epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

ja je pa tehnologija za mladega fanta kar hud zalogaj, a imaš kakšnega stare mačka v hiši z njimi moraš biti dober, če ne si ga naje..bal, - See more at: viewtopic.php?t=47178&start=0#p161513

mašino naženi tja do 200 m/min, mora iti, za mehke materiale, ne šparaj mašine, vrtljaji te naj ne zanimajo bo že sama poštimala, ti glej da boš delal z optimalno rezalno hitrostjo in s podajanji, ja malo je potrebno pogledat kataloge orodij, kaj v njih piše, uči se..., lepo..., - See more at: viewtopic.php?t=47178&start=0#p161529

vili napisal/-a:nekaj govoriš o vrtljajih???
mašino naženi tja do 200 m/min, mora iti, za mehke materiale, ne šparaj mašine, vrtljaji te naj ne zanimajo bo že sama poštimala, ti glej da boš delal z optimalno rezalno hitrostjo in s podajanji, ja malo je potrebno pogledat kataloge orodij, kaj v njih piše, uči se..., lepo..., glede brušenja karbidov, ni nobenega strhu, samo malo zbrusiš cepilno ploskev, napraviš globlji žleb, dobro to so že drejarske finte, se boš že navadil, ko boš imel jajca..., ne vem kaj bi polomil, dokler ne boš odtrgal paken iz amerikanerja neboš noben drejar, dobro malo šale
zdaj pa samo še to, popizdim, ko nekdo filozofira o kasičnem in nekem kurčevem cnc "struženju" oboje je popolnoma enako isti "drek", samo, da je enkrat orodje vodeno "ročno", drugič pa z nevem čim in ne biti pametni z nekim "cnc-jem", ja sem vodil produkcijo z osmimi kao "cnc"ji in še s čim, haha
pa še to:
princip odrezovanja se ni spremenil od takrat, ko je nevem kdo z nevem čim na nek lažji način nekaj odrezal od nečesa, za to je pa še vedno potrebna neka surova moč - sila, ki pa se ni v nevem koliko tisoč letih spremenila popolnoma niččččč....

vili napisal/-a:ja smo brusili, prebrusili, nevem zakaj ne, če ni lomilo, treslo kot svinja, ko ni čisto nič drugega pomagalo, no mi pa ni potrebno več tega početi
, sem pa

Vrni se na Proizvodno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost