STROJNISTVO.com • Poglej temo - Oblikovanje oblike na brusni plošči

Oblikovanje oblike na brusni plošči

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

Oblikovanje oblike na brusni plošči

OdgovorNapisal/-a lucca brassi » 28.1.2015 10:09

Pozdravljeni - naj prvo povem da sem iz elektrostroke in ne strojniške ( se opravičujem če sem nejasen )

Imam brusilni center http://kaindl.de/de/bsm-20.html

Ta center ima brusilne diske 125 x20x20 fina zrna - roza barve .

Rad bi kupil dva rezervna diska ki pa bi imela zunanji radij polkrožne -izbočene oblike premera 21mm . Na tem disku bi rad popravljal ECu elektrode ( elektrode imam že narejene na mero , v primeru poškodovane površine bi rad zgolj posnel nekaj desetink Cu površine )

širina elektrode je cca 10mm x 4mm

Zanima me dvoje :

1. Kje lahko naročim da mi prebrusijo tako male bruse industrijski brusilnik s panatagrafom se
vrtijo dosti hitreje pa tudi ne moreji vpet tako malega brusilnega diska saj je vpenjalna matica
skoraj večja od mojega diska

2. Ali obstaja kakšno tako orodje kjer bi lahko nastavil zunanji radjus in z diamantom posnel - popravil radij na brusni plošči ročno - kako se imenuje

hvala za info
Moments before detonation , ......TT
lucca brassi
Pripravnik
Pripravnik

Re: Oblikovanje oblike na brusni plošči

OdgovorNapisal/-a bobo 70 » 28.1.2015 18:36

Pozdravljen štromar. Berem tvoje vprašanje pa ne vem kje bi začel, upam, da bom dovolj jasen :D
Brusilni center- sem mislil, da maš kakega cnc-Junga ali kaj podobnega.
Kolko gledam ta strojček za svedre brusit, si lahko omisliš pripravo s katero bi posnemal brusni kolut. Kupiš diamantno dialeto, daš naredit na njo radius in potem vpneš v stroj in posnameš brusno ploščo.
Mislim, da bo to dovolj natančno za tvoje elektrode, če pa je ekonomično, pa ti veš.
bobo 70
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot] in 0 gostov