STROJNISTVO.com • Poglej temo - Varilna maska

Varilna maska

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

Varilna maska

OdgovorNapisal/-a mackrispi » 7.9.2015 20:52

Pozdravljeni,

Prosil bi vas za nasvet ...... Sem zacetnik v MIG varjenju kot cisto za hobby. Dosti sem prebral na netu o maskah in nekako med tistimi v cenovnem rangu max 100-120eur sta ti bile nekako izbrane.
Res da rabim za hobby varjenje, a vendar ne zelim najcenejse ki bo zadovoljevala, ker kot sem lahko bral bi mi bila dovolj ze tista za 30eur ....

Zdaj bolj ali manj me zanima ali je ena bistveno boljsa od druge ali sta si tu tu, ker obe imasta 4 senzorje za zaznavo kar bi naj bilo bistveno boljse, ELMAG ima vecje vidno polje, sem pa na forumu prebral da naceloma ljudje ne dajejo velike prednosti temu tak da ...

Zdaj o tehnicnosti boste vi vedeli vec, jaz kvecjemu ocenjujem vizual, kjer je ESAB meni boljsa, vendar pa dam kvaliteti/funkcijam/tehniologiji prednost in zato tudi vprasanje ....

Gledal sem predvsem ESAB in ELMAG maski in sicer :

ESAB Warrior Tech .... http://www.metaloprema.si/index.aspx?source=katalog&grupa=891&id=8910700000400

ELMAG multisafevario XXL ....http://www.frama-shop.si/elmag-avtomatska-varilna-maska-flame-elmag-multisafevario-xxl.html

Hval vsem za komentarje.
Kristijan
mackrispi
Pripravnik
Pripravnik

Re: Varilna maska

OdgovorNapisal/-a petkovar » 8.9.2015 4:51

na notranji strani maske, ponavadi v zgornjem levem ali desnem kotu, enote, so zapisane 4 cifre.
prve 3 morajo biti št. 1 da zadeva zadošča za zdravje tvojih oči, drugo je bolj kot ne prodajna niša.
ponavadi so te številke komaj vidne. sprejemljivo je da je 1112.

lp
petkovar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mackrispi » 8.9.2015 11:00

petkovar napisal/-a:na notranji strani maske, ponavadi v zgornjem levem ali desnem kotu, enote, so zapisane 4 cifre.
prve 3 morajo biti št. 1 da zadeva zadošča za zdravje tvojih oči, drugo je bolj kot ne prodajna niša.
ponavadi so te številke komaj vidne. sprejemljivo je da je 1112.
lp

Hvala za odgovor. Sem sel iskat na web stran proizvajalcev pa sem nasel da ESAB ima 1/1/2/1 za ELMAG pa ceprav je zelo zelo dosti informacij nisem tega nasel ,sem pisal proizvajalcu.... Balder maske ki so pod 200eur pa kot sem videl imajo vse 1/1/1/3 .... Speedglas 100 serija ima 1/2/2/3 .....

Al mi lahko poveste kaj v praksi pomeni razlika v klasi 1/1/1/2 in 1/1/2/1 ?

Hvala in lep pozdrav
mackrispi
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a mmd » 9.9.2015 21:36

V praksi preiskušena je najboljša od Baldera, ker je domač slovenski proizvod. :lol: :lol: :roll:
mmd
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov