STROJNISTVO.com • Poglej temo - Izdelava kovinske škatle

Izdelava kovinske škatle

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Izdelava kovinske škatle

OdgovorNapisal/-a framus64 » 24.1.2015 19:16

Zanima me ali mi kdo lahko pomaga najti ustrezne rešitve za izdelavo kovinskih škatel iz črne pločevine ali pocinkane pločevine debeline 2mm. Zanimajo me vaši predlogi.

Konkreten primer: IZDELAVA KOVINSKEGA PREDALA.
Prednja stranica mora biti po višini in širini večja, zato krivljenje na krivilnem stroju za kompletno izdelavo ne zadostuje.
Trenutno delam brez krivilnega stroja, narežem dno, stranske stranice, zadnjo stranico ter prednjo stranico, ki je višja in širša in to na notranji strani predala varim z mag (žica 1.0 ter stargon). Zdi se mi, da gre malo preveč časa ter vidijo se seveda točkasti zvari (mag) v notranjosti predala) To stvar bi sicer še nekoliko poenostavil z nakupom krivilnega stroja, kjer bi lahko zakrivil vsaj dno in stranske stranice, zadnja stranica pa je tudi nekoliko višja kot stranske stranice, zato bi pri krivljenju še te bilo tudi kar nekaj odpada oziroma odpad bi bil v vsakem primeru.

Razmišljal sem že, da bi predala in ostale škatle kar se da zakriviti zakrivil na krivilnem stroju (vsaj dno in obe dve stranski stranici) ter naredil še kakšna ušesa in potem varil s točkovnim varilnim aparatom, vendar je stvar kar preceje nerodna, saj je teža predala cca 10kg in bi bilo malo nerodno predal obračati oziroma držati v zraku ter gledati, da bi bile med točkanjem stranice lepo ujete...

Naslednja stvar kar sem razmišljal je ta, da bi mogoče lahko zakrivil dno ter obe dve stranski stranici, zakrivil ustrezna ušesa ter predala potem vijačil, vendar je zopet malo nerodno vrtati luknje...
Razmišljal sem tudi o kovicah, vendar zopet vrtanje lukenj ter kovice bi potem recimo gledale iz pločevine na notranji strani (tam kjer se "razcvede oziroma "razpre"), kar zopet ni privlačno.

Ima mogoče kdo kakšne druge ideje? Lahko enostavne rešitve ali za razmislek s pomočjo katerih drugih strojev... Najraje bi pa uporabljal pocinkano pločevino, vendar potem kakšno običajno varjenje ravno ne pride v poštev...
framus64
Novinec
Novinec

Re: Izdelava kovinske škatle

OdgovorNapisal/-a krofko » 24.1.2015 20:44

Dobro bi bilo, da bi se objavila kakšna slika predala, da se vsaj vidi koncept. Kot pravijo, slika pove več kot tisoč besed :wink:
krofko
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a framus64 » 24.1.2015 22:26

Skica na hitro :)
Priponke
Skica.jpg
Skica.jpg (30.17 KiB) Videno 1010 krat
framus64
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a bpod » 25.1.2015 9:42

Tole se dela z laserskim razrezom in krivljenjem. Sico npr. je pravi naslov.
Prvo stranico pa lahko variš, vijačiš s kotniki ali pa točkovno variš, če si izrežeš zadevo na spoj kot uporabljajo tišlerji v vogalih... ne vem točno kako se reče temu. Zadeva bo estetska in narejena v 1/4 časa kot ga porabiš pri tvojem načinu dela.
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov