STROJNISTVO.com • Poglej temo - Rostfrei in jeklo

Rostfrei in jeklo

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Rostfrei in jeklo

OdgovorNapisal/-a sixtoo » 1.10.2005 10:00

Pozdravljeni!

Sem nov na forumu, zato upam, da pišem v pravo temo.

Zanima me pa naslednje:
namen imamo izdelati samonosna drsna vrata, dolžine cca 12 metrov. Spodnji profil je jeklen, sama vrata so iz rostfrei-a (RF-ja).Kar me zanima je:
1. ali se bosta kovini med seboj "skregali", v smislu, da pride do kakšnih poškodb na matrialih...?
2. kolikšen je temperaturni raztezek RF-ja?, ker bi znal pri tolikšni dolžini igrati pomembno vlogo. temepraturno območje nekje od -25/+70 stopinj.

Če sem kaj napisal nejasno, kar vprašajte.

Za vse odgovore se Vam že vnaprej zahvaljujem!

LP
sixtoo
Novinec
Novinec

Re: Rostfrei in jeklo

OdgovorNapisal/-a pastron » 3.10.2005 15:38

sixtoo napisal/-a:Pozdravljeni!

Sem nov na forumu, zato upam, da pišem v pravo temo.

Zanima me pa naslednje:
namen imamo izdelati samonosna drsna vrata, dolžine cca 12 metrov. Spodnji profil je jeklen, sama vrata so iz rostfrei-a (RF-ja).Kar me zanima je:
1. ali se bosta kovini med seboj "skregali", v smislu, da pride do kakšnih poškodb na matrialih...?
2. kolikšen je temperaturni raztezek RF-ja?, ker bi znal pri tolikšni dolžini igrati pomembno vlogo. temepraturno območje nekje od -25/+70 stopinj.

Če sem kaj napisal nejasno, kar vprašajte.

Za vse odgovore se Vam že vnaprej zahvaljujem!

LP

ni ravno najbolje mešati materialov.
mogoče poskusi vse skupaj skombinirati iz aluminija.
pastron
Strokovnjak
Strokovnjak

Rostfrei in jeklo

OdgovorNapisal/-a sedušak nande » 14.11.2005 14:01

Rostfrei je legirano nerjavno "JEKLO" zato pri kombinacijah z ostalimi jekli ne prihaja do poškodb Razteznost je približno enaka.Linearni koeficient razteznosti za nelegirana jekla z 0,1% ogljika je 0,000012 pri nerjavnem pa 0,0000115(velja za temperature do 100 stopinj C).
Pri montaži pazite na izvedbo.Boljša je vijačna kot varjena ker prej lahko pobarvate ali drugače zaščitite dele iz navadnega jekla.
sedušak nande
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov