shemo z modulom.... Nekaj podobnega in nevem kako naj to zvežem, ker se prvič ukvarjam s tem... pa 2D simulacijo pač to ko pristisneš tipko play....
Priponke
slika2.jpg
slika2.jpg (157.21 KiB) Videno 4210 krat
miha98
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a uros99 » 3.1.2015 16:31

Zunanje si ga zvezal prav.
Svetujem ti, da namesto izklopnih stikal daš navadna končna stikala, ker je nekako lažje si predstavljat, stvar pa itak potem rešiš z negatorjem, če je neobhodno potrebno.

V glavnem: dvoklikni na LOGO in odpret bi se ti morala še ena shema - to je notrana vezava (programiranje krmilnika).
V drevesu (tista stvar na levi strani, kjer imaš komponente) preklopi na digitalne komponente.

Rabiš pa znat Boolovo algebro (t.j. binarna logika - in, ali, ne, ekskluzivni ali ... in RS pomnilnik)
[p.s. kjer bi v mehanski shemi bila kaskada imaš v digitalni RS pomnilnik]

Če se prvič srečuješ s tako stvarjo ti predlagam, da prej narediš nekaj bolj preprostih nalog, ker tale ni prav začetniška.
Morda najdem kaj shem iz srednje šole, pa ti jih pošljem, če ti bodo prišle prav.
“The biggest obstacle to wealth is fear. People are afraid to think big, but if you think small, you’ll only achieve small things.” T. Harv Eker
uros99
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Avtomatizacija, robotika, mehatronika, senzorika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov