STROJNISTVO.com • Poglej temo - Pro engineer vs solidworks vs catia vs autocad

Pro engineer vs solidworks vs catia vs autocad

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a moi » 10.10.2010 15:58

ja bravo ja, od ptc resellerja :)
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 10.10.2010 21:24

Ja se zato so pa od PTC in ne od DS. :wink:

mal heca mora bit..
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Punkt » 20.10.2010 16:45

In kaj pripravlja PTC za 28. oktobra?

http://www.ptc.com/project-lightning/

Kaj bo to. Ve kdo morda več?

Sem iskal informacije, pa ni nikjer na spletu popolnoma NIČ!
Punkt
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 20.10.2010 17:16

Tole bo, korak naprej moram priznat :P

http://www.youtube.com/watch?v=GwmPfp1yWNY

Pomoje samo NX-u sledijo s hibridnim.....
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Punkt » 25.10.2010 15:06

Šalo na stran. Konkretna in potrjena informacija je že kje dostopna na spletu? Za kaj se pravzaprav gre? To še nisem doživel, da bi nekaj lahko ostalo tako zelo skrito.

Če prav razumem, bodo "dogodek" oziroma predstavitev prenašali v živo? Je možen ogled brez prijave?
Punkt
Strokovnjak
Strokovnjak

Zw3D

OdgovorNapisal/-a BiroCom2000 » 25.10.2010 21:48

Spoštovani,

če je zadeva še aktualna, predlagam alternativo: 3D CAD/CAM rešitev, za katero še gotovo niste slišali in je zato tudi ne morete komentirati, lahko pa jo preizkusite.

Je naslednik VX CAD/CAM-a s hibridnim jedrom in nekoliko neposrečenim UI-jem, katerega pa bomo v kratkem posodobili, tako da bo UI izgledal precej podoben sedanjemu SW-ju. Zw3D je ameriško / kitajski produkt in kot tak cenovno izredno ugoden (atribut, ki ste ga pri dosedanji razpravi izpustili). V verziji Premium (2.5 - 5 osna obdelava - podpora 50-tim najbolj razširjenim krmiljem)stane le 5.000,00 EUR,Standard pa vsega 2.000,00 EUR. Seveda so šolske licence nekaj povsem drugega.

Trenutno smo v fazi predstavitve nove 3D opreme (slovenskim in avstrijskim tehničnim šolam, fakultetam, podjetjem, ...), je pa zadevo že mogoče brezplačno sneti z našega portala (www.zwcad.si) in testirati za obdobje 30 dni.

Nikakor ne trdimo, da je Zw3D najboljši, je pa (glede na vrsto kvalitet) vreden ogleda in preizkusa, saj za profesionalno 3D programsko opremo res ni več potrebno zapravljati celega premoženja.

Veseli bomo vsakršnega komentarja.

Birocom2000
BiroCom2000 - zahtevnejša računalniška uposabljajna - programiranje, CAD in CAD/CAM programska oprema, automatizacija delovnih postopkov, ...
BiroCom2000
Sodelavec
Sodelavec

Re: Pro engineer vs solidworks vs catia vs autocad

OdgovorNapisal/-a slemenc » 27.1.2015 19:37

Mene pa malo zanima še iz drugega zornega kota.

In sicer kako se tile programi razlikujejo v potrebnem RAM-u in obremenjenosti računalnika.
Sam imam sicer že nekje 5 let SW vendar sedaj ko smo na faxu malo večje sestave risali se je računalnik kar matral in zmrzoval. Nekje sem zasledil da naj bi SolidEdge porabil manj RAM-a vendar teh govoric je malo morje.

Vem da bi potreboval malo boljši računalnik samo vseeno sprašujem, če ne zaradi drugega, zaradi zanimive debate.
slemenc
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Karl Benz » 27.1.2015 22:21

Poraba RAM-a je odvisna od kompleksnosti kosa oz. velikosti sestava. Velik sestav lahko zlahka zahteva 8...10...16 GB RAM-a
A pri ceni 100 € za 8 GB, to dandanes ni kak poseben problem. Razlike med programi glede tega sicer obstajajo, a veliko veliko pomembnejše je, kaj uporabnik počne oz. kako velike sestave bo odpiral.
Karl Benz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a -M- » 28.1.2015 21:06

slemenc napisal/-a:...vendar sedaj ko smo na faxu malo večje sestave risali ...

Lahko malo natančneje definiraš, kaj si ti predstavljaš pod pojmom "malo večji sestavi"? Je to 10.000 ali 80.000 sestavnih delov? Tu ni samo v igri velikost porabe delovnega pomnilnika ampak tudi čisto osnovne nastavitve operacijsekga sistema, modelirnika, ter računalnika. Če delaš z velikimi sestavi in malenkost stabšim računalnikom lahko veliko pridobiš že s čisto osnovnimi nastavitvami glede grafike in ostale "šminke".
-M-
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a moi » 28.1.2015 21:33

malo večji sestavi :) vejretno kakšno orodje
pomoje je bil večji problem grafika, da se je swx matral alpa preveč detajlov.
imaš že par let v swx speedpak in large asm mode, ki je ravno za to
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

Re:

OdgovorNapisal/-a moi » 28.1.2015 21:39

Punkt napisal/-a:
moi napisal/-a:prosim ne filozofiraj punkt. :)
se te se spomnim in tvoje skrivnostnosti iz tiste teme o izbiri.

Glede na tvoj odgovor:

sw, se, proe, inventor.... isto sranje, drugo pakovanje
catia, nx, proe..... isto sranje, drugo pakovanje

Sem mnenja da še veliko filozofov potrebujemo da razrešimo takšne trditve. Ker v bistvu to kaj si rekel ne drži.

Če bi SW in CATIA in NX in PROE imeli isto ceno me res zanima kaj bi pa takrat govoril? Isto sranje drugo pakovanje?

Vrjetno pa pišeš 1 stavčne odgovore, ker nimaš mnenja o tem kateri je boljši a ne da? Pa si že delal v katerem?

kako sem se lahko ukvarjal s takim trolom.
cad modelirnik je kot avto, na zunaj drugačni, na znotraj isti.
me zanima, kako bo OP facepalmal ob svojih postih sedaj, ko je malo starejši.

lahko dam pa eno anekdoto enega, ki je včasih delal v katji.
je rekel, da mora neki naredit v solidworksu in da se niti ne bo ukvarjal s tutoriali, kljub temu, da ga od faksa naprej (par ur skupaj) ni več videl, ker že sedaj ve, da ga bo takoj znal.
za creo in catio pa še nisem slisal kaj takega oz. konkretno poznam nekoga drugega, ki mu na enem preizkusu ni šlo v proe, ker še ni delal z njim zares. kompleksnost partov je bila pa primerljiva - nic, kar nebi mogel s struznico, rezkarjem ali varilnim aparatom narediti.

je pa tut znal narediti po tednu ali dveh intenzivnega učenja čretnika in ko sem mu jaz (izdatno) pomagal doma oz. ga vodil skozi program.
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a uros99 » 29.1.2015 7:46

Jaz sem se kot srednješolec (2. letnik) sam in z pomočjo youtuba in neke e-knjige v 3 dneh naučil SW komplet osnove skoraj vseh delov. Tako da bi ga ocenil kot zelo zmogljivega, uporabniku prijaznega in preprostega - predvsem zaradi podobnega pristopa kot ga je imel Microsoft z jezički (kakor je narejen Office 2007).
Potem sledijo vsi ostali, NX 9 in Creo 2 sta podobna, vsaj kar se tiče uporabniške izkušnje, v detajle ju ne poznam.

Oziroma, da jih subjektivno razvrstim od najjboljšega k najslabšemu:
SW, NX 9, Creo 2, NX 8 in starejši, Creo 1, Proe 5.

Proe 5 mi je predstavljal tak odpor, da res rabiš 3 kave in skoraj najlepši dan v življenju, da se ga začneš sam učit.
Drugače pa sem do sedaj največ naredil v SW, sledi NX. Ostalih paketov ne poznam (dovolj).
“The biggest obstacle to wealth is fear. People are afraid to think big, but if you think small, you’ll only achieve small things.” T. Harv Eker
uros99
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a moi » 29.1.2015 9:34

neki sem se učil proe 4 včasih, ker ga ima ena firma, ki me je zanimala (me ne več oz. so me zavrnili) in je cist isti kot creo 2 enkrat, ko se ga mal navadiš.
sedaj se mal učim catio in je boljša imo, a tudi dražja. verjetno je nx en tak fajn middle ground, sploh 9+.
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a uros99 » 29.1.2015 9:41

Proe 4 in creo 2 sta dva globalno popolnoma različna produkta. Proe 5 in creo 1 pa so bolj podobni.
“The biggest obstacle to wealth is fear. People are afraid to think big, but if you think small, you’ll only achieve small things.” T. Harv Eker
uros99
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a moi » 29.1.2015 11:16

nič nista, sam UI je različen.
doma sem se učil na c2, potem sem pa v uni firmi delal na proe4 en tak uvajalni test in nisem imel posebnih problemov. ima sicer creo določene izboljšave, v osnovi sta pa ista.
se vidi recimo po tem, da imata oba še tiste stare menije ponekod (npr. na risbi za določitev šrafure...).
creo je sam mal spoliran, v osnovi je pa jedro samo nadgrajen 2000i (oz. pred wildfire še).
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov