STROJNISTVO.com • Poglej temo - SERVIS CNC STROJA

SERVIS CNC STROJA

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

SERVIS CNC STROJA

OdgovorNapisal/-a gobar » 9.11.2015 18:08

Pozdravljeni strojniki !

Ali mi lahko , kdo rečena po koliko delovnih urah se menjajo pogonska vretena in matice in delajo večji servisi na cnc strojih ?
Naprimer na stojih Maho , Deckel , ...letnik strojev cca 1990 .

Lep pozdrav
gobar
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: SERVIS CNC STROJA

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 9.11.2015 23:19

Po moje je tako-leta90 ni noben,k si je CNC rezkarco lahko privoščil,potem delal na njej po 4 ure na dan,ampak je žgal,kolikor je le mogel. In jo tud danes ne prodaja zato,ker bi se barve naveličal. Niso problem samo matice in vretena,ampak tudi luft v vodilih,glavno vreteno,motorji,zastarel krmilnik.Pol pa že nič ne ostane,razen kupa železa. To je tako,kot kupit 15 let star avto-lahko se voziš še 3 leta,lahk pa jutri flikne.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a gobar » 10.11.2015 8:30

Dober odgovor .
Koliko delovnih ur misliš , da je potrebno delati , da stroj spraviš v stanje , kot si ga opisal.
Naprimer imam stružnico cc 80 letnik pa je še vedno točna , erozija tudi , brusilni stroj tudi res so stari ampak še vedno točni ...
Sem obrtnik , ki si ne more kupiti novih strojev na starih pa se , da še veliko točnih stvari narediti.

Lp :D
gobar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a predator3 » 11.11.2015 18:50

gobar napisal/-a:Dober odgovor .
Koliko delovnih ur misliš , da je potrebno delati , da stroj spraviš v stanje , kot si ga opisal.
Naprimer imam stružnico cc 80 letnik pa je še vedno točna , erozija tudi , brusilni stroj tudi res so stari ampak še vedno točni ...
Sem obrtnik , ki si ne more kupiti novih strojev na starih pa se , da še veliko točnih stvari narediti.

Lp :D

Res je.
Tudi jaz nisem kupil nobenega novega cnc stroja.
Paziti moraš kaj kupuješ.
Moram reči da so vsi točni in delajo brez napak.
predator3
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a hscnc » 11.11.2015 22:03

Na stroju se ne menja vreten in ostale šare kar tako ker za to ni potrebe dokler je delovanje stroja v predpisanih okvirih. Za ugotavljanje stanja vreten se izvajajo določeni postopki in meritve ki pokažejo zračnosti in odstopanja. V odvisnosti od režima dela in namena stroja ter zahtevane točnosti obdelav se nato vretena pregleda ter določi nadaljne aktivnosti. Nekateri starejši stroji imajo vretenske matice tako skonstruirane da se da zračnost odpravit s potiskanjem oziroma nastavitvijo prednapetosti, pri novejših pa je praviloma mogoča le zamenjava. Kdaj pride do te potrebe pa je odvisno od kvalitete samega stroja in predvsem od lastnikovega ravnanja z njim..
hscnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a gobar » 12.11.2015 11:32

Pozdravljen predator !

Bi mi mogoče svetoval po svojih izkušnjah za nakup cnc rezkalnega stroja ali manjšega centra ( problem je prostor imam samo 2.8 m višine .

lp
gobar
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov