Zopet se na vas obračam z vprašanjem oziroma prošnjo za pomoč.Namreč dobil sem skico glede vpetja nihajne ročice pri custom motorju pa me zanima ali je res to na skici prilagodni vijak?Namreč na ožjem delu ki je premera 16mm ni zarisanega navoja.Prilagodni vijak pa ima na tem delu po vsej dolžini navoj.Na tej skici je pa navoj le na zunanji strani za širino matice.Upam da razumete kaj mislim. Torej je to prilagodni vijak ali se ta vijak imenuje kako drugače? lp
Živjo. Prilagodni vijak ima navoj po vsem ožjem delu navoj. Sem malo poguglal; din 609 in 610. Kaj pa je imel v mislih tisti, ki ti je narisal načrt, pa samo on ve. Lahko pa ti to kak strugar izdela...
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
"passraube" , prilagodni vijak je čisto v redu, samo med ročico in obročem ležaja bi bilo dobro imeti še kakšno podložko, saj morda je morda se slabo vidi, kaj vem ni pa pozicije, kot za ostale dele sestava
saj glih zato vprašam ker prilagodni vijak ima navoj po celi dolžini tega ožjega dela.Nekaj takega kot bi moglo bit po sliki pa ne najdem in bo očitno kot je @ dakomat napisal potrebno dat delat.Ker če bi dal prilagodni vijak bi se najbrž navoji hitro obrabili saj je tu le nekaj obremenitve in pa nihajev.
Možno je da je del stebla fi 17 prilagodnega vijaka postružen na fi16. Glava vijaka zgleda nizka, tako da je najboljša varianta kar strugar in izdelava kpl. novega.