STROJNISTVO.com • Poglej temo - creo 02 simulacija

creo 02 simulacija

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

creo 02 simulacija

OdgovorNapisal/-a vili » 13.3.2013 15:01

pozdravljeni
še mesec dni nazaj mi je creo v simulaciji delal brez problemov, zdaj pa javlja:

unable to get required creo simulate license...

prosil bi za namig, kako odpraviti ta jajc..., sedaj mi ponudi samo lahko varianto simulacije trdnosti, je pa ta opcija zelo omejena

še to, pre tem sem aktiviral profile afx
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: creo 02 simulacija

OdgovorNapisal/-a ManiaC » 13.3.2013 15:10

Prvo vprašanje je ali imaš origanal ali črno?

Ker napaka je glede licence (kot da je ni).
ManiaC
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a vili » 13.3.2013 15:14

licenca je "kao prava" :evil: , štos je v tem da je zadeva delala, zdaj pa jeb..., in to na dveh mašinah
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ManiaC » 13.3.2013 15:39

Ja ker je creo povezan z spletom je verjetno sam online preveril licenco in ker ni prava naredil neko blokado.
ManiaC
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a vili » 16.3.2013 8:21

sem vrgel dol, še enkrat instal in je v redu, sedaj simulacija dela normalno
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a nejko636 » 19.4.2013 12:55

Da ne odpiram nove teme, bom kr tukaj napisal. Naložili so mi Creo 2.0, zdaj pa me zanima kako svoje glave za delavniške risbe in kosovnice uvozim pod user formats, tako da mi ni vsakič treba iskati pod mojim direktorijem, kjer mam shranjene glave. Zgodi se mi namreč tudi, da ko zaprem program in kasneje hočem drawing ponovno odpret, mi ne naloži moje glave, ki sem jo shranil ko sem načrt naredil, temveč mi naloži glavo kjer ni nobenih podatkov, ki sem jih prej vnesel. Kako to uredim? Lp
nejko636
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 19.4.2013 15:24

Treba je dodati v config.pro search_path do vaših formatov ali pa prekopirati svoje formate med tiste kjer so sedaj že ostali.
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 19.4.2013 22:02

da ti včsih ne dvigne formata je malo čudno, če imaš v configu pravilne poti, jaz imam nekako takole, pa ni nikoli problemov:
config_4.jpg
config_4.jpg (71.34 KiB) Videno 23472 krat

ali pa s search_path kot pravi majstr
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 19.4.2013 22:42

Ob izbiri formata bodo na razpolago tisti formati ki so v mapi pod parametrom format_dir. (na viliji sliki h:/PTC/audax/format_dir
Pri odpiranju risb bo pa bralo formate, ki so v tem format_dir ali pa direktno v ob odpiranju nastavljenem working direktoriju (naprimer v nekem projektu lahko damo drugačne formate in jih shranimo v mapi projekta).
Za branje formatov iz dugih map (tudi iz podmat format_dir) je pa treba v config dodati search_path.

Creo ima sedaj že celo :o :D nekaj vmesnika na kljukice in okenčke za urejanje configa, tako da mogoče ni treba ravno ročno dodajati, nisem pa še toliko pogledal.
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 19.4.2013 23:36

jaz shranjujem formate, pa tudi različne vse v format_dir, to pa zato, da imam vse na enem mestu, ja ti pa lahko vleče od kjer koli, če imaš seveda napisane prave poti, to pa, poti, search_path moraš imeti tako in tako, da ti pobira iz knjižnic ali iz podobnih sestavov, držim se načela, seveda, če se le da, ampak drugače ne gre, da imam nek del ali pa sestav, kaj vem neko pušo, sornik, pločevino - ident na disku samo enkrat, samo v eni mapi, če so ti deli razmetani po različnih mapah pride hitro do piz..., seveda, če gre za resno delo, v produkciji
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a nejko636 » 22.4.2013 7:38

ok, uredil...najlepša hvala za informacije
nejko636
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a nejko636 » 23.4.2013 6:51

še eno vprašanje...kako je pri creotu s tem, če imam naprimer v enem oknu odprt en projekt oz. sestav in tam delam, v drugem oknu pa imam hkrati odprt nek drug sestav iz drugega projekta, katerega pa imam samo za ogled in merjenje, ter ga ne spreminjam...pri starih pro engineerih je menda bil tu problem, sploh če so bili nekateri kosi isto poimenovani, so se neke reference podirale...kako je s tem pri creo 2.0 ?
nejko636
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a mateka » 21.5.2015 12:10

Zlato pravilo modelirikov je, da nikoli ne poimenuješ datotek enako. Tudi, če so v drugih mapah. Osnova dobrega dela z modelirniki je RED glede pravilnega arhiviranja in s tem poimenovanja datotek. Ko začneš z bazo podatkov in sistematizacijo, si razdelaj načrt poimenovanja datotek in boš v prihodnosti imel s tem mir. Ti povem iz osebnih izkušenj, če prideš v podjetje, kjer je sistem v razsulu, lahko samo izgubiš živce, ker vstrajaš dalje, ali pa zamenjaš službo. Sem bil v enem podjetju čez mejo, kjer so se konstrukterji menjali vsake pol leta (to pomeni, da je vsak prišel, da se je malo poigral, potegnil par plač, dodatno naredil solato v arhivi, in odšel). Na koncu sem še jaz sem izgubil živce in odšel. In to vse zaradi tega, ker niso imeli sistema kako bodo arhivirali podatke! In to se ti lahko zgodi tudi v Avstriji (nikoli si nisem mislil, da je kaj takšnega pri naših S sosedih sploh možno)!
mateka
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a vili » 21.5.2015 12:24

ZLATO PRAVILO: datoteka za resno delo z modelirniki mora biti na disku shranjena samo enkrat, še enkrat samo enkrat in samo enkrat, vse drugo je eno veliko sranje, veliki sistemi (lindner, demag..., lastne izkušnje, na risbah in "štiklistah" je bil samo "laufendenumer") šifrirajo samo z "laufendenumer", brez kakih dodatnih govorečih sranj, ker to povzroča same težave, ja tudi sam imam podobne probleme, ko si nekdo kar nekaj izmišljan nek govoreč sistem, pa nadrejene pozicije, pa ne vem še kaj v glavi... risbe, še enkrat "laufendenumer" - "tekoča številka", vodiš z exelom in si zmagal, delam pa za drugega partnerja, ki pa ve, da je "laufendenumer" edini zveličaven, pa nas zanj dela kar nekaj "konstrukterjev", se ne zajebavamo, ja je pa vedno "štiklista" nosilec podatkov
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov