STROJNISTVO.com • Poglej temo - Pro engineer vs solidworks vs catia vs autocad

Pro engineer vs solidworks vs catia vs autocad

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

Re: Pro engineer vs solidworks vs catia vs autocad

OdgovorNapisal/-a uros99 » 29.1.2015 20:34

To se absolutno strinjam, ponekod so res še tisti bedni meniji. Drugače pa je tako kot pri ženski, Creo2 je neka lepotica, proe 4 pa neka neatraktivna 150 kg težka ženska, 25 let starejša od tebe (pa brez zamere, to je samo ilustracija). V fundamentu je še zmeraj ženska, s katero bi rajše spal?
Tako jaz dojemam razliko med Creo2 in WF 4. Edino kar se mi je res dopadlo pri WF 4 je bil splash screen na začetku.
“The biggest obstacle to wealth is fear. People are afraid to think big, but if you think small, you’ll only achieve small things.” T. Harv Eker
uros99
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 29.1.2015 23:13

Pejt ti resno, mal sem pogledat....da boš vidu, kako zgleda baba v živo :P

https://www.facebook.com/cirkus.klub/ph ... =3&theater

Ti mal škodujejo že modelirniki počas... :lol:
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 29.1.2015 23:51

fantje, ki zagovarjate karkoli, narediti neko hudo revolucijo, kjerkoli, to je pogreb, ptc je en najbolj razširjenih programov, a si predstavljate, nek program obrniti na glavo in ga potem "uturiti" svojim stalnim kupcem, multinacinalkam, z nevem koliko licensami in razvojniki, gospodje to je kolaps, bolje, da si poženeš dolgo devetko v glavo, kolaps polovice svetovne strojne produkcije, zadadi uvajanja novega "softvera", to niso heci, zadaj stojijo celi sistemi in seveda ljudje, toliko in toliko desettisoč x ne vem koliko, ki jih je potrebno naučiti na nove "juzerfrendli" štose, dnevi, tedni, pa tudi meseci, pa letijo mimo, ko se v hiši ne naredi nič, ko se uvaja, uči, ... in projekti stojijo, šefi pa piz..dijo, vi gledate samo sebe, tu in tam kak model-ček pa sestav-ček 10, 20 delčkov zložiš skupaj in to je to, radikalne spremembe se delajo zelo, zelo premišljeno

s ptc jem delam že cca 15 let, ja, ker dela drugi naročnik v sw se bom moral navaditi tudi tega, pač standard v hiši, na začetku je bilo dogovorjeno, da ni pomembno s čim bom delal, so se pa potem pojavile kolizije v sistemu, bog mi pomagaj, samo CREO je zakon, stara navada je železna srajca :D , kako je že tisto, če je vojna je vojna za vse... :o
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a uros99 » 30.1.2015 8:51

ktm1001 napisal/-a:Pejt ti resno, mal sem pogledat....da boš vidu, kako zgleda baba v živo :P

https://www.facebook.com/cirkus.klub/ph ... =3&theater

Ti mal škodujejo že modelirniki počas... :lol:

No, ne pretiravaj s tem pudrom in IQ ranga hidrant. Nisem mislil takih žensk. In piše, da je ILUSTRACIJA.
“The biggest obstacle to wealth is fear. People are afraid to think big, but if you think small, you’ll only achieve small things.” T. Harv Eker
uros99
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 30.1.2015 9:23

Vsak svojega konja hvali in kot je napisal Vili: stara navada je železna srajca.

Sem delal na ProE WF4: modeliranje OK, ima nekaj dobrih bombončkov, izdelava načrtov mučenje miške, ker je veliko klikanja.
Sedaj delam na Catii: modeliranje OK, izdelava načrtov OK
Creo, SW in Inventor poznam po izgledu in po "baba čula baba kazala", tako da ne morem komentirati.
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a moi » 30.1.2015 9:56

uros99 napisal/-a:To se absolutno strinjam, ponekod so res še tisti bedni meniji. Drugače pa je tako kot pri ženski, Creo2 je neka lepotica, proe 4 pa neka neatraktivna 150 kg težka ženska, 25 let starejša od tebe (pa brez zamere, to je samo ilustracija). V fundamentu je še zmeraj ženska, s katero bi rajše spal?
Tako jaz dojemam razliko med Creo2 in WF 4. Edino kar se mi je res dopadlo pri WF 4 je bil splash screen na začetku.

v primerjavi s solidworks ima c2 slabši user interface, sorri, bolj nametan.
pa med proe4 in creo ni neke hude razlike. se sicer da delat z obema. creo sicer je bolj prijazen, ni pa neke sile.
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a MartinD » 30.1.2015 12:57

Moje konkretne izkušnje s Creo-tom.

Izdelava parta, ki vsebuje razporejanje vzorca, matrika vzorca cca. 60x60. Feature izdelan iz extruda in chamferja, dodana cca 2-3 revolvi ter dodana povezava med feature-ji - blend (zopet pattern).
Izredno neefektivno delovanje software-a. Malenkostne spremembe so mi vzele pol dneva, da sem zrihtal model. Pri podobnih modelih, ki jih delam začne vse štekati, od sketcherja do dodajanja novih ukazov/featurjev.
Oslabil sem nastavitve grafike do te mere, da mi je zaokrožitve in posnetja prikazovalo kot STl file s slabo resolucijo.
Skratka, Creo v tem smislu katastrofa. Da ne govorimo o njihovem Customer Supportu.

Enak model sem se lotil z Inventorjem. Že sama izdelava vzorca poteka za faktor 4-6 hitreje + manipulacija končanega part-a ni bila problematična. Delal sem pa na dual core procesorju + 3 GB RAM, cca 7 let star prenosnik. V primeru Creota pa "mašina" z 8 GB RAM in i7 procesorjem, NVidia Quadro grafika...

Lahko bi še kaj dodal na listo Kaj me razp**** pri Creo" ampak se me ne da.

Autodesk Inventor (in verjetno tudi SW) je zame 10 let pred Creotom.

Lp, M.
MartinD
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a moi » 30.1.2015 13:13

to si verjetno ti delal kaj narobe, sorry.
objavi part tle pa da vidimo.
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a MartinD » 30.1.2015 14:19

Ne morem objavljat parta, ker ni moja last.

Delal narobe. Kaj konkretno se da tu delat narobe?
MartinD
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a uros99 » 30.1.2015 18:22

Seveda, se moram absolutno strinjat z Vilijem, pač če že cel sistem dela na nekem softwaru potem ni kaj drugega kot to, da zagovarjam ta program.

Kakšna je razlika med Creotom in {SW, NX} - če si samouk, tako kot sem bil jaz so najbolj pomembne:
- preprostost,
- preglednost,
- zmogljivost.
in zaradi tega človek lažje začne delat z nekim programom, lažje osvoji tehnniko modeliranja in mu je jasno. Zato tudi raje ostane in dela s takim programom.
Sedaj pa si predstavljajte nekoga, ki mu je približno jasno kako se dela z modelirniki v teoriji (torej, da ve, da za kocko naredit rabiš extrude in za kroglo revolve).
Potem pa temu človeku daj nalogo: najdi neko komando iz tega:
http://api.ning.com/files/xlH9rVuZ3MMJ5 ... zHY0/7.jpg

Pa to rabiš tedne treninga, da približno veš kje je kaj. Enako je bilo pri vseh programih, ki temeljijo na stilu Office 2003 in starejših.
Verjetno pa se tudi najde kdo, ki so mu všeč takile meniji. Ampak glede na to, da je tudi Creo 2 prešaltal na Office 2007 način sklepam, da so bili tisti meniji res slabi.
Saj če smo iskreni je AutoCAD ravno tako do približno leta 2007 bil zakompliciran in nelogičen (na primer trim line v sketchu v verziji 2006)
uros99
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a six10 » 30.1.2015 22:53

Vsi bolj znani modelirniki so špica, tako da je debata-kateri software je boljši- po mojem mnenju brezpredmetna.

Je pa vsaj zame bila izkušnja s ProE nočna mora. Ko sem prešaltal na SW sem dejansko lahko začel takoj modelirati, pri ProE sem se pa ukvarjal s vprašanji kje in kako zaboga delujejo posamezni feature-ji. Zahteva svoj način.
six10
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a ManiaC » 30.1.2015 23:23

V šoli delali v PROE še pred wildfire (doma se matral s wf2), potem na faksu delal s Catio (ni je večje muke), na šihtu imam NX (ki ga ne znam uporabljat, zahteva drugačen stil), doma pa delam v SW, ker mi je pač "najlepši" in vse mi je kot na roko pisano.

Sicer ne vem kako je z ostalimi ima pa SW toliko tutorialov na youtubu, da še ni bilo zadeve ki je nebi naredil ;)
ManiaC
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a drejkus » 25.3.2015 21:04

Moje izkusnje in izkusnje mojih sodelavcev ...

Trenutno delamo na projektu Baterijski Vrtalnik (Battery Drill Machine) s programom Solidworks 2015.

Primer:
http://toolguyd.com/blog/wp-content/upl ... DCD790.jpg

Torej imamo vecinoma casa opravka s povrsinami.
Vse lepo in prav ce je model dokaj majhen in so povrsine dokaj lepo spelane ne prevec komlicirane. Problem nastane ze pri malo vecjih in bolj kompliciranih povrsinah, ze kot je na primer ohisje vrtalnika. Nasa datoteka za npr. levo stran ohisja vrtalnika je velika 700 mb in to je lahko velik problem pri obdelavi, saj si program vzame veliko casa za matematicne preracune, obdelavo podatkov in shranjevanje. Delo se zelo zavlece ...
Pri zahtevnejsih povrsinah smo opazili velike prednosti Catie. Obdelava povrsin je veliko lazja in hitrejsa, datoteka za enako ohisje je velika okoli 70 mb.
Solidworks zahtevnejsih matematicnih enacb enostavno ni sposoben resevati tako kot jih resuje Catia.

Se na Technische Hotline DPS -
http://www.dps-software.at/unternehmen/ ... e-hotline/
se cudijo kako smo uspeli narediti taksen vrtalnik z Solidworksom ...

Razlika je tudi v ceni. Licenca za Solidworks cca. 8.000,00 eur in za Catia 20.000,00 eur.
Ne uporablja se Catia brez razloga v avtomobilski industriji.
Se pa ze tudi govori, da Catia ni vec to kar je bila in npr. Daimler je zamenlal Catio z Siemens NX ...
Tako, da SOLIDworks je dober program, vendar je vseeno bolj usmerjen za delo s SOLID telesi kot s povrsinami.
Za povrsine (vsaj kar se tice vecjih projektov in zahtevnejsih povrsin) so boljsi Catia, Siemens NX, Pro Engineer ...
Mi se bomo pa se kar naprej trudili z Solidworksom :)
drejkus
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a moi » 26.3.2015 9:05

powersurfacing

daimler je sicer sel na NX zato, ker se v5 ne bo kaj veliko več razvijala, v6 je pa married z enovio, oni imajo pa že svoj PLM. ostali so pa večinoma šli na v5r2014, razen francozov, ki so na v6.
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ManiaC » 26.3.2015 10:21

Kako se bo pa Daimler in njegov Smart potem ukvarjal z Revoz-ovo Catio?
ManiaC
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Celje

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov