STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kotna brusilka

Kotna brusilka

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a dsf » 15.9.2008 11:13

Pri obi-ju ti dajo za največji krš od orodja pet letno garancijo in če orodje le malo več rabiš ti v tem času crkne, ker pa ni servisa dobiš na podlagi garancije in računa nov stroj. In tako nekako moraš računat da stroj kupiš na vsakih 7-10 let. Vsaj zame kar sprejemljivo.
Z Interdiskontom pa je stvar malo drugačna ,tam pa dobiš krajšo garancijo pa še po izteku garancije znajo bit malo problemi s "serviserji".
dsf
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a igorb » 24.9.2008 8:10

profesionalna Bosch brusilka,po treh letih niso več delali modela in delov ni bilo na zalogi sem jih čakal 3 tedne,in na koncu mastno plačal.
igorb
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Technician » 24.5.2009 21:30

Še nekaj na temo Bauhausovih kotnih brusilk.
Malo brusilko sem pred tedni malo preveč intenzivno uporabljal in je revica vzela slovo. Na rotorju pri komutatorju se je nekaj zgodilo z ležajem ali z osjo.., nisem preveril točno kaj, dobila je zračnost. Skratka, tipična napaka za kitajsko robo.
Nesel sem jo nazaj v Bauhaus, z računom in garancijo, seveda.
Niso me niti vprašali kaj je narobe, samo v roke so mi potisnili novo in nobenih težav ali pregovarjanja ni bilo.
Skratka, pozitivni vtisi kljub okvari strojčka.
Technician
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Technician » 24.5.2009 21:43

Še to:
Pred leti sem kupil v Baumaxu podobno kotno brusilko kot to, ki jo omenjam v zgornjem postu. Cena malo več kot nič. Po nekajminutnem delu sem slišal nekakšne čudne zvoke iz gonila in sem ga razdrl. Zadeva je imela zadnji ležaj na delovnem vretenu "kao sintran" ampak se jim je najbrž peč pokvarila in je bil mehak kot grafit. Skratka, po nekaj minutah dela je bil fuč. Ni se mi ljubilo reklamirati in sem namesto tega ležaja napravil novo bronasto pušo. Ta kotna brusilka je potem pregarala toliko delovnih ur, da skoraj ni za verjeti. Marsikatera profesionalna jih nebi toliko.
Nauk: Kitajci delajo sicer čisto ok orodje, samo kvaliteta v detajlih jih malo zafrkava.
Technician
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Kotna brusilka

OdgovorNapisal/-a mmd » 9.9.2015 22:04

Zdravo
Da ne odpiram nove teme sem kar sem napisal.
Zanima me kakšne imate kaj izkušnje z malo boljšimi malimi kotnimi brusilkami do 125 oz kaj priporočate?
Zdaj uporabljam od Boscha modre, pa treba kar pogosto servisirat pa razmišljam da bi zamenjal z kako drugo znamko recimo z Metabo, Milwaukee, Jein.. samo nevem katere se bolje obnesejo, če se.

Hvala za odgovore.
lp.
M.
mmd
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mmd » 9.9.2015 22:04

:roll:
mmd
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a -M- » 10.9.2015 5:22

Metabo 125mm, 1100W se dobro obnese, pa pri nekaterih distributerih je cena ugodna, ko je v akciji.
Makita ima tudi več modelov, so tudi vzdržljivi.
Se pa na tržišče prodira tudi Flex s 1010W kotno brusilko, pa še cena je sprejemljiva.
-M-
Moderator
Moderator

Prejšnja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov