epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
sassapo napisal/-a:Avstrijski mehanik je motor popravil v eni uri!!! Senzor položaja lopute za zrak je lagal za nekaj več kot 1kohm, (potenciometer 5kohm) zaradi tega je CDI enota krepko kasnila z vžigom.
Balkane balkane moj

zakl napisal/-a:sassapo napisal/-a:Avstrijski mehanik je motor popravil v eni uri!!! Senzor položaja lopute za zrak je lagal za nekaj več kot 1kohm, (potenciometer 5kohm) zaradi tega je CDI enota krepko kasnila z vžigom.
Balkane balkane moj
Res si junak, da zdaj vse mehanike iz te drzave zanicujes na podlagi tvojih dveh kvazimehanikov. Vazno je le, da v avstriji znajo. Slovenskega serviserja pa bog ne daj vprasat...
Samo da se kritizira in stresa slabo voljo.

sassapo napisal/-a:zakl napisal/-a:sassapo napisal/-a:Avstrijski mehanik je motor popravil v eni uri!!! Senzor položaja lopute za zrak je lagal za nekaj več kot 1kohm, (potenciometer 5kohm) zaradi tega je CDI enota krepko kasnila z vžigom.
Balkane balkane moj
Res si junak, da zdaj vse mehanike iz te drzave zanicujes na podlagi tvojih dveh kvazimehanikov. Vazno je le, da v avstriji znajo. Slovenskega serviserja pa bog ne daj vprasat...
Samo da se kritizira in stresa slabo voljo.
Haloo! Si si prebral od začetka!?
1. motor ni moj, sem samo vprašal, če kdo ve kaj bi bilo, ali zna popravit?
Takrat bi se javil! Zdaj ne rabiš pametovat ko je zadeva rešena
2. kolega ga je vozil od mehanika do mehanika skoraj dve leti
3. peljal ga je celo na uradni servis v SLO, kjer so naredili največjo bedarijo od vseh![]()
4. po dveh letih ko je že skoraj obupal ga je peljal na uradni servis v Graz in mehanik je potreboval 1h, da je diagnosticiral napako in menjal senzor!?
MISLIM DA NI POTREBEN NOBEN KOMENTAR VEČ, VSE SKUPAJ JE SAMO DOKAZ, DA VEČINA MEHANIKOV PRI NAS NIMA NITI NAJNUJNEŠEGA OSNOVNEGA ZNANJA

gobar napisal/-a:A morete vedno zarorat v ledino .
Tako pač je . Balkanski polotok se konča na sotočju save bohinjke in save dolinke.
![]()
![]()

čiro1950 napisal/-a:Avstrijska zgodba se mi ne zdi verjetna! Predvžig motorja se običajno giblje od 5-20 kotnih stopinj pred ZMT in ga pri tem motorju najverjetneje uravnava elektronika, vendar običajno v odvisnosti od vrtilne hitrosti motorne gredi. Da bi imel zasuk lopute na vplinjaču tolikšen vpliv, da bi se pojavil "zavžig" ? Tudi v tem primeru bi imel vsaj pol moči. Moje predvidevanje je , da ima ta Suzuki elektronsko vbrizgavanje goriva v odvisnosti od položaja lopute vplinjača, torej, kot smo severozahodni Balkanci sumili, naj bi dobival premalo bencina in je tekel na revno mešanico goriva in zraka.
Jaz nimam pri roki Suzukija, naj kakšen imetnik to pogleda in sporoči, kakšen vplinjač ima.
Lep pozdrav
Čiro

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov